Юшка з червоної риби – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати юшку з червоної риби з вершками по-фінськи?

Фіни точно знають толк в приготуванні юшки з червоної риби. Цей суп завоює ваше серце з першої ложки. Завдяки поєднанню філе лосося і ніжних вершків смак страви виходить просто чудовим і ні на що не схожим.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Стейк лосося – 400 гр.
  • Хребет лосося – 400 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вершки 10 % – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 15 гр.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 1-1,5 л.
  • пісне Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Цибулю і моркву очистіть і обмийте проточною водою. Частини риби також добре помийте і відокремте філе від шкіри.

2. У каструлю влийте воду, викладіть хребти лосося і варіть бульйон 25-30 хвилин після кипіння. Через 20 хвилин від кипіння, додайте перець горошком і лавровий лист.

3. Паралельно в іншій каструлі з товстим дном розігрійте олію, викладіть нарізані кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Обсмажте овочі до легкого золотистого кольору.

4. Рибний бульйон процідіть і влийте в каструлю до обсмаженою овочам. Як тільки бульйон закипить, додайте нарізаний кубиками картоплю, варіть 15-20 хвилин до готовності.

5. Філе лосося наріжте великими шматочками, відправте в бульйон і варіть 3-5 хвилин.

6. Якщо юшка вийшла дуже густа, долийте води, посоліть і приправте за смаком, додайте вершки, перемішайте, доведіть бульйон до кипіння. Після цього додайте рубаний кріп, доведіть до кипіння і зніміть каструлю з вогню.

7. Вусі дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!