Як приготувати юшку з червоної риби з вершками по-фінськи?
Фіни точно знають толк в приготуванні юшки з червоної риби. Цей суп завоює ваше серце з першої ложки. Завдяки поєднанню філе лосося і ніжних вершків смак страви виходить просто чудовим і ні на що не схожим.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Стейк лосося – 400 гр.
- Хребет лосося – 400 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Вершки 10 % – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 15 гр.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 1-1,5 л.
- пісне Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Цибулю і моркву очистіть і обмийте проточною водою. Частини риби також добре помийте і відокремте філе від шкіри.
2. У каструлю влийте воду, викладіть хребти лосося і варіть бульйон 25-30 хвилин після кипіння. Через 20 хвилин від кипіння, додайте перець горошком і лавровий лист.
3. Паралельно в іншій каструлі з товстим дном розігрійте олію, викладіть нарізані кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Обсмажте овочі до легкого золотистого кольору.
4. Рибний бульйон процідіть і влийте в каструлю до обсмаженою овочам. Як тільки бульйон закипить, додайте нарізаний кубиками картоплю, варіть 15-20 хвилин до готовності.
5. Філе лосося наріжте великими шматочками, відправте в бульйон і варіть 3-5 хвилин.
6. Якщо юшка вийшла дуже густа, долийте води, посоліть і приправте за смаком, додайте вершки, перемішайте, доведіть бульйон до кипіння. Після цього додайте рубаний кріп, доведіть до кипіння і зніміть каструлю з вогню.
7. Вусі дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!