Заготовки з червоної смородини на зиму – 10 кращих рецептів з покроковими фото

Соус з червоної смородини до м’яса на зиму

Соус з червоної смородини до м’яса на зиму – це оригінальний продукт, який яскраво доповнить ваш домашній або святковий стіл. Готовий соус порадує насиченим смаком з приємною кислинкою і дивним ароматом. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1,3 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Кориця – 0,25 ч. л.
  • Оцет яблучний – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ягід. Гілочки можна не видаляти.

Крок 2. Червону смородину промиваємо під водою і відкидаємо на сито.

Крок 3. Сито з ягодами ставимо над каструлею. Ретельно розминаємо вміст, щоб відокремити макуха від соку.

Крок 4. Каструлю з ягідним соком ставимо на вогонь. Висипаємо сюди цукор і сіль, перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 5. Викладаємо сюди всі ароматні спеції зі списку.

Крок 6. Кип’ятимо вміст і після варимо на невеликому вогні близько 20 хвилин. Вимикаємо вогонь і вливаємо сюди яблучний оцет.

Крок 7. Розливаємо заготовку по стерильним банкам. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Соус з червоної смородини до м’яса на зиму готовий. Забирайте на зберігання!