Соус з червоної смородини до м’яса на зиму
Соус з червоної смородини до м’яса на зиму – це оригінальний продукт, який яскраво доповнить ваш домашній або святковий стіл. Готовий соус порадує насиченим смаком з приємною кислинкою і дивним ароматом. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Смородина червона – 1,3 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Кориця – 0,25 ч. л.
- Оцет яблучний – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ягід. Гілочки можна не видаляти.
Крок 2. Червону смородину промиваємо під водою і відкидаємо на сито.
Крок 3. Сито з ягодами ставимо над каструлею. Ретельно розминаємо вміст, щоб відокремити макуха від соку.
Крок 4. Каструлю з ягідним соком ставимо на вогонь. Висипаємо сюди цукор і сіль, перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.
Крок 5. Викладаємо сюди всі ароматні спеції зі списку.
Крок 6. Кип’ятимо вміст і після варимо на невеликому вогні близько 20 хвилин. Вимикаємо вогонь і вливаємо сюди яблучний оцет.
Крок 7. Розливаємо заготовку по стерильним банкам. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Соус з червоної смородини до м’яса на зиму готовий. Забирайте на зберігання!