Заварне тісто для пельменів на окропі – 6 рецептів в домашніх умовах з яйцем, олією з покроковими фото

Заварне тісто на окропі без яєць

Здавалося б, що може бути складного в процесі приготування пельменів? Однак, щоб готова страва мала гарний зовнішній вигляд і тонку пшеничне «оболонку», яка не розірветься при варінні, готуємо заварне тісто з додаванням окропу без єдиного курячого яйця.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У велику ємність просіваємо борошно змішуємо з дрібкою солі.

Крок 2. В окремому посуді швидко перемішуємо крутий окріп з маслом.

Крок 3. Тонким струменем вливаємо олійною розчин до сухих компонентів і інтенсивно розмішуємо за допомогою ложки.

Крок 4. Як тільки маса почне «схоплюватися» починаємо замішувати м’яке тісто руками (процес вимішування займає 5-7 хвилин).

Крок 5. Після замісу можна відразу приступати до ліплення, але для цього, потрібно заздалегідь підготувати м’ясну начинку.

Крок 6. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо гуртки потрібного діаметру і починаємо формування.

Крок 7. Приємного апетиту!