Заварне тісто для пельменів — основа для приготування смачного домашнього страви. Пельмені – це традиційне блюдо російської кухні, яке обожнюють всі: від малого до велика, що й не дивно, адже поєднання тонкого заварного тіста з соковитою м’ясною начинкою – це не тільки дуже ситно, але і неймовірно смачно. Та варто вам лише раз спробувати приготувати пельмені своїми руками, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи, тому як смакові характеристики дуже відрізняються. У процесі готування вам допоможуть 6 покрокових рецептів тесту на окропі, з яких кожен зможе вибрати потрібний варіант і порадувати себе і всю свою родину домашніми пельменями.
Тісто для пельменів на окропі з яйцем і рослинним маслом
Приготувати тісто просто, однак цього недостатньо, адже необхідно, щоб пшеничне основа відмінно переносила заморозку, не рвалася і не псувала естетичну картинку страви. Для того щоб тісто відповідало всім перерахованим вище критеріям, слідуємо кроків докладного рецепта та дивувати своїх близьких домашніми пельменями.
Інгредієнти на
10 порц.
- Борошно 500 гр.
- Вода-1 склянка
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати заварне тісто для пельменів в домашніх умовах? Для свого ж зручності викладаємо всі інгредієнти на робочу поверхню.
- 450 грам борошна (50 грам залишаємо для присипки) просіваємо через дрібне сито в глибоку ємність.
- По центру борошняний гірки формуємо ямку і вливаємо олію.
- Слідом додаємо склянку окропу і сіль – починаємо заважати.
- Даємо масі трохи охолонути і вбиваємо яйце.
- Вимішуємо м’яке і еластичне тісто, даємо півгодини часу «відпочити» і знову розминаємо, як би перекочуючи туди-сюди по столу, припорошенному борошном.
- Прикриваємо заготівлю бавовняним рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце для вистоювання на одну годину. Після закінчення часу приступаємо до формування пельменів. Приємного апетиту!
