Варіння макаронів – справа просте і швидке. Однак і в ньому є свої нюанси і особливості. І способів приготувати смачні макарони величезна кількість, у статті зібрані як мінімум 10 вдалих рецептів.
Як зварити макарони в каструлі, щоб не злипалися?
Головною проблемою в варіння макаронів є те, що вони злипаються і втрачають форму. Перша і основна рекомендація – вибирати якісні макарони з твердих сортів пшениці.
Інгредієнти на
4 порц.
- Макарони 200 гр.
- Вода 1 л
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 20 гр.
Процес приготування:
- Як смачно зварити макарони в каструлі, щоб не злипалися? У каструлю з товстим дном влийте воду, поставте на вогонь.
- Коли вода почне закипати, додайте сіль за смаком.
- Опустіть макарони у киплячу воду.
- Якщо макарони довгі, то просто залиште їх стирчатимуть з води, по мірі розмокання, вони опустяться у воду. Варіть макарони 10-15 хвилин на маленькому вогні, періодично перемішуючи їх.
- Готові макарони відкиньте на друшляк, потім перекладіть в тарілку і додати вершкове масло.
Приємного апетиту!
Як правильно зварити макарони-ріжки в мультиварці?
Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати макарони. Але варіння макаронів в мультиварці відбувається трохи по-іншому, ніж на плиті в каструлі.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Макарони-ріжки – 100 гр.
- Вода – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
1. У чашу мультиварки влийте воду і виберіть програму «паста».
2. Всипте сіль.
3. Коли вода в чаші закипить, додайте макарони, перемішайте і дочекайтеся закінчення програми.
4. Після цього розмішайте макарони лопаткою і відкиньте на друшляк.
5. В макарони додайте вершкове масло, перемішайте і гарнір готовий.
Приємного апетиту!
Як смачно приготувати макарони на сковороді?
Цей рецепт з розряду просто і смачно. Замість традиційної варіння, макарони готуються на сковороді. Страва може стати самостійним вечерею або відмінним гарніром до м’ясних і рибних страв.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Макарони – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – 1 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю і помідори наріжте невеликими кубиками. На рослинному маслі спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додати помідори. Тушкуйте овочі 5-7 хвилин.
2. Далі всипте на сковороду макарони, додайте сіль і спеції за смаком.
3. Все перемішайте і влийте склянку окропу.
4. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Якщо вся вода вбереться, але цього часу не вистачить, щоб макарони дійшли до готовності, то влийте ще склянку окропу і тушкуйте ще 7-10 хвилин.
5. Готові макарони посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий спосіб зварити макарони в мікрохвильовці
Варені макарони – найпростіше блюдо на сніданок, обід або вечерю. Готування в мікрохвильовій печі має на увазі не тільки те, що це відбувається дуже швидко, але і мінімум брудного посуду і часу на прибирання.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Макарони – 150 гр.
- Вода – 1,5 склянки
- Сіль – 3 щіпки.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. У форму для мікрохвильової печі всипте макарони і сіль.
2. Влийте у форму окріп.
3. Поставте форму в мікрохвильовку і встановіть таймер на 10-15 хвилин. У середині варіння перемішайте макарони.
4. З готових макаронів злийте воду, що залишилася, при необхідності додайте ще трохи солі.
5. До макаронів додайте вершкове масло, перемішайте і подавайте з будь-якими м’ясними стравами або овочами на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування макаронів з тушонкою
Швидке і ситне блюдо з найбільш доступних продуктів. Варені макарони з тушонкою – абсолютно універсальна їжа, яку можна приготувати навіть в похідних умовах. Дуже добре поєднується це блюдо з маринованими грибами або огірками.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Макарони – 250-350 гр.
- Тушонка – 1 банку.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Кетчуп – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.
2. Тушковане м’ясо викладіть на обробну дошку і наріжте її більш дрібними шматками.
3. У каструлю влийте воду і поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте сіль, влийте олію і всипте макарони. Варіть макарони 10-12 хвилин.
4. Потім відкиньте макарони на друшляк, щоб стекла вода, і поверніть їх в каструлю.
5. Також в каструлю до макаронів викладіть м’ясо, часник, кетчуп і спеції.
6. Перемішайте вміст каструлі і томіть страву під кришкою на повільному вогні 5 хвилин.
7. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як правильно приготувати макарони з сиром?
Вершковий смак сиру відмінно поєднується з макаронами. Вважається, що так подавати макарони придумали саме в Італії. Вся принадність цієї страви – у його простоті.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Макарони – 250 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і всипте макарони. Варіть макарони 10-15 хвилин. Перші 5 хвилин перемішуйте макарони, щоб вони не пригорали до дна каструлі.
2. Сир натріть на крупній тертці.
3. Готові макарони відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
4. Поверніть макарони в каструлю, де вони варилися. Додайте вершкове масло, перемішайте, щоб воно розійшлося по всьому макаронів. Потім додайте сир і швидко змішайте його з макаронами.
5. Макарони з сиром розкладіть по тарілках, додайте зелень за смаком і подавайте на стіл. Таке швидке блюдо підійде для сніданку або легкого вечері.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування гнізд з макаронів
Макарони, згорнуті в гнізда, виглядають незвично і апетитно. Щоб не довелося виделкою повертати вареним макаронів форму гнізд, необхідно правильно їх зварити. У такому вигляді макарони подають як окрему страву, окропивши оливковою олією, або наповнивши їх смачною начинкою.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Гнізда макаронів – 1 упаковка.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло оливкова – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. Візьміть об’ємну каструлю, викладіть в неї гнізда макаронів, щоб вони вільно в ній розташувалися.
2. Додайте в каструлю сіль.
3. Також влийте оливкове масло.
4. Всипте спеції за смаком.
5. Закип’ятіть воду в чайнику. Окріп влийте в каструлю, щоб він рівномірно розподілився по всьому об’єму і повністю покрив макарони. Варіть макарони до готовності 8-10 хвилин.
6. Готові гнізда макаронів подавайте з соусами по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як зварити макарони спагетті на воді в каструлі?
З приготуванням макаронів може впоратися абсолютно будь-яка людина. А ось в варіння спагетті є невелика хитрість. Їх потрібно трохи не доварити, вони самі дійдуть до готовності при високій температурі, після вимкнення вогню.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Спагетті – 1 упаковка.
- Вода – 2 л
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
1. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і викладіть спагетті.
2. Варіть макарони до готовності 10 хвилин.
3. Після цього відкиньте спагетті на друшляк і промийте їх проточною водою.
4. На сковороді розтопіть вершкове масло.
5. Потім викладіть на сковороду готові спагетті, смажте їх постійно помішуючи. Ступінь обжарювання залежить від вашого смаку і бажання.
Приємного апетиту!
Як правильно приготувати макарони в пароварці?
З допомогою пароварки можна приготувати практично будь-яку страву. При цьому харчова цінність продуктів залишається практично незмінною і смак залишається натуральним. Це все актуально і для макаронних виробів.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
2. У чашу для варіння каші на пару викладіть макарони.
3. Всипте сіль, вльоті воду і рослинну олію.
4. Закрийте кришку пароварки і готуйте макарони 15-30 хвилин (в залежності від сорту макаронних виробів).
5. Корисний і смачний гарнір для будь-якого рибного або м’ясного страви готовий.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і простий спосіб приготування макаронів на молоці
Здавалося б, як можуть поєднуватися між собою молоко, помідори, макарони і бринза. Це незвичайне за складом блюдо, привнесе різноманітність у ваше повсякденне меню. Готується воно досить просто.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Макарони – 100 гр.
- Молоко – 0,5 л.
- Помідор – 1 шт.
- Бринза – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Часник – 1 зуб.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Поставте сковороду на вогонь, влийте в неї молоко і додайте вершкове масло. Доведіть отриману масу до кипіння і додайте сіль.
2. Помідори наріжте кубиками. Зелень дрібно порубаєте ножем.
3. Додайте на сковороду макарони, всипте спеції і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин. Коли рідина википить, додайте до макаронів помідори і зелень, продовжуйте тушкувати 7-8 хвилин.
4. Після цього додайте терту на тертці бринзу і подрібнений часник, перемішайте і готуйте ще 3-4 хвилини.
5. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!