Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі – 6 рецептів з покроковими фото

Гречка – дуже поширена крупа, вона володіє великою кількістю корисних властивостей. Вченими доведено, що гречана каша є найкращим їстівним детокс, вона м’яко виводить з організму шлаки і канцерогени. У цій статті ви знайдете 6 рецептів розсипчастою гречки.

Як зварити розсипчасту гречку в каструлі на воді — пропорції

Розсипчаста гречана каша може стати відмінним гарніром або самостійним блюдом на сніданок, обід або вечерю. На її приготування не потрібно багато часу і вариться вона досить просто.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Гречка 1 склянка
  • Вода 350 мл
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі з правильними пропорціями? Відміряйте необхідну кількість гречаної крупи, переберіть і промийте її.
  2. У каструлю влийте воду, додайте сіль за смаком.
  3. Всипте крупу в каструлю і поставте на плиту. На сильному вогні доведіть воду до кипіння, знімайте з поверхні піну.
  4. Після кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і томіть кашу під кришкою 10 хвилин.
  5. Потім приберіть каструлю з вогню, укутайте в що-небудь тепле і дайте настоятися гречці ще 15-20 хвилин. Гречану кашу заправте вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!