Як зварити компот із сухофруктів – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Як правильно зварити компот із сухофруктів і лимона?

Компот з сухофруктів люблять дорослі і діти. Приготування цього напою займає лічені хвилини, а зберігати в холодильнику його можна кілька днів. Лимон додасть компоту легку кислинку.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Курага – 70 гр.
  • Яблука сушені – 50 гр.
  • Груша сушена – 50 гр.
  • Горобина сушена – 50 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Лимон – 20 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Сухофрукти переберіть від сміття і ретельно помийте.

2. Лимон наріжте невеликими шматочками.

3. Сушену горобину попередньо замочіть на деякий час.

4. Перекладіть сухофрукти в каструлю і залийте їх водою. Додайте цукор, доведіть компот до кипіння.

5. Зменшіть вогонь, додайте лимон і варіть ще 5-7 хвилин. Готовий компот остудіть, потім він буде готовий до вживання.

Приємного апетиту!