Як зварити рис – 10 рецептів розсипчастою рисовою каші в каструлі з фото

Як зварити круглозерновой рис в каструлі на газовій плиті?

Рис – найбільш популярна крупа в світі. Вживання рисової каші сприятливо впливає на стан шкіри, волосся і нігтів. Круглий рис – ніжний сорт, крахмалистый, не розсипчастий, тому з нього краще готувати каші, суші або пудинги.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Рис круглозерновой – 2,5 склянки
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Горіх мускатний – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

1. Рис всипте в каструлю, залийте його окропом і залиште на 10 хвилин.

2. Через 10 хвилин злийте теплу воду і промийте рис проточною водою. Потім залийте рис свіжою водою так, щоб вона перевищувала рівень крупи на 2-2,5 сантиметра.

3. Додайте спеції: куркуму, паприку і мускатний горіх. Це додасть каші неповторний аромат і красивий колір.

4. Також влийте рослинне масло і сіль, перемішайте.

5. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте рис на середньому вогні 20-25 хвилин. Рисову кашу подавайте з овочами і зеленню.

Приємного апетиту!