Простий і смачний рецепт юшки з горбуші з картоплею
Юшка з додаванням картоплі припаде до смаку тим, хто любить супи, схожі по консистенції на пюре, однак не переборщіть з кількістю, адже картопля у вигляді своїх властивостей, у процесі варіння розварюється і збільшується в об’ємі.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 30-40 хв.
Порцій –4-6.
Склад:
- Горбуша свіжа – 400 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Кріп – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжу тушку ретельно очищаємо, нарізаємо на кілька рівних частин і ставимо варитися на середньому вогні. Після закипання знімаємо пінку і додаємо лавровий лист з перцем, не забуваючи посолити.
2. Паралельно з цим нарізаємо кільцями цибулю з морквою і злегка обсмажуємо. Масло можна не використовувати, якщо сковорідка антипригарна.
3. Не відкладаємо на потім і чищення картоплі. Очищену картоплю кілька разів промиваємо під проточною водою, а після нарізаємо акуратними кубиками.
4. М’ясо риби виймаємо з бульйону, даємо охолонути, а після розбираємо на більш дрібні частини, щоб як можна максимально видалити кістки. І в той же час підготовлені овочі викладаємо в очищений бульйон і варимо до готовності картоплі.
5. Заздалегідь підготуємо зелень, яка знадобитися ближче до кінця. Зелений цибулю з кропом рубаємо як можна дрібніше і відставляємо чекати своєї години.
6. Як тільки картопля зварився, починаємо збирати суп. Додаємо в каструлю рибу і зелень, відварюємо протягом 5 хвилин, а після чого залишаємо настоюватися.
Бажаємо приємного апетиту!