Як зварити макарони – 10 рецептів, як смачно приготувати макарони в каструлі, мультиварці, на сковороді

Варіння макаронів – справа просте і швидке. Однак і в ньому є свої нюанси і особливості. І способів приготувати смачні макарони величезна кількість, у статті зібрані як мінімум 10 вдалих рецептів.

Як зварити макарони в каструлі, щоб не злипалися?

Головною проблемою в варіння макаронів є те, що вони злипаються і втрачають форму. Перша і основна рекомендація – вибирати якісні макарони з твердих сортів пшениці.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Макарони 200 гр.
  • Вода 1 л
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як смачно зварити макарони в каструлі, щоб не злипалися? У каструлю з товстим дном влийте воду, поставте на вогонь.
  2. Коли вода почне закипати, додайте сіль за смаком.
  3. Опустіть макарони у киплячу воду.
  4. Якщо макарони довгі, то просто залиште їх стирчатимуть з води, по мірі розмокання, вони опустяться у воду. Варіть макарони 10-15 хвилин на маленькому вогні, періодично перемішуючи їх.
  5. Готові макарони відкиньте на друшляк, потім перекладіть в тарілку і додати вершкове масло.

Приємного апетиту!

Як правильно зварити макарони-ріжки в мультиварці?

Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати макарони. Але варіння макаронів в мультиварці відбувається трохи по-іншому, ніж на плиті в каструлі.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Макарони-ріжки – 100 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки влийте воду і виберіть програму «паста».

2. Всипте сіль.

3. Коли вода в чаші закипить, додайте макарони, перемішайте і дочекайтеся закінчення програми.

4. Після цього розмішайте макарони лопаткою і відкиньте на друшляк.

5. В макарони додайте вершкове масло, перемішайте і гарнір готовий.

Приємного апетиту!

Як смачно приготувати макарони на сковороді?

Цей рецепт з розряду просто і смачно. Замість традиційної варіння, макарони готуються на сковороді. Страва може стати самостійним вечерею або відмінним гарніром до м’ясних і рибних страв.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Макарони – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю і помідори наріжте невеликими кубиками. На рослинному маслі спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додати помідори. Тушкуйте овочі 5-7 хвилин.

2. Далі всипте на сковороду макарони, додайте сіль і спеції за смаком.

3. Все перемішайте і влийте склянку окропу.

4. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Якщо вся вода вбереться, але цього часу не вистачить, щоб макарони дійшли до готовності, то влийте ще склянку окропу і тушкуйте ще 7-10 хвилин.

5. Готові макарони посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий спосіб зварити макарони в мікрохвильовці

Варені макарони – найпростіше блюдо на сніданок, обід або вечерю. Готування в мікрохвильовій печі має на увазі не тільки те, що це відбувається дуже швидко, але і мінімум брудного посуду і часу на прибирання.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Макарони – 150 гр.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. У форму для мікрохвильової печі всипте макарони і сіль.

2. Влийте у форму окріп.

3. Поставте форму в мікрохвильовку і встановіть таймер на 10-15 хвилин. У середині варіння перемішайте макарони.

4. З готових макаронів злийте воду, що залишилася, при необхідності додайте ще трохи солі.

5. До макаронів додайте вершкове масло, перемішайте і подавайте з будь-якими м’ясними стравами або овочами на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування макаронів з тушонкою

Швидке і ситне блюдо з найбільш доступних продуктів. Варені макарони з тушонкою – абсолютно універсальна їжа, яку можна приготувати навіть в похідних умовах. Дуже добре поєднується це блюдо з маринованими грибами або огірками.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Макарони – 250-350 гр.
  • Тушонка – 1 банку.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кетчуп – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.

2. Тушковане м’ясо викладіть на обробну дошку і наріжте її більш дрібними шматками.

3. У каструлю влийте воду і поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте сіль, влийте олію і всипте макарони. Варіть макарони 10-12 хвилин.

4. Потім відкиньте макарони на друшляк, щоб стекла вода, і поверніть їх в каструлю.

5. Також в каструлю до макаронів викладіть м’ясо, часник, кетчуп і спеції.

6. Перемішайте вміст каструлі і томіть страву під кришкою на повільному вогні 5 хвилин.

7. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як правильно приготувати макарони з сиром?

Вершковий смак сиру відмінно поєднується з макаронами. Вважається, що так подавати макарони придумали саме в Італії. Вся принадність цієї страви – у його простоті.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і всипте макарони. Варіть макарони 10-15 хвилин. Перші 5 хвилин перемішуйте макарони, щоб вони не пригорали до дна каструлі.

2. Сир натріть на крупній тертці.

3. Готові макарони відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

4. Поверніть макарони в каструлю, де вони варилися. Додайте вершкове масло, перемішайте, щоб воно розійшлося по всьому макаронів. Потім додайте сир і швидко змішайте його з макаронами.

5. Макарони з сиром розкладіть по тарілках, додайте зелень за смаком і подавайте на стіл. Таке швидке блюдо підійде для сніданку або легкого вечері.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування гнізд з макаронів

Макарони, згорнуті в гнізда, виглядають незвично і апетитно. Щоб не довелося виделкою повертати вареним макаронів форму гнізд, необхідно правильно їх зварити. У такому вигляді макарони подають як окрему страву, окропивши оливковою олією, або наповнивши їх смачною начинкою.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Гнізда макаронів – 1 упаковка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкова – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Візьміть об’ємну каструлю, викладіть в неї гнізда макаронів, щоб вони вільно в ній розташувалися.

2. Додайте в каструлю сіль.

3. Також влийте оливкове масло.

4. Всипте спеції за смаком.

5. Закип’ятіть воду в чайнику. Окріп влийте в каструлю, щоб він рівномірно розподілився по всьому об’єму і повністю покрив макарони. Варіть макарони до готовності 8-10 хвилин.

6. Готові гнізда макаронів подавайте з соусами по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Як зварити макарони спагетті на воді в каструлі?

З приготуванням макаронів може впоратися абсолютно будь-яка людина. А ось в варіння спагетті є невелика хитрість. Їх потрібно трохи не доварити, вони самі дійдуть до готовності при високій температурі, після вимкнення вогню.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Спагетті – 1 упаковка.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

1. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і викладіть спагетті.

2. Варіть макарони до готовності 10 хвилин.

3. Після цього відкиньте спагетті на друшляк і промийте їх проточною водою.

4. На сковороді розтопіть вершкове масло.

5. Потім викладіть на сковороду готові спагетті, смажте їх постійно помішуючи. Ступінь обжарювання залежить від вашого смаку і бажання.

Приємного апетиту!

Як правильно приготувати макарони в пароварці?

З допомогою пароварки можна приготувати практично будь-яку страву. При цьому харчова цінність продуктів залишається практично незмінною і смак залишається натуральним. Це все актуально і для макаронних виробів.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.

2. У чашу для варіння каші на пару викладіть макарони.

3. Всипте сіль, вльоті воду і рослинну олію.

4. Закрийте кришку пароварки і готуйте макарони 15-30 хвилин (в залежності від сорту макаронних виробів).

5. Корисний і смачний гарнір для будь-якого рибного або м’ясного страви готовий.

Приємного апетиту!

Дуже смачний і простий спосіб приготування макаронів на молоці

Здавалося б, як можуть поєднуватися між собою молоко, помідори, макарони і бринза. Це незвичайне за складом блюдо, привнесе різноманітність у ваше повсякденне меню. Готується воно досить просто.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Макарони – 100 гр.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Помідор – 1 шт.
  • Бринза – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Поставте сковороду на вогонь, влийте в неї молоко і додайте вершкове масло. Доведіть отриману масу до кипіння і додайте сіль.

2. Помідори наріжте кубиками. Зелень дрібно порубаєте ножем.

3. Додайте на сковороду макарони, всипте спеції і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин. Коли рідина википить, додайте до макаронів помідори і зелень, продовжуйте тушкувати 7-8 хвилин.

4. Після цього додайте терту на тертці бринзу і подрібнений часник, перемішайте і готуйте ще 3-4 хвилини.

5. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!