Швидкий і простий рецепт закуски з креветками
Лише раз, приготувавши соковиті і ароматні брускети з рум’яними креветками, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, що зовсім не дивно. Така страва ідеально підходить для подачі до святкового столу, а також для естетичного сніданку або повноцінного перекусу.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Хліб білий – 3 скибки.
 - Креветки очищені охолоджені – 350 гр.
 - Рукола – 2 жмені.
 - Апельсини – 1 шт.
 - Лимони – 1 шт.
 - Часник – 2 зуб.
 - Перець чилі червоний – ½ шт.
 - Петрушка – 1 гілочка.
 - Базилік – 1 гілочка.
 - Масло оливкове – 5 ст. л.
 - Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
 - Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
 - Сіль – ¼ ч. л.
 
Процес приготування:
Крок 1. Скибочки свіжого хліба з двох сторін збризкуємо якісним оливковою олією і підрум’янюємо на сковороді гриль.
Крок 2. Соковитий апельсин розрізаємо на дві частини і видавлюємо сік.
Крок 3. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.
Крок 4. Аналогічним способом подрібнюємо гострий перець чилі.
Крок 5. У глибокій піалі маринуємо креветки в соку апельсина, шматочками часнику і перцю, також додаємо столову ложку олії, сіль і мелений перець.
Крок 6. Знімаємо цедру з лимона, намагаючись не зачіпати білі волокна. З половинки цитрусового фрукта видавлюємо сік.
Крок 7. У великій тарілці з високими бортиками змішуємо руколу, базилік, петрушку, цедру і сік лимона, приправляємо сіллю і перцем.
Крок 8. Просочені спеціями морепродукти обсмажуємо до готовності і утворення апетитною скоринки.
Крок 9. На рум’яний хліб викладаємо зелень і креветки, збризкуємо бальзамічним оцтом і залишками ароматного масла. Приємного апетиту!












