Закуски на святковий стіл – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Швидкий і простий рецепт закуски з креветками

Лише раз, приготувавши соковиті і ароматні брускети з рум’яними креветками, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, що зовсім не дивно. Така страва ідеально підходить для подачі до святкового столу, а також для естетичного сніданку або повноцінного перекусу.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Хліб білий – 3 скибки.
  • Креветки очищені охолоджені – 350 гр.
  • Рукола – 2 жмені.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Лимони – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чилі червоний – ½ шт.
  • Петрушка – 1 гілочка.
  • Базилік – 1 гілочка.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочки свіжого хліба з двох сторін збризкуємо якісним оливковою олією і підрум’янюємо на сковороді гриль.

Крок 2. Соковитий апельсин розрізаємо на дві частини і видавлюємо сік.

Крок 3. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Крок 4. Аналогічним способом подрібнюємо гострий перець чилі.Крок 5. У глибокій піалі маринуємо креветки в соку апельсина, шматочками часнику і перцю, також додаємо столову ложку олії, сіль і мелений перець.

Крок 6. Знімаємо цедру з лимона, намагаючись не зачіпати білі волокна. З половинки цитрусового фрукта видавлюємо сік.

Крок 7. У великій тарілці з високими бортиками змішуємо руколу, базилік, петрушку, цедру і сік лимона, приправляємо сіллю і перцем.

Крок 8. Просочені спеціями морепродукти обсмажуємо до готовності і утворення апетитною скоринки.

Крок 9. На рум’яний хліб викладаємо зелень і креветки, збризкуємо бальзамічним оцтом і залишками ароматного масла. Приємного апетиту!