Заварне тісто на окропі без яєць
Здавалося б, що може бути складного в процесі приготування пельменів? Однак, щоб готова страва мала гарний зовнішній вигляд і тонку пшеничне «оболонку», яка не розірветься при варінні, готуємо заварне тісто з додаванням окропу без єдиного курячого яйця.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Борошно – 2 склянки
- Окріп – 1 склянка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У велику ємність просіваємо борошно змішуємо з дрібкою солі.
Крок 2. В окремому посуді швидко перемішуємо крутий окріп з маслом.
Крок 3. Тонким струменем вливаємо олійною розчин до сухих компонентів і інтенсивно розмішуємо за допомогою ложки.
Крок 4. Як тільки маса почне «схоплюватися» починаємо замішувати м’яке тісто руками (процес вимішування займає 5-7 хвилин).
Крок 5. Після замісу можна відразу приступати до ліплення, але для цього, потрібно заздалегідь підготувати м’ясну начинку.
Крок 6. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо гуртки потрібного діаметру і починаємо формування.
Крок 7. Приємного апетиту!