Юшка з сьомги – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Дуже смачна юшка з голови і хвоста сьомги

Якщо на вечерю ви приготували філе сьомги, і залишилися хвіст і голова, не поспішайте їх викидати. З цих частин риби можна зварити чудову юшку. Бульйон вийде навіть більш наваристим, з яскравим рибним смаком і ароматом. А головне, це не сильно вдарить по гаманцю. І бюджет не страждає, і сім’я нагодована!

Час приготування – 45 хвилин

Час готування – 1 годину

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Голова сьомги – 1 шт.
  • Хвіст сьомги – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Очистіть хвіст риби від луски. З голови зріжте зябра. Зробити це дуже легко, просто посуньте наджаберную пластину і надріжте зябра по краях. Також видаліть очі, які можуть зробити бульйон більш каламутним. Перекладіть частини риби в каструлю і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту.

2. Як тільки вода закипить, злити її і наберіть нової. Очистіть від лушпиння і сполосніть цибулю. Помийте і почистіть моркву. Одну цибулину цілком покладіть в каструлю з рибою. Моркву розрізати уздовж навпіл, одну частину так де відправте в бульйон. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин. По мірі появи піни знімайте її шумівкою або ложкою.

3. Дістаньте з бульйону рибу і овочі і процідіть рідину в іншу каструлю. Поверніть бульйон на вогонь. Почистіть і обмийте картоплю, наріжте його кубиками. Покладіть бульбу в каструлю. Варіть 10 хвилин на середньому вогні.

4. Другу цибулину дрібно покришіть, а половину моркви натріть на крупній тертці. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте в ній подрібнений овочі близько 5 хвилин, поки вони не стануть м’якими.

5. М’ясо з хвоста риби відокремте від кісток і шкіри. Розділіть його на дрібні частини. Додайте рибу в каструлю з бульйоном. Туди ж відправте пасеровані овочі. Посоліть, додайте лавровий лист і горошини перцю. Варіть 10 хвилин на повільному вогні. Зелень вимийте і обсушіть. Дрібно нарубаєте і додайте в готовий суп. Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися. Розлийте по вуха мисочкам, подавайте гарячими з скибочкою пшеничного хліба.

Приємного апетиту!