Закуски на святковий стіл – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Святкова закуска з червоною рибою

Будь-яка червона риба користується величезною популярністю, і готують її по-різному: смажать, запікають і, звичайно ж, готують різні закуски. Але якщо вам набридли банальні бутерброди з вершковим маслом і слайсами риби – готуємо цікаву страву з листкового тіста і неймовірно смачною начинкою.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 28 шт.

Інгредієнти:

  • Форель копчена – 300 гр.
  • Тісто дріжджове листкове – 500 гр.
  • Сир сирний – 140 гр.
  • Маслини – 28 шт.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Насіння кунжуту – за смаком.
  • Салат листовий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тісто попередньо розморожуємо при кімнатній температурі і після, злегка припорошив пласти борошном, розкачуємо їх за допомогою качалки, але не дуже тонко.

Крок 2. За допомогою склянки, діаметром близько 7 сантиметрів, вирізаємо з пшеничного основи гуртки.

Крок 3. Отримані заготовки перекладаємо на деко, змащуємо збитим жовтком і присипаємо кунжутом – запікаємо близько 10 хвилин при 200 градусах.

Крок 4. До моменту, коли тісто придбає гарний рум’яний колір – дістаємо з духовки і даємо трохи часу охолонути.

Крок 5. Апетитні «черепашки» підрізаємо гострим ножем збоку, до кінця не розрізаємо, щоб утворилася всередині порожнину.

Крок 6. Промазуємо нижню частину заготовок тонким шаром сирного сиру (можна замінити фетою або бринзою).

Крок 7. Поверх сирного шару укладаємо невеликий листок салату, два слайсу червоної риби й маслину, розрізану навпіл.

Крок 8. Святкові «черепашки» з фореллю відразу ж подаємо до столу і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!