Заварна сирна паска – це вишукане частування, яке ми рекомендуємо приготувати кожному до святкового столу, накритій з нагоди світлого релігійного дня. І навіть якщо ви і ваші домочадці не дуже ставитеся до сиру, то повірте, приготувавши десерт, всі будуть просити не тільки добавки, але і поділитися секретом приготування. Залежно від ваших смакових уподобань ви зможете доповнити частування згущеним молоком, шоколадом або сухофруктами.
Заварна сирна паска «Царська»
Заварна сирна паска «Царська» – це частування неймовірної краси і неперевершеного смаку, яка користується величезною популярністю. Такий десерт неможливо не любити, тому, як його ніжна текстура з вершковим присмаком запам’ятовуються назавжди!
Інгредієнти на
4 порц.
- Сир 9% 500 гр.
- Жовтки 3 шт.
- Сметана 200 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Родзинки 80 гр.
- Горіхи 50 гр.
Процес приготування:
- Готуємо продуктовий набір.
- Промитий ізюм заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Після рідину зливаємо, а сухофрукти обсушуємо.
- Сир перетираємо через сито з дрібними отворами або пробиваємо заглибним блендером.
- До пастоподібної маси відправляємо жовтки, сметану, два види цукрового піску – заважаємо.
- Доповнюємо суміш кубиками м’якого вершкового масла.
- Збиваємо складові до гладкої однорідної консистенції.
- Викладаємо основу в сотейник і ставимо на повільний вогонь, при постійному помішуванні прогріваємо до появи бульбашок.
- Каструльку з складом поміщаємо в посудину з холодною водою, а потім прибираємо в холодильник до загустіння (1-2 години).
- В охолоджену масу змішуємо горішки і родзинки.
- Формочку вистилаємо марлею, залишаючи вільними краю. Наповнюємо сирною масою і накриваємо марлею.
- Встановлюємо вантаж і відправляємо в холодильник мінімум на 24 години для стабілізації.
- за добу акуратно витягаємо десерт з посуду і подаємо до столу. Приємного апетиту!
сирна паска Заварна з вершками
сирна паска Заварна з вершками відрізняється від всіх подібних рецептів тим, що заварювати ми тільки ніжний крем, приготований на основі жовтків. Сир і інші складові залишаться в свіжому вигляді, відповідно, смак виходить більш насиченим.
Час готування – 13 ч.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Вершки 33-35% – 250 мл
- Жовтки яєчні – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Цукати – 50 гр.
- Фундук смажений – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В глибокій чаші перетираємо яйця зі звичайним і ванільним цукром.
Крок 2. 100 мілілітрів вершків доводимо майже до кипіння і переливаємо до цукрово-яєчної суміші, активно працюємо віночком.
Крок 3. Переливаємо складу в сотейник і проварюємо при постійному помішуванні до легкого загустіння.
Крок 4. Паралельно пробиваємо блендером м’яке вершкове масло і сир.
Крок 5. Вливаємо остиглу заварную основу.
Крок 6. Знову перебиваємо і доповнюємо рубаними горіхами, цукатами і сухофруктами – перемішуємо.
Крок 7. Вершки збиваємо до пишноти і вводимо в сирну масу.
Крок 8. Пасочницу ставимо вузькою частиною на тарілку, вистилаємо вологою марлею, розправляючи тканину.
Крок 9. Заповнюємо форму і прикриваємо дно марлею.
Крок 10. Встановлюємо вантаж і ставимо на полицю холодильника приблизно на 12 годин.
Крок 11. Після, пасочницу акуратно перевертаємо на сервірувальне блюдо і витягаємо десерт. Декоруємо по своєму смаку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Заварна паска з сиру «Три шоколаду»
Заварна паста з сиру «Три шоколаду» – це дивовижний десерт, який приведе в цілковитий захват не тільки вашу родину, але й гостей. Звичайно, процесу готування доведеться приділити чимало свого часу, однак, кінцевий результат безперечно варто цього!
Час готування – 25 ч.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Сир – 650 гр.
- Вершки 33-35% – 200 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Цукор ванільний – 30 гр.
- Шоколад гіркий – 50 гр.
- Шоколад молочний – 50 гр.
- Шоколад білий – 50 гр.
- Цукати апельсина – 50 гр.
- Мигдаль – 50 гр.
- Стружка кокосова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом озброюємося блендером і перебиваємо розм’якшене вершкове масло з сиром.
Крок 2. В окремій чаші збовтуємо яйця з ваніллю, двома видами цукру і сіллю.
Крок 3. До яєчної суміші переливаємо вершки – заважаємо.
Крок 4. Об’єднуємо дві маси і проварюємо на мінімальному полум’я до появи перших бульбашок.
Крок 5. Заварную суміш ділимо на три частини.
Крок 6. Розтоплюємо окремо кожен вид шоколаду і вмішуємо в сирний складу.
Крок 7. Масу з темним шоколадом присмачую цукатами.
Крок 8. До молочного шоколаду висипаємо горіхи, а до білого – кокосову стружку.
Крок 9. Пасочницу ставимо широкою частиною догори і устеляємо марлею, виливаємо по черзі склади: першим йде маса з білим шоколадом, після йде маса з молочним і в кінці з темним.
Крок 10. Накриваємо сир вільними краями марлі, ставимо вантаж і переміщаємо в холодильну камеру на 24 години.
Крок 11. Після закінчення часу гніт прибираємо, а великдень перевертаємо, прибираємо марлю і подаємо до столу. Приємного апетиту!
сирна паска Заварна зі сметаною
Заварна сирна паста зі сметаною – це простий в приготуванні, але в той же час вишуканий десерт, для приготування якого нам потрібні прості і доступні продукти. В якості добавок рекомендуємо вам використовувати різні горіхи і родзинки або інші сухофрукти.
Час готування – 4 ч. 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 7-8.
Склад:
- Сметана – 200 гр.
- Сир – 450-500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Родзинки – 50 гр.
- Горіхи – 50 гр.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Сухофрукти перебираємо і промиваємо під струменем води.
Крок 2. Висипаємо ізюм на серветку і даємо час обсохнути.
Крок 3. Сир перетираємо через дрібне сито.
Крок 4. До пастоподібної маси відправляємо яйця, м’яке вершкове масло, сметану, горіхи, родзинки і цукровий пісок з ваніліном.
Крок 5. Перемішавши складові, викладаємо в каструлю і на помірному полум’я доводимо до закипання, але не кип’ятимо. У процесі теплової обробки, активно працюємо лопаткою або віночком.
Крок 6. Посуд поміщаємо на водяну баню (холодну) і, продовжуючи помішування, доводимо до кімнатної температури.
Крок 7. Обрану форму устеляємо марлею чи рушником і перекладаємо основний склад (під низ ємності підставляємо глибоку миску для стікання сироватки).
Крок 8. Накриваємо сирну масу вільним краєм тканини, встановлюємо вантаж і прибираємо в холодильник на 4-5 годин.
Крок 9. Великдень прикрашаємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Заварна паска з сиру зі згущеним молоком
Заварна паска з сиру зі згущеним молоком – це святковий десерт, який зобов’язаний бути на вашому столі! Головний секрет успіху полягає в якісному сирі, консистенція якого повинна бути в міру сухий і однорідною, тоді, додавши вершкове масло, яйця і згущене молоко, ви отримаєте неймовірне частування!
Час готування – 12 ч.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Молоко згущене – 100 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Курага – 1 склянка
- кондитерська Посипання – за смаком.
- Глазур цукрова – 1 пакетик.
Процес приготування:
Крок 1. У посуді з високими бортиками з’єднуємо розтоплене вершкове масло і згущене молоко.
Крок 2. До суміші викладаємо сир, збиваємо міксером до однорідності.
Крок 3. Додаємо курагу (попередньо замочуємо в окропі, обсушуємо і подрібнюємо).
Крок 4. Пасочницу вистилаємо марлею і перекладаємо сирну суміш, накриваємо тканиною. На добу прибираємо частування в холодильник.
Крок 5. Незадовго до того, як великдень буде готова, будь-яку готуємо глазур. Наприклад, з готової сухої суміші або яєчних білків.
Крок 6. Видаливши марлю з десерту, наносимо глазур.
Крок 7. Також посипаємо великдень кондитерської посипкою і подаємо до столу, на радість родині. Приємного апетиту!
Заварна сирна паска з цукатами
Заварна сирна паска з цукатами, доповнена червоною смородиною – це справжнє буйство смаків і ароматів, перед якими неможливо встояти, навіть якщо ви не любите сир. Урізноманітніть святковий стіл і обов’язково приготуйте такий десерт, «розбавивши» велика кількість пасок.
Час готування – 10 ч.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Вершки густі – 1 склянка
- Яйця – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Цукор ванільний – 3 ч. л.
- Цукати – 100 гр.
- Сметана – 50 мл
- Коньяк – 2-4 ст. л.
- Смородина червона – 1-2 жмені.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування цукати висипаємо в піалу і заливаємо невеликою кількістю коньяку, наполягаємо протягом години.
Крок 2. У сотейнику дочиста розтираємо 75 грам цукру з яйцями.
Крок 3. Доповнюємо суміш вершками, ванільним цукром.
Крок 4. Ставимо каструльку на водяну баню з невеликою кількістю слабко киплячої води і при постійному помішуванні прогріваємо до загустіння.
Крок 5. Сухий сир пробиваємо блендером і змішуємо з заварний основою, залишками цукру і сметаною – перемішуємо до однорідності.
Крок 6. Доповнюємо масу ягодами і обсушеними цукатами.
Крок 7. Формочки застеляємо вологою марлею і викладаємо підготовлену суміш.
Крок 8. Дно прикриваємо тканиною і зверху ставимо вантаж, прибираємо десерт в холодильник на 8-10 годин. Після закінчення часу марлю знімаємо, а великдень готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!