Яловичина тушкована – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована яловичина – чудове блюдо, яке підходить до будь-якого гарніру. Існує безліч різних способів приготування тушкованої яловичини, і в цій статті ми розповімо про 10 найбільш цікавих з них.

Яловичина тушкована з підливою на сковороді

Класичний рецепт страви з доступних продуктів на будь-який час року. Яловичина виходить ароматною, соковитою і дуже м’якою і чудово доповнить будь-який гарнір, чи то картоплю, каші або макарони.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Моркву ½ шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Борошно 1.5 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Спеції для яловичини за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану яловичину з підливою на сковороді? Яловичину промиваємо й обсушуємо, після чого ріжемо її невеликими шматочками. Розігріваємо олію на сковороді і вивантажуємо на неї м’ясо.
  2. Обсмажуємо м’ясо, періодично помішуючи, до золотистої скоринки, після чого додаємо на сковороду подрібнену цибулю.
  3. Морква натираємо на крупній тертці і також додаємо до яловичині. Гарненько все перемішуємо і смажимо близько 3 хвилин.
  4. Додаємо борошно, швидко перемішуємо всі інгредієнти і смажимо їх приблизно хвилину, потім додаємо томатну пасту.
  5. Наливаємо в сковороду воду таким чином, щоб м’ясо було повністю покрите. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо м’ясо протягом 40 хвилин, при необхідності доливаючи воду.
  6. За 5 хвилин до готовності посипаємо яловичину подрібненою зеленню, додаємо спеції за смаком, сіль, перемішуємо.
  7. За 5 хвилин яловичина в підливці буде готова. Приємного апетиту!

Ніжна і соковита яловичина тушкована з цибулею

Ніжне, соковите м’ясо з ароматним соусом ідеально підійде до будь-якого гарніру, гарантуючи ситне і смачне гаряче блюдо. Щоб яловичина повноцінно розкрила свій смак, доведеться постаратися, тому в цьому рецепті ми розповімо деякі секрети приготування такого, здавалося б, простої страви.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Бульйон м’ясний – 150 мл
  • Перець чилі зелений – 1 шт.
  • Імбир сушений – ½ ч. л.
  • устричний Соус – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – 6 ст. л.
  • Масло кунжутне – ½ ст. л.
  • Крохмаль – 3 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. М’ясо спочатку нарізаємо тонкими скибочками, а потім розрізаємо на невеликі кубики.

2. Змішуємо кунжутне масло з крохмалем і 3 столовими ложками соєвого соусу, розбавляємо все водою і додаємо в маринад м’ясо, після чого щільно його прикриваємо і відправляємо в холодильник на півгодини.

3. Розігріваємо на сковороді 2 столові ложки олії і викладаємо на неї подрібнений часник, імбир і кільця перцю чилі. Гарненько все перемішуємо і обсмажуємо до стійкого аромату часнику. Цибулю нарізаємо пір’ям і додаємо на сковороду. Солимо і обсмажуємо овочі близько 4 хвилин.

4. Знімаємо овочі зі сковороди, розігріваємо на ній масло і викладаємо в нього промариновавшееся м’ясо. Помішуючи, обсмажуємо яловичину до золотистого кольору.

5. Заливаємо м’ясо бульйоном, доводимо його до кипіння і, помішуючи, готуємо до загусання соусу.

6. Повертаємо на сковороду овочі, все перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини.

7. Заливаємо яловичину соєвим і устричним соусами, перемішуємо і готуємо страву до готовності.

8. Подавати тушковану яловичину з цибулею найкраще з відварним рисом. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну тушковану яловичину з чорносливом?

Тушкована яловичина з чорносливом володіє незвичайним смаком і виходить дуже м’якою і соковитою. Готується вона досить просто, так що впоратися з таким рецептом зможе навіть початківець кулінар. Для гасіння найкраще підійде товстостінна каструля або чавунець.

Час готування: 4 ч.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Яловичина – 1200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Часник – 3 зубчики
  • Морква – 300 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі інгредієнти. М’ясо промиваємо й обсушуємо, часник, морква і цибуля вимиваємо і чистимо.

2. Складаємо в каструлю вершкове масло.

3. Нарізаємо яловичину невеликими кубиками.

4. Обсмажуємо м’ясо на сковороді до золотистої скоринки.

5. Додаємо яловичину в каструлю.

6. Нарізаємо цибулю четвертинками і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору, після чого перекладаємо його до м’яса.

7. Моркву нарізаємо великими шматочками.

8. Моркву пасеруємо протягом 10 хвилин.

9. Додаємо до моркви томатну пасту і заливаємо її водою. Додаємо перець за смаком.

10. Гарненько перемішуємо, тушкуємо близько 3 хвилин і перекладаємо в каструлю.

11. Гарненько перемішуємо вміст каструлі. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і залишаємо яловичину тушкуватися протягом 2 годин.

12. Чорнослив замочуємо на 15 хвилин, після чого промиваємо його в холодній воді і додаємо в каструлю до м’яса. Також додаємо подрібнений часник, лавровий лист і перець горошком. Солимо страву за смаком.

13. Перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо страву ще 2 години, при необхідності доливаючи окріп.

14. Готову яловичину можна подавати з гарніром, так і без. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування тушкованою яловичини в духовці

Яловичина, тушкована в духовці, виходить соковитою, з насиченим смаком і ароматом. А додати м’ясу смаку і користі, допоможе додавання овочів та сиру. У підсумку виходить повністю готове смачне і корисне блюдо, яке не потребує гарніру.

Час приготування: 1,5 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину ріжемо невеликими шматочками, заливаємо її кефіром, додаючи нарізану півкільцями цибулю, перець і сіль, і відправляємо маринуватися в холодильнику протягом години.

2. Моркву і картоплю нарізаємо тонкими шматочками.

3. Знімаємо шкірку з помідорів і перцю, нарізаємо їх.

4. Розкладаємо яловичину з цибулею по формі для запікання, зверху викладаємо шарами картоплю, моркву, перець і помідор і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

5. Через півгодини посипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 20 хвилин.

6. Готову яловичину подаємо гарячою. Приємного апетиту!

Як смачно загасити яловичину з цибулею і морквою?

Ніжне і м’яке м’ясо з солодкими нотками моркви. Підлива виходить не тільки неймовірно смачною, але ще і дуже красивою. Приготування такої страви виходить досить довгим, адже для того, щоб яловичина гарненько потушилась, має пройти багато часу, однак сам рецепт освоюється легко.

Час готування: 2 ч.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Паприка мелена – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину промиваємо та нарізаємо досить великими шматками.

2. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо м’ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.

3. На сковороду наливаємо воду так, щоб вона повністю покривала яловичину. Додаємо лавровий лист і паприку і тушкуємо м’ясо на слабкому вогні протягом години, періодично доливаючи воду.

4. Очищаємо цибулю з морквою, моркву нарізаємо невеликими брусочками.

5. Додаємо овочі до яловичині і тушкуємо страву ще годину.

6. Розводимо борошно з томатною пастою в невеликій кількості води і відправляємо суміш на сковороду до м’яса приблизно за 10 хвилин до готовності. Солимо і перчимо страву за смаком.

7. Блюдо повинне вийти ніжним і м’яким, а соус – густим і насиченим. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування тушкованою яловичини з овочами

Ніжна тушкована яловичина виходить особливо смачною, якщо готувати її з додаванням овочів, як морква, помідори і баклажани. Смак такого страви виходить дуже насиченим, а гарнір стає зовсім необов’язковим.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Томати консервовані – 1 банка
  • Баклажани – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на розігрітій рослинній олії.

2. Моркву нарізаємо кубиками, цибулю з часником дрібно ріжемо і тушкуємо овочі до м’якості разом з м’ясом.

3. Далі додаємо томати у власному соку.

4. Баклажани нарізаємо кубиками і додаємо на сковороду. Тушкуємо його приблизно 20 хвилин під кришкою.

5. Заливаємо яловичину невеликою кількістю води, додаємо перець і сіль і тушкуємо близько години. Посипаємо блюдо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати тушковану яловичину в мультиварці?

Приготована в мультиварці тушкована яловичина виходить соковитою і апетитними, а головне, що вона точно не пригорить до сковороді і не буде занадто жорсткою. Рецепт дуже простий і не зажадає від вас багато зусиль.

Час приготування: 2 год 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Яловичина – 1000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кінза сушена – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину промиваємо і ретельно обсушуємо.

2. Ріжемо м’ясо на шматочки, видаляючи все зайве.

3. Заливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, вибираємо режим «Смаження» і поміщаємо в неї шматочки яловичини. Помішуючи, готуємо м’ясо близько 10 хвилин. Потім зливаємо утворену рідину і злегка споліскуємо яловичину водою.

4. Поміщаємо м’ясо назад в каструлю і заливаємо її водою. Додаємо кінзу, сіль і перець. Перемішуємо і вибираємо режим «Гасіння» на 2 з половиною години.

5. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

6. Морква також очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.

7. За півгодини до кінця програми додаємо до яловичині цибулю з морквою. Ретельно все перемішуємо і залишаємо тушкуватися страва.

8. Подаємо готову яловичину з гарніром на вибір. Приємного апетиту!

Соковита яловичина, тушкована з грибами на сковорідці

Ароматне і яскраве поєднання смаків грибів і яловичини нікого не залишить байдужим. Домогтися цього можна за допомогою роздільного приготування грибів і м’яса і мінімального гасіння цих продуктів разом. Таке блюдо підійде до будь-якого гарніру, але особливо добре на смак буде з вареними овочами.

Час приготування: 1,5 ч.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 250 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні для страви продукти.

2. Ретельно промиваємо м’ясо і нарізаємо його довгими смужками.

3. Злегка обсмажуємо яловичину, потім заливаємо її водою так, щоб м’ясо було повністю покрите. Додаємо перець і сіль і тушкуємо близько години.

4. Печериці добре вимиваємо і нарізаємо невеликими пластинами.

5. Обсмажуємо гриби на помірному вогні до готовності.

6. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

7. Готуємо цибулю на сковороді до золотистого кольору.

8. За 10 хвилин до готовності додаємо до яловичині цибулю і гриби, перемішуємо і доводимо до готовності.

9. Подаємо блюдо гарячим з гарніром на вибір. Приємного апетиту!

М’яка і ніжна яловичина, тушкована в сметані

М’яка яловичина в сметанному соусі – просте, проте неймовірно смачне і корисне блюдо. Подавати його можна як окремо, так і з гарнірами і салатами. Незважаючи на додавання сметани і соусу Цезар м’ясо виходить нежирним і підійде навіть прихильників правильного харчування.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сметана – 150 гр.
  • Соус Цезар – 2 ст. л.
  • Паприка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. М’ясо і цибулю промиваємо та нарізаємо. Викладаємо цибулю в глибоку сковороду, зверху кладемо яловичину.

2. Заливаємо все сметаною, розбавляючи її невеликою кількістю води.

3. Додаємо сіль і спеції за смаком.

4. Останнім шаром викладаємо соус Цезар. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо страву на слабкому вогні приблизно 40 хвилин.

5. Потім перемішуємо всі інгредієнти і доводимо м’ясо до готовності. Приємного апетиту!

Як приготувати соковиту яловичину з баклажанами?

Простий рецепт поживного і смачного блюда з яловичини. Баклажани чудово доповнюють м’ясо і роблять його смак яскравим і насиченим, а подрібнені помідори забезпечують апетитну і ніжну підливку.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Баклажани – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сік томатний – ½ склянки
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Баклажани промиваємо та нарізаємо брусочками.

2. Помідори бланшируем, після чого один помідор ріжемо кубиками, а інші за допомогою блендера подрібнюємо в пюре і змішати з томатним соком.

3. Яловичину ріжемо брусочками, а цибуля з часником подрібнюємо.

4. Розігріваємо на сковороді оливкове масло, а потім обсмажуємо на ньому цибулю з часником до прозорості першого. Додаємо воду і яловичину і, помішуючи тушкуємо її приблизно 5 хвилин.

5. Додаємо на сковороду помідори, перець, сіль і спеції. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.

6. Викладаємо до м’яса баклажани, і тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.

7. Готову страву подаємо з гарніром на вибір. Приємного апетиту!