Яловича печінка в сметані з цибулею на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Страви з яловичої печінки займають важливу позицію в кулінарній справі. Продукт відрізняється поживними і корисними властивостями. Найчастіше його смажать на сковороді з ароматними овочами і підливою. Такий варіант виконання відмінно підходить для домашніх обідів або вечерь. Беріть на замітку 5 рецептів приготування печінки з докладним описом.

Яловича печінка в сметанному соусі з цибулею на сковороді

Поживна яловича печінка ідеально поєднується з ріпчастою цибулею. Обсмажити продукти можна в сметані, яка зробить їх м’якше і ніжніше. Проста кулінарна ідея підходить для домашнього обіднього меню.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловича печінка-1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати яловичу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Печінку промиваємо та нарізаємо її шматками середнього розміру. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.
  2. Далі цибулю нарізаємо будь-яким зручним способом.
  3. Підготовлену печінку ретельно обвалюємо в борошні.
  4. Викладаємо яловичий продукт в сковороду з масло і смажимо до зміни відтінку.
  5. Сюди ж додаємо і порізану цибулю. Розмішуємо, солимо і обсипаємо спеціями. Готуємо 10 хвилин.
  6. Поливаємо вміст сметаною і залишаємо на слабкому вогні ще на 5 хвилин.
  7. Гарячу печінку з цибулею викладаємо на тарілки з гарніром і подаємо до столу. Готово!

Яловича печінка, тушкована в сметані з цибулею і морквою

Відмінна ідея для поживного і корисного домашнього обіду – обсмажена в сметані печінку з цибулею і морквою. Блюдо здивує своїм яскравим ароматом і неповторним смаком. Подавайте з улюбленими гарнірами!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сметана – 1 склянка
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для смаження. Яловичу печінку промиваємо під водою, очищаємо її від верхньої плівки.

2. Подрібнюємо цибулю і дрібно натираємо моркву. Смажимо овочі на рослинному маслі до м’якості.

3. Дрібними шматочками розбираємо підготовлену печінку і відправляємо її до овочевої піджарки.

4. Розмішуємо продукти і доповнюємо їх сіллю зі спеціями. Готуємо 10-15 хвилин.

5. В цей час з’єднуємо в загальній тарілці сметану, гірчицю і борошно. Ретельно перемішуємо.

6. Виливаємо сметанний соус в загальну масу. Зменшуємо вогонь.

7. Тушкуємо страву ще близько 15 хвилин.

8. Ароматна печінка в сметані готова. Подавайте до столу разом з гарніром!

Соковита яловича печінка в сметані з цибулею і грибами

Апетитний спосіб приготувати яловичу печінку – з додаванням грибів та овочів. Завершальною нотою домашнього страва стане ніжний сметанний соус. Подавайте частування до обіду разом з гарніром!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Яловичу печінку ретельно промиваємо, очищаємо від плівки і ріжемо тонкою соломкою.

2. Знову промиваємо продукт під водою. Залишаємо його в друшляку до зливання води.

3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості в сковороді.

4. Сюди ж додаємо дрібно терту моркву і подрібнені гриби. Смажимо продукти до готовності.

5. Підготовлені шматочки печінки обварюють в крохмалі.

6. Знову перекладаємо продукт в друшляк і обтрясаем його від надлишок сухого інгредієнта.

7. Обсмажуємо продукт до рум’янцю в рослинному маслі. Солимо і доповнюємо вміст спеціями.

8. Змішуємо обсмажену печінку з грибами і овочами. Сюди ж вливаємо сметану, розмішуємо і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

9. Ніжна і соковита яловича печінка з грибами і овочами готова. Розкладайте страву по тарілках і подавайте до столу!

Як приготувати смачну яловичу печінку зі сметаною, цибулею і часником?

Ароматна яловича печінка виходить з додаванням цибулі і часнику. Приготуйте страву в домашніх умовах в сметані. Поживне частування поєднується з багатьма гарнірами і підходить для обіднього столу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля зелена – для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Обсмажуємо продукти до появи аромату в рослинному маслі.

2. Промиту яловичу печінку ріжемо тонкою соломкою. Занурюємо її в сковороду.

3. Смажимо масу близько 10 хвилин і доповнюємо її сметаною. Розмішуємо.

4. Посипаємо блюдо сіллю і чорним меленим перцем. Готуємо на слабкому вогні близько 15-20 хвилин.

5. Гаряче ситне блюдо викладаємо на тарілки разом з гарніром і доповнюємо подрібненою зеленою цибулею. Готово!

М’яка і ніжна яловича печінка у підливці з борошна, сметани та цибулі

Особливо ніжною яловича печінка виходить при приготуванні в підливці або сметани та борошна. Яскраве страва ідеально подавати з гарніром на обід або вечерю. Оцініть поживне частування всією родиною.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Невеликими кубиками нарізаємо цибулю. Моркву натираємо на дрібну тертці. Викладаємо овочі в сковороду з олією.

2. Обсмажуємо продукти до м’якого стану.

3. Яловичу печінку промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо інгредієнт в овочеву піджарку.

4. В цей час з’єднуємо борошно із сметаною і гірчицею. Перемішуємо масу до зникнення грудочок.

5. Печінка з овочами смажимо близько 15 хвилин.

6. Далі занурюємо в масу сметанную підливку.

7. Вливаємо трохи води і розмішуємо вміст.

8. Додаємо в блюдо сіль і спеції за смаком.

9. Слідом і викладаємо подрібнену зелень.

10. Тушкуємо масу на тихому вогні ще 10-15 хвилин і знімаємо з плити.

11. Гаряче блюдо ділимо на порції і подаємо до столу разом з гарніром!