Яловиче легке — це субпродукт, який подобається не всім. Однак є шанувальники бюджетного делікатесу. Правильно приготоване легке виходить смачним і ніжним. Процес приготування нескладний, але довгий. Саме тривале варіння робить продукт м’яким. У збірці зібрані найпопулярніші рецепти, серед яких кожен знайде щось підходяще.
Яловиче легке на сковороді з цибулею
Яловиче легке на сковороді з цибулею може приготувати навіть початківець кулінар. Особливих секретів у рецепті немає. Все гранично просто. Блюдо виходить недорогих на відміну від м’ясної альтернативи. Ніжне соковите легке подають з улюбленими гарнірами або просто так.
Інгредієнти на
5 порц.
- легені Яловичі 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Борошно 1 ст. л.
- Вода-1 склянка
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Яловиче легке складіть в об’ємну ємність. Залийте холодною водою і залишити вимочуватися на годину. Ретельно промийте і покладіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Варіть, поки субпродукт повністю не опуститься на дно, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Щедро посоліть.
- Зварене легке дістаньте з бульйону і остудіть. Остиглу заготівлю довільно порізати.
- Сковорідку розжарте, вилийте масло. Надішліть шматочки легкого і підрум’яньте.
- Сковорідку розжарте, вилийте масло. Надішліть шматочки легкого і підрум’яньте.
- Перекладіть в сковорідку і продовжуйте тушкувати.
- Борошно насипте в ємність і залийте холодною водою, розколотіть до однорідності.
- Тонкою цівкою влийте отриману субстанцію. При необхідності налийте ще води. Тушкуйте на маленькому вогні 20 хвилин. Посоліть і поперчіть.
- Поки підлива гаситься, приготуйте гарнір. У мене спагетті.
- Гарнір розділіть на порції, а зверху полийте апетитною підливою. Їжте смачно і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!
Яловиче легке в томатній пасті
Яловиче легке в томатній пасті виходить надзвичайно ніжним і мега апетитним. Любителі субпродуктів з радістю візьмуть участь у дегустації бюджетного делікатесу. Багато зазря знецінюють чудове харчову сировину. І все це із-за невміння правильно його приготувати. З цим завданням допоможе впоратися цей чудовий рецепт.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Легке яловиче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Томатна паста/пюре – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуйте продукти.
Крок 2. Легке розріжте на частини і видаліть трубки. Яловиче легке помістіть в ємність. Налийте води і залишити вимочуватися, поки не вийде вся кров. Ретельно промийте і покладіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Варіть 1,5-2 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну.
Крок 3. Зварене легке дістаньте з бульйону і остудіть. Остиглу заготівлю довільно порізати. Приперчите і підсолити. Ретельно перемішайте.
Крок 4. Сковорідку прогрійте, налийте рослинне масло. Надішліть шматочки легкого і підрум’яньте.
Крок 5. З цибулини видалити лушпиння, промийте, поріжте досить крупно.
Крок 6. Перекладіть в сковорідку і продовжуйте тушкувати.
Крок 7. Коли цибуля стане прозорою, приступайте до наступного етапу.
Крок 8. Посипте борошном.
Крок 9. Вилийте 2-2,5 склянки рідини, в якій варили легке. Додайте томатну пасту або пюре і лаврушку.
Крок 10. Тушкуйте на маленькому вогні 20 хвилин.
Крок 11. Поки підлива гаситься, приготуйте гарнір. У мене макаронні спіральки. Гарнір розділіть на порції, а зверху полийте апетитною підливою. Насолоджуйтеся стравою незвичайною смакоти. Приємного апетиту!
Паштет з яловичого легкого
Паштет з яловичого легкого – надзвичайно смачна закуска, яка ідеально підходить як для намазування бутербродів, так і начинки для пиріжків. Ситний сніданок або перекус з дивовижним паштетом вам забезпечений. Приготуйте і ви здивуєтеся, як недорогостоящий субпродукт можна перетворити в оригінальний частування.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Легке яловиче – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Чебрець – за смаком.
- Кмин – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Легке розріжте на частини і обріжте трахеї, плівки та хрящі. Яловиче легке помістіть в ємність. Налийте води і залишити вимочуватися, поки не вийде вся кров. Ретельно промийте.
Крок 2. З цибулини зніміть верхній шар, промийте, поріжте квадратиками. Морквину пошкрябайте і нарубаєте таким же способом. В принципі, різниці як різати овочі, немає, вони все одно будуть подрібнюватися разом з легким.
Крок 3. Легке складіть у посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Закип’ятіть, злийте воду і повторіть процедуру. Закиньте лаврушку, варіть півгодини, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну.
Крок 4. Сковорідку прогрійте, налийте масло. Надішліть овочі і підрум’яньте до м’якого стану. Приперчите і підсолити. При бажанні додайте кмин і чебрець. Деякі не люблять ці специфічні спеції.
Крок 5. Зварене легке дістаньте з бульйону і остудіть. Остиглу заготівлю складіть в чашу подрібнювача разом з обсмаженими овочами. Пробийте до однорідності. При необхідності доведіть до смаку.
Крок 6. Готовий паштет остудіть, для стабілізації приберіть в холод. А потім використовуйте за призначенням. Насолоджуйтеся. Приємного апетиту!
Салат з яловичого легкого
Салат з яловичого легкого виходить шалено цікавим. Оригінальна закуска порадує і здивує багатьох. Максимально просте блюдо з бюджетних інгредієнтів принесе купу позитивних емоцій. Закуска виконується з легкістю і являє собою незабутнє частування.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Легке яловиче – 200 гр.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Кріп – за смаком.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для чудової закуски. Яловиче легке ретельно промийте і покладіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Варіть 1,5-2 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Щедро посоліть. Зелень промийте. Яйця і картоплю відваріть.
Крок 2. Солоний огірок наріжте квадратиком, складіть у салатник.
Крок 3. Відварені яйця остудіть і нарубаєте, дотримуючись розмірність нарізки.
Крок 4. Слідом подрібніть зелений лук. Перекладіть до інгредієнтів.
Крок 5. Відварну картоплю звільніть від шкірки. Нарубаєте квадратиками побільше.
Крок 6. Зварене легке дістаньте з бульйону і остудіть. Остиглу заготівлю поріжте таким же способом, як картоплю.
Крок 7. Посоліть. Об’єднайте вміст салатника.
Крок 8. Салат розкладіть на порції. Присипте подрібненим кропом, а поруч викладіть заправку. Я використовую майонез. Перемішайте перед самою подачею. Їжте і насолоджуйтеся! Приємного насолоди!
Яловиче легке, запечене в духовці
Яловиче легке, запечене в духовці, без перебільшення може впоратися кожен. Все максимально просто, складніше смаженої картоплі. Але доведеться докласти зусиль. Оригінальна подача бюджетних інгредієнтів добре виглядає на святковому столі. Приготувавши хоча б один раз, ви отримаєте цікаві враження і полюбите специфічний субпродукт.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1
Склад:
- Легке яловиче – 120 гр.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Насіння коріандру – за смаком.
- Зелень петрушки – за смаком.
- Сметана – 2 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Сулугуні – 15 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори черрі – 8 шт.
- Перець болгарський – 20 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Масло вершкове – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Субпродукт поділіть на шматки, і відріжте трахеї, плівки та хрящі. Яловиче легке помістіть в ємність. Налийте води і залишити вимочуватися, поки не вийде вся кров. Ретельно промийте. Легке складіть у посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь.
Крок 2. Закип’ятіть і злийте воду, повторіть процедуру. Закиньте половину очищеної цибулини, насіння коріандру і горошки перцю, варіть півгодини, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шум. Зварене легке дістаньте з бульйону і остудіть.
Крок 3. Другу половинку цибулини спасеруйте на олії.
Крок 4. Цибуля додасть легкому дивовижний смак. Від легкого відріжте пласт. Зверху розкладіть обсмажену цибулю. Перекладіть у форму для запікання. Полийте сумішшю сметани і меду, попередньо приправивши сіллю і улюбленими спеціями. Присипте подрібненою петрушкою і сиром.
Крок 5. Частина промитих помідорів чері розділіть навпіл, викладіть у форму. Картоплю почистіть від шкірки економкою, нарізати брусками або так, як подобається вам, підрум’яньте на сковороді і перекладіть у форму. Помістіть в духовку, прогріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин.
Крок 6. Що залишився лук і моркву нарубайте квадратиками. З перцем поступите таким же чином, попередньо промивши і очистивши від насіння. Овочі обсмажте на вершковому і рослинному маслі. Додайте подрібнений часник і петрушку, прогрійте і приберіть з вогню. Приправте спеціями.
Крок 7. У посуд, призначену для подачі, перекладіть пасеровані овочі, а зверху укладіть яловиче легке з картоплею і залишилися помідорами черрі. Запрошуйте близьких дегустувати яскраву оригінальну закуску з субпродукту з достатком овочів. Приємного насолоди!
Суп з яловичим легким
Суп з яловичим легким ви, швидше за все, раніше не пробували, і даремно! Гаряче блюдо виходить з цікавим і неповторним смаком. Ароматний суп сподобається багатьом. Навіть тим, хто всіляко заперечує вживання в їжу субпродуктів. Скористайтеся рецептом, впевнена, що ви залишитеся під враженням, а домочадці отримають весь спектр емоцій!
Час готування – 2 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Легке яловича – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Корінь петрушки – 300 гр.
- Корінь селери – 300 гр.
- Гречка – 100 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 4 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 4-4,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичий субпродукт поділіть на шматки, і відріжте трахеї, плівки та хрящі. Яловиче легке занурте в ємність. Налийте води і вимочуйте, поки не вийде вся кров. Ретельно промийте заготовку.
Крок 2. Легке занурте в посуд, в якій плануєте варити. Налийте води, щоб покривала субпродукт і поставте на середню конфорку. Закип’ятіть, дайте покипіти 5-7 хвилин, вилийте рідину і повторіть дії. Зміна води потрібно для того, щоб вимити шкідливі компоненти.
Крок 3. Варіть 1,5-2 години, мінімізуйте нагрівання після закипання або переставте на дрібну конфорку. Не забувайте знімати шумівкою піну, яка утворилася.
Крок 4. Відсипте гречки, скільки потрібно, ретельно відсортувати від смітинок.
Крок 5. Гречану крупу промийте під краном, використовуючи сито. Дайте стекти зайвої рідини.
Крок 6. Очищену цибулину подрібніть і обсмажте на прогрітій сковороді з маслом.
Крок 7. З помаранчевого коренеплоду зніміть шкірку економкою, сполосніть і нарубаєте брусочками, відправте до цибулі, і обсмажуйте до м’якості.
Крок 8. Коріння петрушки і селери звільніть від шкірки, наріжте соломкою і відправте в бульйон. Я для зручності використовую економку для чищення овочів.
Крок 9. З картоплі зніміть шкірку овочечисткою. Нарубаєте досить великим квадратом. Перемістити в каструлю.
Крок 10. Потім закиньте промиту гречану крупу.
Крок 11. Надішліть зажарку в бульйон. Посоліть, насипте горошки перцю і лаврушку. Готуйте на маленькому нагріванні 20 хвилин.
Крок 12. Порційні тарілки наповніть гарячим ароматним частуванням.
Крок 13. Насолоджуйтеся легким зігріваючим стравою. Приємного апетиту!
Гуляш з легкого яловичого
Гуляш з легкого яловичого – бюджетне блюдо, яке значно заощадить гроші. Не завжди можна дозволити собі купити добірне м’ясо, а для різноманітності, чому б не використовувати поживні і недорогі субпродукти. При правильному приготуванні продукт виходить шалено смачним. Спробуйте і, можливо, у вашому арсеналі з’явиться це дивовижне страва!
Час готування – 2 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Склад:
- Легке яловиче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Лавровий лист – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Перець чилі – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Сушені трави – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Легке поділіть, і виріжте трахеї, плівки та хрящі. Занурте в миску. Влийте воду і вимочуйте, поки не вийде вся кров. Ретельно обмийте. Покладіть в каструлю, додайте на середній конфорці, заливши водою. Закип’ятіть, вилийте рідину і повторіть дії. Здобріть прянощами, варіть 2 години, знизивши температуру після закипання. Не забувайте видаляти піну.
Крок 2. Цибуля ріпчаста обшелушите, промийте, поріжте півкільцями. Морквину наскрібши і порубаєте брусочками. Часник наріжте слайсами. Нарізку обирайте самостійно, різниці немає ніякої. Нагрійте Сковороду, налийте масло. Надішліть овочі і підсмажте до м’якості.
Крок 3. Відварений субпродукт розріжте на довільні шматки, відправте до овочів, об’єднайте вміст і прогрійте. Посипте борошном і обсмажте.
Крок 4. В рідини, в якій варилося легке, розведіть томатну пасту і майонез. Збовтайте, щоб не було грудочок.
Крок 5. По черзі вилийте в сковорідку. Приперчите і підсолити. Здобріть духмяними прянощами. Розмішайте інтенсивними рухами.
Крок 6. Тушкуйте під кришкою півгодини, періодично помішуючи густу ароматну поливу.
Крок 7. Поки підлива гаситься, приготуйте гарнір. У мене гречка. З картопляним пюре або макаронами теж буде дуже смачно. Гарнір розділіть на порції, а зверху полийте апетитною підливою. Насолоджуйтеся апетитним соковитим і ніжним частуванням. Приємного апетиту!
Пиріжки з яловичим легким
Пиріжки з яловичим легким виглядають неймовірно привабливо. Це улюблене частування, яким частувала бабуся в селі. Пухнасті пиріжки з апетитною начинкою готуються просто, але часу доведеться витратити чимало. Але ви ні за що не пошкодуєте. Це незвичайна страва припаде до смаку всім гурманам.
Час готування – 3 ч. 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Легке яловиче – 500 гр.
- теляче Серце – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно – 4 склянки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 12 гр.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Маргарин – 150 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Субпродукти поділіть, і виріжте трахеї, плівки та хрящі. Ретельно обмийте. Покладіть в каструлю, додайте на середній конфорці, заливши водою. Закип’ятіть, вилийте рідину і повторіть дії. Здобріть прянощами, варіть 2 години, знизивши температуру після закипання. Не забувайте видаляти піну.
Крок 2. Відварені субпродукти розріжте на довільні шматки і перекрутіть на м’ясорубці.
Крок 3. Цибуля ріпчаста обшелушите, промийте, поріжте дрібніші. Нагрійте Сковороду, налийте масло. Надішліть овочі і підсмажте до м’якості.
Крок 4. Золотистий перекладіть цибулю до перекрученному фаршу, підсолити. За бажанням додайте улюблені ароматні приправи. Об’єднайте складові.
Крок 5. Підготуйте інгредієнти для тіста. У мене заміс проводився в хлібопічці.
Крок 6. У відро хлібопічки вилийте попередньо нагріте молоко, вбийте яйця кімнатної температури і відправте м’який маргарин.
Крок 7. Просійте борошно, насипте цукровий пісок і швидкодіючі дріжджі. Посоліть. На панелі виберіть режим Замішування дріжджового тіста». У мене тривалість 1 година 50 хвилин.
Крок 8. Готове тісто поділіть на грудочки. Кожен розпластайте руками в коло.
Крок 9. У центрі покладіть начинку, і добре заліпіть краю, надаючи форму пиріжків.
Крок 10. Деко промажте маслом. Розмістіть пиріжки так, щоб вони не торкалися один одного. Прикрийте рушником, нехай підійдуть. 10 хвилин буде достатньо. Тим часом прогрійте духовку до 200 градусів.
Крок 11. Апетитні пиріжки випікайте 20 хвилин.
Крок 12. Готові пиріжки остудіть, і запрошуйте домочадців на дегустацію вишукувань.
Крок 13. Пухнасте тісто в поєднанні з апетитною начинкою ідеальні. Приємного апетиту!