Як зварити круглозерновой рис в каструлі на газовій плиті?
Рис – найбільш популярна крупа в світі. Вживання рисової каші сприятливо впливає на стан шкіри, волосся і нігтів. Круглий рис – ніжний сорт, крахмалистый, не розсипчастий, тому з нього краще готувати каші, суші або пудинги.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Рис круглозерновой – 2,5 склянки
- Куркума – 1 ч. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Горіх мускатний – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
1. Рис всипте в каструлю, залийте його окропом і залиште на 10 хвилин.
2. Через 10 хвилин злийте теплу воду і промийте рис проточною водою. Потім залийте рис свіжою водою так, щоб вона перевищувала рівень крупи на 2-2,5 сантиметра.
3. Додайте спеції: куркуму, паприку і мускатний горіх. Це додасть каші неповторний аромат і красивий колір.
4. Також влийте рослинне масло і сіль, перемішайте.
5. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте рис на середньому вогні 20-25 хвилин. Рисову кашу подавайте з овочами і зеленню.
Приємного апетиту!