Запечена свинина в духовці – це соковитий та апетитний частування, який підходить як для сімейних вечерь, так і для святкового столу. Є багато варіантів яскравих страв зі свинини. Найкращі ідеї ми зібрали в нашій кулінарній добірці з десяти смачних та швидких рецептів із покроковими фотографіями.
Соковита свинина запечена у фользі у духовці
Соковита свинина, запечена у фользі в духовці, виходить неймовірно ніжною та апетитною. Подавайте її до обіду, вечері чи святкового столу. Приготувати соковите м’ясо у домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Свинина – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Майонез – 1 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Розмарин – 1 гілка
- Сіль – 3 щіпки
- Перець чорний мелений – 2 щіпки
Процес приготування:
Соковита запечена свинина у духовці готується дуже просто. М’ясо промиваємо та обсушуємо. Далі великий шматок м’яса глибоко надрізаємо по всьому периметру. Завдяки цьому свинина добре замаринується і вийде соковитішою.
Невелико нарізаємо часник. За бажання його можна пропустити через прес.
Доповнюємо м’ясо часником, сіллю та спеціями. Поливаємо олією та майонезом.
Добре обмазуємо м’ясо маринадом і прибираємо його в холодильник на кілька годин.
Далі м’ясну заготовку обертаємо у фольгу та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо 20-30 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів та готуємо ще 50-60 хвилин.
Розрізаємо фольгу зверху і готуємо ще 15-20 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Якщо ви не хочете скоринки, то фольгу можна не розрізати. Якщо хочете, навпаки, рум’яне та добре пропечене м’ясо, потримайте у духовці з розкритою фольгою довше.
Соковита свинина, запечена у фользі у духовці, готова. Можна куштувати!
М’ясо по-французьки зі свинини в духовці
М’ясо по-французьки зі свинини в духовці – це популярна та улюблена багатьма страва. Його готують у багатьох сім’ях та часто подають на свята. Таке частування виходить дуже соковитим, ситним та яскравим до смаку. Спробуйте приготувати апетитне м’ясо за нашим простим перевіреним рецептом.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 0,3 кг.
- Картопля – 0,3 кг.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Майонез – 3 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сир твердий – 100 гр.
- Олія – 60 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі відразу очищаємо від шкірки, м’ясо ділимо на рівні за товщиною стейки.
Крок 2. Тонкими кружальцями ріжемо картоплю і цибулю.
Крок 3. М’ясо прикриваємо плівкою і добре відбиваємо кухонним молоточком з обох боків.
Крок 4. Форму для запікання обмазуємо олією. Кладемо сюди картоплю, солимо, перчимо і поливаємо майонезом.
Крок 5. Викладаємо на картоплю підготовлену свинину.
Крок 6. Солимо, перчимо і поливаємо майонезом відбите м’ясо.
Крок 7. Доповнюємо заготовку тонкими кільцями цибулі.
Крок 8. Посипаємо твердим сиром тертим.
Крок 9. Запікаємо страву близько 40-45 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 10. М’ясо по-французьки в духовці готове. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Свинина цілим шматком, запечена у духовці
Свинина цілим шматком, запечена в духовці, виходить дуже соковитою та яскравою до смаку. Таке частування точно не затримається на вашому столі. Подавайте до сімейних обідів або до святкових вечерь. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1,5 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Філе свинини – 2 кг.
- Часник – 6 зубчиків.
- Паприка мелена солодка – 1/3 ч. л.
- Ялівець сушений – 4 ягоди.
- Розмарин сушений – 1/3 ч. л.
- Гвоздика – 2 шт.
- Коріандр – ½ ч.л.
- Перець чилі пластівцями – ½ ч.л.
- Олія оливкова – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо шматок свинини та обсушуємо його за допомогою паперових рушників. Очищаємо зубчики часнику. Можна залишити їх цілими чи розрізати на платівки.
Крок 2. Розтираємо і вимішуємо ялівець, паприку, гвоздику, коріандр, розмарин, пластівці перцю чилі та олію.
Крок 3. Робимо у м’ясі глибокі проколи. Наповнюємо їх зубчиками часнику.
Крок 4. Солимо і перчимо м’ясо і добре натираємо приготованою раніше сумішшю зі спецій. Загортаємо в харчову плівку та маринуємо 1-1,5 години.
Крок 5. Далі шматок свинини загортаємо у фольгу.
Крок 6. Запікаємо при температурі 200 градусів близько 1,5 години.
Крок 7. Свинина цілим шматком, запечена у духовці, готова. Подавайте апетитну страву до столу та спробуйте!
Соковита свинина в рукаві в духовці
Соковита свинина в рукаві в духовці виходить неймовірно м’якою та апетитною. Подавайте її до обіду, вечері чи святкового столу, доповнивши гарнірами до смаку. Приготувати соковите м’ясо зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 1,5 кг.
- Паприка мелена – 1 ст.л.
- Спеції для плову – 1 ст.
- Часник гранульований – 1 год.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний шматок свинячої шиї, промиваємо її під водою і обсушуємо.
Крок 2. Сіль та спеції змішуємо між собою. Починаємо натирати м’ясо.
Крок 3. Добре натираємо свинину з усіх боків і даємо їй полежати 30 хвилин.
Крок 4. М’ясо укладаємо в рукав для запікання. Зав’язуємо із двох сторін і кладемо у форму.
Крок 5. Ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку на 10 хвилин.
Крок 6. Зменшуємо вогонь до 170 градусів та готуємо ще 1 годину. Наприкінці можна розрізати рукав, щоб скоринка підрум’янилася.
Крок 7. Соковита свинина в рукаві готова в духовці. Подавайте яскраву страву до столу!
Смачна свинина, запечена з ананасами
Смачна свинина, запечена з ананасами, – це оригінальна страва для вашого свята або домашнього столу. Якщо хочете приємно здивувати близьких та гостей соковитим та цікавим смаком частуванням, беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг.
- Ананас консервований – 1 банка.
- Сир твердий – 100 гр.
- Соус соєвий – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сироп ананасовий – 100 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ріжемо на скибочки рівної товщини. Відбиваємо їх кухонним молоточком з обох боків.
Крок 2. Шматочки свинини маринуємо в суміші із соєвого соусу та ананасового сиропу. Залишаємо заготовку на 1 годину.
Крок 3. Викладаємо мариноване м’ясо у форму для запікання. Солимо і перчимо на смак. На кожен шмат свинини кладемо кільце консервованого ананаса.
Крок 4. Обмазуємо майонезом заготовки.
Крок 5. Посипаємо все це тертим сиром.
Крок 6. Запікаємо частування 30-40 хвилин за температури 180°.
Крок 7. Смачна свинина, запечена з ананасами, готова. Подавайте до столу!
Швидка та смачна свинина в духовці з картоплею
Швидка та смачна свинина в духовці з картоплею виходить дуже соковитою та поживною. Таке частування точно не затримається на вашому столі. Подавайте до сімейних обідів чи вечерь. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 0,3 кг.
- Картопля – 0,4 кг.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Морква – 80 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Спеції – за смаком.
- Олія – 4 ст.л.
- Зелень – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі відразу очищаємо та промиваємо.
Крок 2. Картоплю ріжемо шматочками середнього розміру.
Крок 3. Також на шматочки обробляємо ріпчасту цибулю та морквину.
Крок 4. Розрізаємо свинину на шматки середнього розміру.
Крок 5. Обмазуємо форму для запікання олією, викладаємо сюди свинину, картоплю та овочі. Солимо і посипаємо спеціями.
Крок 6. Запікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Швидка та смачна свинина в духовці з картоплею готова. Перед подачею можна прикрасити зеленню.
М’яка свинина, запечена у духовці з грибами
М’яка свинина, запечена в духовці з грибами, порадує вас і ваших близьких апетитним виглядом та насиченим смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Ніхто не зможе встояти. Підходить як для домашнього, так і для святкового столу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг.
- Гриби печериці – 0,5 кг.
- Часник – 1 головка.
- Олія оливкова – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо із підготовки м’яса. Свинину ріжемо середніми шматками, солимо, перчимо, доповнюємо подрібненим часником. Поливаємо все це оливковою олією та перемішуємо.
Крок 2. Нарізаємо гриби. Попередньо їх промиваємо та обсушуємо.
Крок 3. Підготуємо рукав для запікання. У ньому м’ясо з грибами вийде максимально соковитим.
Крок 4. У рукав викладаємо свинину та гриби. Зав’язуємо з обох боків. Акуратно перемішуємо, щоб м’ясо та гриби рівномірно розподілилися.
Крок 5. Перекладаємо наповнений рукав у форму для запікання. У рукаві робимо пару проколів зубочисткою.
Крок 6. Запікаємо частування 40 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 7. М’яка свинина, запечена у духовці з грибами, готова. Подавайте до столу!
Соковиті свинячі відбивні в духовці
Соковиті свинячі відбивні в духовці виходять дуже соковитими та яскравими до смаку. Таке частування точно не затримається на вашому столі. Подавайте до сімейного обіду з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 350 гр.
- Майонез – 1 ст.л.
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Спеції для свинини – 1 ч.л.
- Олія – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.
Крок 2. Свинину ділимо на стейки однакові по товщині.
Крок 3. Кожен шматок відбиваємо кухонним молоточком з кожного боку. Робимо це обережно, щоб не пошкодити м’ясо.
Крок 4. У невеликій тарілці з’єднуємо майонез, гірчицю, сіль та спеції. Ретельно все перемішуємо.
Крок 5. На деко з фольгою, обмазаний олією, викладаємо відбивні.
Крок 6. М’ясо обмазуємо заготовкою з майонезу, гірчиці та спецій.
Крок 7 Відправляємо м’ясо в розігріту до 190 ° духовку на 20 хвилин.
Крок 8. Соковиті свинячі відбивні у духовці готові. Частуйтесь!
Рулетики зі свинини з начинкою в духовці
Рулетики зі свинини з начинкою в духовці виходять неймовірно соковитими та апетитними. Подавайте їх до домашнього чи святкового столу. Для легкого приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 0,7 кг.
- Яйце – 2 шт.
- Гриби печериці – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Вершки жирні – 200 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину нарізаємо тонкими стейками. Кожен шматок м’яса добре відбиваємо кухонним молоточком. Натираємо сіллю та спеціями. Можна накрити харчовою плівкою і на якийсь час залишити для кращого просочення спеціями.
Крок 2. Приготуємо начинку для рулетів. Обсмажуємо цибулю до м’якого стану, потім обсмажуємо подрібнені гриби. Відварюємо курячі яйця і ріжемо їх дрібним кубиком. Інгредієнти з’єднуємо в глибокій мисці, солимо і перемішуємо.
Крок 3. На край кожного шматка м’яса кладемо трохи начинки.
Крок 4. Згортаємо заготовки в невеликі щільні рулети. Заколюємо їх зубочистками.
Крок 5. Злегка підрум’яне рулети в сковороді з олією.
Крок 6. Перекладаємо рулети у форму для запікання, солимо, перчимо, поливаємо вершками.
Крок 7. Відправляємо страву в розігріту духовку до 180° на 30 хвилин.
Крок 8. Рулетики зі свинини з начинкою у духовці готові. Частуйтесь!
Як приготувати смачний шашлик зі свинини в духовці
Як приготувати смачний шашлик зі свинини у духовці, розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу разом зі свіжими овочами, соліннями та іншими гарнірами до смаку.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 3 ст.л.
- Оцет столовий – 3 ст.л.
- Спеції для шашлику – 2 ч.л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Режим свинини на порційні шматки. Злегка відбиваємо їх кухонним молоточком і складаємо у глибоку миску.
Крок 2. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями. Відправляємо їх у миску з м’ясом.
Крок 3. Посипаємо продукти сіллю та спеціями.
Крок 4. Вливаємо столовий оцет та майонез. Ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на кілька годин.
Крок 5. Нанизуємо свиняче м’ясо на шпажки. Кладемо заготовки на борти невеликої жароміцної форми.
Крок 6. Запікаємо шашлик 45-50 хвилин за температури 200°. Викладаємо на тарілку.
Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати смачний шашлик зі свинини у духовці. Спробуйте!