Яловиче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Яловиче серце – це дуже корисний, цінний і поживний продукт. Щоб воно стало м’яким та придатним для вживання в їжу з картоплею, овочами та іншими стравами, його потрібно довго варити. За смаком яловиче серце дуже ніжне і повітряне. Воно містить мало жиру і, відповідно, калорій.

Салат з яловичим серцем і солоними огірками

Дуже смачний і ситний м’ясний салат з додаванням солоних огірків, яєць і цибулі. Секретом приготування серця є те, що його обов’язково потрібно потримати в холодній воді перед варінням.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Яловиче серце 700 гр.
  • Огірки солоні 4 шт.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Перед тим, як варити яловиче серце, вимиваємо його і розрізаємо навпіл. Потім кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність з серцем в холодильник на 8 годин. В процесі вимочування постійно міняємо воду. Перед варінням заливаємо в каструлю порцію чистої холодної води і поміщаємо в неї заздалегідь вимиту серце. Всипаємо ½ чайної ложки солі. Коли рідина закипить, знімаємо з поверхні бульйону піну, а потім варимо серце не менше двох годин.
  2. Промиваємо морква проточною водою. Вибираємо ємність, в якій будемо її варити. Якщо коренеплід не буде вміщуватися в посуд для варіння, його потрібно буде розрізати навпіл. Варимо моркву до м’якості (попередньо не очищаємо її), перевіряємо готовність інгредієнта ножем.
  3. Викладаємо яйця (заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури) в каструлю і заливаємо теплою водою. Трохи підсолюємо воду. Всі ці маніпуляції необхідні для того, щоб яйця не тріскалися в процесі варіння. Коли вода закипить, варимо яйця близько десяти хвилин до готовності. Потім зливаємо окріп і остуджуємо яйця в холодній воді.
  4. солоні огірки Нарізаємо соломкою. Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю і огірки в салатник, перемішуємо інгредієнти, щоб вони просочилися соком один одного.
  5. Коли морква і яйця охолонуть, необхідно очистити і нарізати соломкою. Перекладаємо продукти в салатник, до цибулі та огірків.
  6. Дістаємо яловиче серце з бульйону. Коли м’ясо остигне, позбавляємо його від жиру і судин. Нарізаємо серце соломкою і викладаємо в салатник. Вимиваємо і нарізаємо петрушку. Додаємо її в салат, заправляємо блюдо майонезом і перемішуємо. Приправляємо його сіллю і перцем. Перемішуємо і ставимо в холодильник на годину.

Приємного апетиту!