Заливний пиріг – 10 смачних рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з сиром

Для любителів сирної випічки в цьому рецепті пропонується легко і швидко приготувати заливний пиріг з сиром. Рідке тісто замішуємо на сметані, яйцях та розпушувачі. Формуємо пиріг пошарово. Сир для начинки змішуємо з яйцем, цукром, крохмалем і кладемо в середину пирога.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 4 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Цукрова пудра для декору.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для пирога.

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити три яйця, насипати 100 гр. цукру, додати щіпку солі та міксером збити, щоб вийшла пишна маса.

Крок 3. Потім у цю масу покласти сметану та збити повторно.

Крок 4. В окремий посуд просіяти борошно і змішати з розпушувачем.

Крок 5. Пересипати борошняну суміш до яєчно-сметанной суміші та міксером замісити тісто до однорідності. Консистенція його вийде рідкою.

Крок 6 Для начинки сир бажано протерти через сито.

Крок 7. Насипати до протертого сиру 50 гр. цукру, додати пакетик ванільного, столову ложку крохмалю, цедру лимона та ложкою перемішати.

Крок 8. Потім сирну масу розбити одне яйце і перемішати ще раз.

Крок 9. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла|мастила|, посипати борошном або манкою і надлишки їх просто струсити, що називається «французькою сорочкою».

Крок 10. Половину замішаного тіста перелити у форму.

Крок 11. Поверх тіста, відступивши трохи від краю, рівним шаром укласти начинку з сиру.

Крок 12. Залити начинку рештою тесту. Духовку увімкнути на 180°С. Випікати пиріг протягом 30-35 хвилин|мінути|.

Крок 13. Приготований пиріг трохи остудити, витягти з форми, перекласти на блюдо, посипати цукровою пудрою та сервірувати до чаю. Смачного!