Як зварити розсипчасту пшеничну кашу в мультиварці?
Мультиварка хороша тим, що в ній легко зварити молочну кашу так, щоб вона не пригоріла і не википіла. Тому ми хочемо поділитися з вами рецептом пшеничної каші в мультиварці, який дуже спростить ваш кулінарний побут.
Інгредієнти:
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Вода питна – 2 склянки
- Свіже молоко – 2 склянки
- Сіль – щіпка
- Цукровий пісок – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку приготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться для приготування каші. Підготуйте перебрану чисту крупу, найсвіжіше молоко і обов’язково – відфільтровану чисту воду без домішок.
2. Пшеничну крупу всипте в невелику миску і залийте її окропом, щоб вимочити кашу.
3. Через п’ять хвилин крупу промийте під проточною водою і перемістіть її в чашу мультиварки.
4. З’єднайте молоко і воду, влийте в чашу. Додайте сіль і цукор. Якщо ви хочете зварити кашу саме на воді, то візьміть тільки воду, зберігаючи обсяг. Тобто у вас буде чотири склянки води.
5. Увімкніть режим «Каша» і готуйте пшеничну крупу впродовж однієї години. По закінченні приготування відкрийте кришку приладу і додайте в кашу масло, після чого дайте пшеничної каші настоятися протягом десяти хвилин під кришкою.
6. Готову кашу розкладіть по глибоким тарілочках, додайте додаткові інгредієнти на зразок ягід, сухофруктів, горіхів та іншого – за вашим смаком.
Приємного апетиту!