Юшка з сьомги – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Справжня юшка з сьомги з вершками по-фінськи

Юшка по-фінськи – найпопулярніший північний суп, улюблений у всьому світі. Його готують з червоної риби, і сьомга – відмінний варіант. Вона сповнена омега-3, незамінних мікроелементів і вітамінів. Тому юшку з цієї риби вважають не тільки смачною і поживною, але й корисною. А вершки додають рибному ніжність смаку.

Час приготування – 40 хвилин

Час готування – 55 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Бульйон рибний – 800 мл
  • Картопля – 150 гр.
  • Філе сьомги – 150 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля шалот – 65 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Вершки 10% – 100 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Підготуйте рибний бульйон. Для його приготування можете використовувати голову або хвіст риби. Залийте їх холодною водою і варіть 20 хвилин, періодично знімаючи з поверхні піну. Вийміть частини риби з каструлі і процідіть бульйон, щоб видалити все зайве. Готовий бульйон поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

2. В цей час очистіть і вимийте картоплю, моркву, кріп, цибулю і часник. Просушіть їх паперовим рушником. Наріжте картоплю кубиками середнього розміру, дрібно нарубаєте зелень і часник подрібніть цибулю і моркву наріжте кружечками. Філе сьомги зріжте з шкіри і розріжте на невеликі шматочки. Додайте моркву і картоплю в киплячий бульйон, посоліть і поперчіть. Варіть на повільному вогні при відкритій кришці 15 хвилин, до готовності картоплі.

3. На сковороді, змазаній рослинною олією, пропассеруйте цибулю і половину часнику, з додаванням лаврового листа. Смажте близько 3 хвилин, помішуючи, поки цибуля не стане золотистого кольору.

4. Додайте в каструлю з бульйоном вміст сковороди і добре перемішайте. Варіть не більше хвилини.

5. Додайте в суп часник і нарізане філе риби. Варіть на середньому вогні близько 2 хвилин. Після цього влийте вершки, попередньо злегка струснувши їх. Доведіть суп до кипіння і зніміть з вогню.

6. Додайте в юшку по-фінськи з сьомги січену зелень. Накрийте каструлю кришкою і залиште настоятися 5-10 хвилин. Розлийте по глибоких тарілках і подавайте з грінками або крекерами.

Приємного апетиту!