Гречка – дуже поширена крупа, вона володіє великою кількістю корисних властивостей. Вченими доведено, що гречана каша є найкращим їстівним детокс, вона м’яко виводить з організму шлаки і канцерогени. У цій статті ви знайдете 6 рецептів розсипчастою гречки.
Як зварити розсипчасту гречку в каструлі на воді — пропорції
Розсипчаста гречана каша може стати відмінним гарніром або самостійним блюдом на сніданок, обід або вечерю. На її приготування не потрібно багато часу і вариться вона досить просто.
Інгредієнти на
3 порц.
- Гречка 1 склянка
- Вода 350 мл
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі з правильними пропорціями? Відміряйте необхідну кількість гречаної крупи, переберіть і промийте її.
- У каструлю влийте воду, додайте сіль за смаком.
- Всипте крупу в каструлю і поставте на плиту. На сильному вогні доведіть воду до кипіння, знімайте з поверхні піну.
- Після кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і томіть кашу під кришкою 10 хвилин.
- Потім приберіть каструлю з вогню, укутайте в що-небудь тепле і дайте настоятися гречці ще 15-20 хвилин. Гречану кашу заправте вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!