Дуже смачна юшка з голови і хвоста сьомги
Якщо на вечерю ви приготували філе сьомги, і залишилися хвіст і голова, не поспішайте їх викидати. З цих частин риби можна зварити чудову юшку. Бульйон вийде навіть більш наваристим, з яскравим рибним смаком і ароматом. А головне, це не сильно вдарить по гаманцю. І бюджет не страждає, і сім’я нагодована!
Час приготування – 45 хвилин
Час готування – 1 годину
Порції – 5
Інгредієнти:
- Голова сьомги – 1 шт.
- Хвіст сьомги – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Очистіть хвіст риби від луски. З голови зріжте зябра. Зробити це дуже легко, просто посуньте наджаберную пластину і надріжте зябра по краях. Також видаліть очі, які можуть зробити бульйон більш каламутним. Перекладіть частини риби в каструлю і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту.
2. Як тільки вода закипить, злити її і наберіть нової. Очистіть від лушпиння і сполосніть цибулю. Помийте і почистіть моркву. Одну цибулину цілком покладіть в каструлю з рибою. Моркву розрізати уздовж навпіл, одну частину так де відправте в бульйон. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин. По мірі появи піни знімайте її шумівкою або ложкою.
3. Дістаньте з бульйону рибу і овочі і процідіть рідину в іншу каструлю. Поверніть бульйон на вогонь. Почистіть і обмийте картоплю, наріжте його кубиками. Покладіть бульбу в каструлю. Варіть 10 хвилин на середньому вогні.
4. Другу цибулину дрібно покришіть, а половину моркви натріть на крупній тертці. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте в ній подрібнений овочі близько 5 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
5. М’ясо з хвоста риби відокремте від кісток і шкіри. Розділіть його на дрібні частини. Додайте рибу в каструлю з бульйоном. Туди ж відправте пасеровані овочі. Посоліть, додайте лавровий лист і горошини перцю. Варіть 10 хвилин на повільному вогні. Зелень вимийте і обсушіть. Дрібно нарубаєте і додайте в готовий суп. Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися. Розлийте по вуха мисочкам, подавайте гарячими з скибочкою пшеничного хліба.
Приємного апетиту!