Яловиче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Яловиче серце з цибулею та морквою на сковороді

Пропонуємо приготувати смачне і ситне блюдо з яловичого серця з ароматною підливою. Рецепт дуже простий і вимагає мінімум зусиль і часу.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Серце яловиче – 400 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • томатна Паста – 2 ч. л.
  • Вода – 250-300 мл

Процес приготування:

Крок 1. Субпродукт спочатку споліскують холодною проточною водою. Потім серце ножем розрізаємо вздовж навпіл. Знову промиваємо половинки серця холодною водою з-під крана. Паралельно ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом для підігріву і нарізаємо серце шматочками. Викладаємо субпродукт в ємність і обсмажуємо близько десяти хвилин. У процесі обжарювання постійно помішуємо шматочки. Приправляємо інгредієнт сіллю і перцем.

Крок 2. Очищаємо цибулину від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками. Відправляємо цибулю в сковороду. Обсмажуємо його разом з шматочками серця близько п’яти хвилин.

Крок 3. Очищаємо гострим ножем моркву і ретельно вимиваємо її проточною водою. Очищаємо часникові зубки від лушпиння і натираємо обидва інгредієнта на тертці: моркву – на крупній, часник – на дрібній. Викладаємо моркву і часник в ємність. Перемішуємо інгредієнти і продовжуємо обсмажування на середньому вогні протягом п’яти хвилин.

Крок 4. Приправляємо вміст сковороди томатною пастою. Через 5 хвилин вливаємо в ємність воду. Тушкуємо гуляш під кришкою 35-40 хвилин.

Крок 5. Подаємо страву до столу з гречкою, овочами, картоплею або спагетті (можна вибрати будь-які інші види макаронних виробів).

Приємного апетиту!