Ледачий наливна пиріг з капустою і яйцями на сметані
Капустяний пиріг відмінно поєднується з кисломолочними продуктами, такими як ряжанка і кефір. Підійде для перекусу в обідню перерву на роботі, сніданку або легкого вечері.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Капуста – 400 гр.
 - Вершки 20% – 250-300 мл
 - дика Зелень – 200 гр.
 - пряна Зелень – 100-150 гр.
 - Борошно – 1,5 склянки
 - Сода – 0,3 ч. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Яйця – 2 шт.
 - Жовтки яєчні – 2 шт.
 - Сметана 20-30% – 400 гр.
 - Масло вершкове – 4 ст. л.
 - Масло рослинне – 4 ст. л.
 
Процес приготування:
1. Для початку приготуємо начинку. З капустяного качана видаляємо верхній шар листя, вирізаємо качан. Шаткуємо капусту гострим ножем. Висипаємо капусту в сотейник. Включаємо плиту і ставимо на конфорку ємність з капустою. Солимо і заливаємо вершками. Перемішуємо. Вміст має злегка закипіти. Тушкуємо капусту 5 хвилин і паралельно помішуємо.
2. Всю зелень та пряні, і дику – промиваємо й обсушуємо серветкою або паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Додаємо до капусти і тушкуємо 5-10 хвилин на сильному вогні. Рідина повинна повністю википіти.
3. Через дрібне сито просіваємо суміш з борошна, соди і солі. В окремій мисці збиваємо яйця, жовтки і сметану. Змішати обидві маси. Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо туди ж. Слідом додаємо рослинне масло. Перемішуємо до густоти.
4. Беремо форму для пирога і виливаємо туди половину тіста. Висипаємо готову начинку і заливаємо залишками тіста.
5. Включаємо духовку на 180 градусів. Розігріваємо, ставимо всередину форму з пирогом. Випікаємо 60 хвилин. Через годину дістаємо пиріг з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він охолов.
Приємного апетиту!












