Яловиче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт яловичого серця з картоплею на сковороді

Для багатьох господинь звичним є рецепт приготування тушкованої картоплі з м’ясом, куркою, свининою, яловичиною або навіть індичкою. На приготування картоплі з яловичим серцем, піде більше часу, зате результат порадує: блюдо вийде дуже смачним і незвичайним.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 1 годину.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Серце яловиче – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Капуста – 700-800 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – для гасіння.

Процес приготування:

Крок 1. Розрізаємо серце (попередньо вимиваємо його теплою проточною водою) вздовж і прибираємо судини. Нарізаємо інгредієнт упоперек волокон шматочками (можна нарізати серце соломкою, кубиками, брусками). Чекаємо, поки шматочки серця обсохнуть.

Крок 2. Очищаємо від лушпиння необхідну кількість цибулі. Нарізаємо його шматочками довільної форми. Вливаємо в сковороду олію. Коли воно нагріється, відправляємо в ємність цибулю. Після того, як інгредієнт стане м’яким і прозорим, додаємо до нього шматочки яловичого серця. Перемішуємо і обсмажуємо продукти до зміни кольору субпродукту.

Крок 3. Очищену і вимиту моркву нарізаємо кружечками. Позбавляємо зубки часнику від лушпиння. Викладаємо моркву в сковороду разом з розмарином, лавровим листом і часником. Солимо і перчимо масу за смаком. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. Позбавляємо вимиту капусту від верхніх листків і качана. Шаткуємо продукт. Очищаємо картоплю від шкірки і ретельно вимиваємо водою. Крупно нарізаємо. Відправляємо картоплю і капусту в сковороду. Солимо і перчимо страву. Вливаємо воду (вона повинна повністю покрити капусту).

Крок 5. Тушкуємо страву протягом години на слабкому вогні. Ємність повинна бути накрита кришкою. Подаємо страву до столу як самостійне блюдо (можна доповнити його овочевим салатом).

Приємного апетиту!