Яловиче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як і скільки варити яловиче серце?

Як і скільки варити яловиче серце? Цим питанням задаються багато початківці господині. Час приготування залежить від страви, для якого яловиче серце призначене. Головне, приділити варінні інгредієнта достатню кількість часу, щоб він не залишився жорстким.

Час готування – 5 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Серце яловиче – 1 кг
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Вода – 9 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для варіння яловичого серця необхідно вибирати каструлю великого обсягу – 5-6 літрів. Вимиваємо продукт проточною водою. Позбавляємо його від жиру, жилок і судин.

Крок 2. Вливаємо в каструлю з серцем 3 літри води. Доводимо рідину до кипіння. Продовжуємо варити продукт протягом 15 хвилин. Знімаємо піну, що утворилася, а потім зливаємо воду в раковину.

Крок 3. Знову заливаємо м’ясної інгредієнт трьома літрами води. Повертаємо каструлю на плиту і варимо серце спочатку до закипання рідини, а потім ще 1 годину. Повторюємо процедуру зливання і заливання рідини. Доводимо воду до кипіння на плиті.

Крок 4. Очищаємо цибулину від лушпиння. Через годину, після повторної варіння яловичого серця, викладаємо в каструлю головку цибулі, додаємо чорний і запашний перець горошком, лавровий лист.

Крок 5. Через пару годин солимо м’ясний виріб і проварюємо ще 15-20 хвилин. Зливаємо бульйон і даємо серцю охолонути. Потім використовуємо продукт за призначенням.

Приємного апетиту!