Як правильно зварити компот із сухофруктів і лимона?
Компот з сухофруктів люблять дорослі і діти. Приготування цього напою займає лічені хвилини, а зберігати в холодильнику його можна кілька днів. Лимон додасть компоту легку кислинку.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Курага – 70 гр.
- Яблука сушені – 50 гр.
- Груша сушена – 50 гр.
- Горобина сушена – 50 гр.
- Цукор – за смаком.
- Лимон – 20 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Сухофрукти переберіть від сміття і ретельно помийте.
2. Лимон наріжте невеликими шматочками.
3. Сушену горобину попередньо замочіть на деякий час.
4. Перекладіть сухофрукти в каструлю і залийте їх водою. Додайте цукор, доведіть компот до кипіння.
5. Зменшіть вогонь, додайте лимон і варіть ще 5-7 хвилин. Готовий компот остудіть, потім він буде готовий до вживання.
Приємного апетиту!