Юрча з кабачків на зиму – це проста і зручна консервація кабачків, подібна відомому «Лечо», особливо при гарному врожаї овоча. Кабачки крупно нарізати, обов’язково доповнюються солодким перцем, петрушкою і часником, гасяться у помідоровому соусі і загортаються в банки. Юрча не потребує стерилізації і відмінно доповнить багато страви на зимовому столі, а вибрати варіанти вам допоможе запропонована тема.
Салат Юрча з кабачків на зиму
Салат Юрча з кабачків на зиму визнається багатьма кращим варіантом заготовки кабачків. Готується салат просто і добре зберігається. У цьому класичному рецепті для салату «Юрча» беремо кабачки з солодким перцем, тушкуємо овочі в соусі з подрібнених помідорів і смак доповнюємо петрушкою і часником.
Інгредієнти на
2.5 л.
- Кабачок 3 кг (очищених)
- Перець болгарський 1 кг
- Помідори 1 кг
- Петрушка 200 гр.
- Часник 15 зуб. (великих)
- Цукор-пісок 200 гр.
- Сіль 80 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл
- Масло рослинне 300 мл
- Перець чорний горошок 12 шт.
Процес приготування:
- найсмачнішим салат «Юрча» з кабачків на зиму виходить з молодих овочів з тонкою шкіркою. Кабачки добре промийте, обсушіть серветкою, і наріжте великими, розміром до 4 см, шматочками.
- Солодкий перець будь-якого кольору очистіть від плодоніжок, насіння з перегородками і наріжте так само великими шматочками.
- У помідорів видалити шкірку. Очистіть часник. Ці овочі перекрутіть через м’ясорубку з дрібною решіткою або пюрируйте блендером.
- Промийте великий пучок петрушки, видалите щільні черешки і листя дрібно нашаткуйте.
- У велику каструлю для гасіння перелийте томатне пюре, додайте вказане в рецепті кількість солі, цукру, рослинної олії, оцту і чорного перцю. Все добре перемішайте і доведіть до кипіння. У киплячий соус перекладіть нарізку овочів з петрушкою.
- Після закипання овочевої маси тушкуйте на невеликому вогні протягом 1 години і при періодичному помішуванні.
- Приготований салат «Юрча» розкладіть по стерильним банкам або стерилізуйте для більш надійного зберігання протягом 30 хвилин. Банки відразу загорніть і повністю остудіть.
- «Юрча» з кабачків добре зберігається в підвалі навіть до 2 років і порадує вас своїм смаком. Приємного апетиту!
Юрча з кабачків на зиму з томатною пастою
Юрча з кабачків на зиму традиційно готується з подрібненими свіжими помідорами, але їх можна замінити томатною пастою або соусом, що полегшить процес приготування. Томатна паста розбавляється чистою водою у пропорції 1:2. У цьому рецепті готуємо «Юрчу» з класичним набором овочів (кабачки, солодкий перець, часник і петрушка) і без стерилізації. Кабачки для салату підходять «будь-якого віку».
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1,5 л.
Склад:
- Кабачки – 1.5 кг
- Перець солодкий – 500 гр.
- Вода – 300 мл
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 1 головка.
- Паста томатна – 500 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 150 мл
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Гострий перець – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Болгарський перець почистити і нарізати шматочками. Пюрировать його блендером в однорідну масу разом з гострим перцем і перелити в каструлю для гасіння або казан. Додати розведену томатну пасту, вказане в рецепті кількість солі з цукром, рослинне масло і чорний перець, перемішати і довести до кипіння.
Крок 2. Кабачок очистити від шкірки з насінням і нарізати невеликими кубиками.
Крок 3. Нарізку кабачка перекласти в киплячий соус, додати горошини чорного перцю і згасити на великому вогні, не прикриваючи кришкою протягом 30 хвилин. Частина рідини повинна випаруватися. Часник і петрушку дрібно порубати і додати до тушкованих кабачків. Потім налити оцет, перемішати і тушкувати «Юрчу» ще 10 хвилин.
Крок 4. Над киплячим салатом за 30 секунд простерилізувати чисті банки. Кришки прокип’ятити.
Крок 5. Приготований салат «Юрча» з кабачків з томатною пастою розкласти по банках, герметично закупорити, остудити під махровим рушником і перенести в приміщення для зберігання домашніх консервацій. Вдалих і смачних заготовок!
Салат Юрча з кабачків, помідорів і перцю
Салат Юрча з кабачків, помідорів і перцю має різні варіанти, в основному за рахунок додавання інших овочів, але пропорція інгредієнтів у всіх варіантах залишається незмінною, що надає салату особливий смак і відрізняє від інших кабачкового консервації. У цьому рецепті кількість овочів і спецій наведено в розрахунку на одну півлітрову банку.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 0,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки невеликі – 3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 1 зубок.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 30 мл
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти згідно з рецептом і потрібного вам обсягу заготівлі.
Крок 2. Невеликі кабачки промийте і наріжте невеликими кубиками.
Крок 3. Пучок петрушки промийте, обсушіть серветкою і крупно наріжте.
Крок 4. Солодкий перець разом з помідором подрібніть блендером, перекладіть в посуд для гасіння, додайте половину нарізки кабачка і поверх його покладіть нарізану петрушку.
Крок 5. Потім перекладіть решту кабачкову нарізку, очищений зубок часнику, насипте сіль з цукром і налийте олію з оцтом.
Крок 6. Потушкуйте «Юрчу» на середньому вогні протягом 30 хвилин після закипання.
Крок 7. Гарячий салат перекладіть в стерильну півлітрову банку.
Крок 8. Потім банку загорніть прокип’яченої кришкою і остудіть під махровим рушником. Приготований салат «Юрча» з кабачків, помідорів і перцю зберігати в прохолодному місці. Вдалих і смачних заготовок!
Юрча з кабачків з морквою на зиму
Кабачки з морквою вдало поєднуються у багатьох видах кабачкового заготовок, моркву можна додати до салату «Юрча». Особливо на смак вона не вплине, але додасть більше солодощі. Морква подрібнюється разом з помідорами і з солодким перцем. У цьому рецепті заготівлю доповнимо цибулею і томатною пастою. Вона у вас не тільки самостійним блюдом, але і доповненням до жаркого або рагу.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки середні – 5 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Морква середня – 2 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Цибуля – 4 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 1 головка.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 500 мл
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Перець гострий стручковий – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Всі зазначені в рецепті овочі почистіть, промийте і обсушіть серветкою. Потім їх, крім кабачків, перемеліть на м’ясорубці з середньою або великою гратами.
Крок 2. Отриману овочеву масу перелийте в посуд для гасіння. Насипте до неї сіль з цукром, налийте рослинне масло, півлітра води, покладіть томатну пасту з горошинками чорного перцю. Все перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 30 хвилин при періодичному помішуванні.
Крок 3. Середніми шматочками наріжте кабачки. Пучки зелені крупно нарубайте ножем. Нарізку кабачків і зелені перекладіть в соус і тушкуйте все ще 30 хвилин на середньому вогні.
Крок 4. Після закінчення цього часу зніміть посуд з вогню, влийте оцет і ще раз все перемішайте.
Крок 5. Приготований салат «Юрча» з кабачків з морквою розкладіть по стерильним банкам, герметично закрийте прокип’яченими кришками, повністю остудіть під махровим рушником і переставте в місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!