Страви з яловичої печінки займають важливу позицію в кулінарній справі. Продукт відрізняється поживними і корисними властивостями. Найчастіше його смажать на сковороді з ароматними овочами і підливою. Такий варіант виконання відмінно підходить для домашніх обідів або вечерь. Беріть на замітку 5 рецептів приготування печінки з докладним описом.
Яловича печінка в сметанному соусі з цибулею на сковороді
Поживна яловича печінка ідеально поєднується з ріпчастою цибулею. Обсмажити продукти можна в сметані, яка зробить їх м’якше і ніжніше. Проста кулінарна ідея підходить для домашнього обіднього меню.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яловича печінка-1 кг
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Борошно 2 ст. л.
- Сметана 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції для м’яса, за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як смачно приготувати яловичу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Печінку промиваємо та нарізаємо її шматками середнього розміру. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.
- Далі цибулю нарізаємо будь-яким зручним способом.
- Підготовлену печінку ретельно обвалюємо в борошні.
- Викладаємо яловичий продукт в сковороду з масло і смажимо до зміни відтінку.
- Сюди ж додаємо і порізану цибулю. Розмішуємо, солимо і обсипаємо спеціями. Готуємо 10 хвилин.
- Поливаємо вміст сметаною і залишаємо на слабкому вогні ще на 5 хвилин.
- Гарячу печінку з цибулею викладаємо на тарілки з гарніром і подаємо до столу. Готово!
Яловича печінка, тушкована в сметані з цибулею і морквою
Відмінна ідея для поживного і корисного домашнього обіду – обсмажена в сметані печінку з цибулею і морквою. Блюдо здивує своїм яскравим ароматом і неповторним смаком. Подавайте з улюбленими гарнірами!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1,2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сметана – 1 склянка
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для смаження. Яловичу печінку промиваємо під водою, очищаємо її від верхньої плівки.
2. Подрібнюємо цибулю і дрібно натираємо моркву. Смажимо овочі на рослинному маслі до м’якості.
3. Дрібними шматочками розбираємо підготовлену печінку і відправляємо її до овочевої піджарки.
4. Розмішуємо продукти і доповнюємо їх сіллю зі спеціями. Готуємо 10-15 хвилин.
5. В цей час з’єднуємо в загальній тарілці сметану, гірчицю і борошно. Ретельно перемішуємо.
6. Виливаємо сметанний соус в загальну масу. Зменшуємо вогонь.
7. Тушкуємо страву ще близько 15 хвилин.
8. Ароматна печінка в сметані готова. Подавайте до столу разом з гарніром!
Соковита яловича печінка в сметані з цибулею і грибами
Апетитний спосіб приготувати яловичу печінку – з додаванням грибів та овочів. Завершальною нотою домашнього страва стане ніжний сметанний соус. Подавайте частування до обіду разом з гарніром!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Печінка яловича – 500 гр.
- Гриби шампіньйони – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Яловичу печінку ретельно промиваємо, очищаємо від плівки і ріжемо тонкою соломкою.
2. Знову промиваємо продукт під водою. Залишаємо його в друшляку до зливання води.
3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості в сковороді.
4. Сюди ж додаємо дрібно терту моркву і подрібнені гриби. Смажимо продукти до готовності.
5. Підготовлені шматочки печінки обварюють в крохмалі.
6. Знову перекладаємо продукт в друшляк і обтрясаем його від надлишок сухого інгредієнта.
7. Обсмажуємо продукт до рум’янцю в рослинному маслі. Солимо і доповнюємо вміст спеціями.
8. Змішуємо обсмажену печінку з грибами і овочами. Сюди ж вливаємо сметану, розмішуємо і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
9. Ніжна і соковита яловича печінка з грибами і овочами готова. Розкладайте страву по тарілках і подавайте до столу!
Як приготувати смачну яловичу печінку зі сметаною, цибулею і часником?
Ароматна яловича печінка виходить з додаванням цибулі і часнику. Приготуйте страву в домашніх умовах в сметані. Поживне частування поєднується з багатьма гарнірами і підходить для обіднього столу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля зелена – для подачі.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Обсмажуємо продукти до появи аромату в рослинному маслі.
2. Промиту яловичу печінку ріжемо тонкою соломкою. Занурюємо її в сковороду.
3. Смажимо масу близько 10 хвилин і доповнюємо її сметаною. Розмішуємо.
4. Посипаємо блюдо сіллю і чорним меленим перцем. Готуємо на слабкому вогні близько 15-20 хвилин.
5. Гаряче ситне блюдо викладаємо на тарілки разом з гарніром і доповнюємо подрібненою зеленою цибулею. Готово!
М’яка і ніжна яловича печінка у підливці з борошна, сметани та цибулі
Особливо ніжною яловича печінка виходить при приготуванні в підливці або сметани та борошна. Яскраве страва ідеально подавати з гарніром на обід або вечерю. Оцініть поживне частування всією родиною.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – 3 ст. л.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Невеликими кубиками нарізаємо цибулю. Моркву натираємо на дрібну тертці. Викладаємо овочі в сковороду з олією.
2. Обсмажуємо продукти до м’якого стану.
3. Яловичу печінку промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо інгредієнт в овочеву піджарку.
4. В цей час з’єднуємо борошно із сметаною і гірчицею. Перемішуємо масу до зникнення грудочок.
5. Печінка з овочами смажимо близько 15 хвилин.
6. Далі занурюємо в масу сметанную підливку.
7. Вливаємо трохи води і розмішуємо вміст.
8. Додаємо в блюдо сіль і спеції за смаком.
9. Слідом і викладаємо подрібнену зелень.
10. Тушкуємо масу на тихому вогні ще 10-15 хвилин і знімаємо з плити.
11. Гаряче блюдо ділимо на порції і подаємо до столу разом з гарніром!