Яловиче серце з цибулею та морквою на сковороді
Пропонуємо приготувати смачне і ситне блюдо з яловичого серця з ароматною підливою. Рецепт дуже простий і вимагає мінімум зусиль і часу.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 2-3.
Склад:
- Серце яловиче – 400 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- томатна Паста – 2 ч. л.
- Вода – 250-300 мл
Процес приготування:
Крок 1. Субпродукт спочатку споліскують холодною проточною водою. Потім серце ножем розрізаємо вздовж навпіл. Знову промиваємо половинки серця холодною водою з-під крана. Паралельно ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом для підігріву і нарізаємо серце шматочками. Викладаємо субпродукт в ємність і обсмажуємо близько десяти хвилин. У процесі обжарювання постійно помішуємо шматочки. Приправляємо інгредієнт сіллю і перцем.
Крок 2. Очищаємо цибулину від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками. Відправляємо цибулю в сковороду. Обсмажуємо його разом з шматочками серця близько п’яти хвилин.
Крок 3. Очищаємо гострим ножем моркву і ретельно вимиваємо її проточною водою. Очищаємо часникові зубки від лушпиння і натираємо обидва інгредієнта на тертці: моркву – на крупній, часник – на дрібній. Викладаємо моркву і часник в ємність. Перемішуємо інгредієнти і продовжуємо обсмажування на середньому вогні протягом п’яти хвилин.
Крок 4. Приправляємо вміст сковороди томатною пастою. Через 5 хвилин вливаємо в ємність воду. Тушкуємо гуляш під кришкою 35-40 хвилин.
Крок 5. Подаємо страву до столу з гречкою, овочами, картоплею або спагетті (можна вибрати будь-які інші види макаронних виробів).
Приємного апетиту!