Заварні млинці на кефірі з окропом – 7 покрокових рецептів тонких млинчиків з дірочками

Заварні млинці на кефірі з окропом – відмінне рішення для вашої родини. Готуйте рум’яне частування до сніданку або використовуйте для приготування закусок з апетитними начинками. Докладні рецепти для замішування млинцевого заварного тіста ви знайдете в нашій кулінарній добірці. Беріть на замітку!

Тонкі ажурні млинці на кефірі 0,5 літрів з окропом

Ніжні і тонкі домашні млинці можна приготувати на кефірі з окропом. Оцініть простий рецепт рум’яного і поживного продукту. Можна є просто так чи, доповнивши вершковим маслом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір ½ л.
  • Вода 200 мл (окріп)
  • Борошно 230 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як спекти заварні млинці на кефірі з окропом? Яйця гарненько збиваємо з сіллю і цукром.
  2. Потім додаємо до суміші кефір, соду і борошно. Продовжуємо вимішувати, поки не зникнуть всі грудочки. Повинен вийти рідкий і гладкий продукт.
  3. Кип’ятимо воду, вливаємо її в тісто і відразу ж починаємо збивати. Найзручніше використовувати віночок.
  4. Смажимо млинці на розігрітій з маслом сковороді. На кожну сторону витрачаємо не більше однієї хвилини. Цього вистачить, щоб отримати рум’яний і хрусткий продукт.
  5. Готові млинці викладаємо на тарілку і пригощаємо або рідних.

Заварні млинці на 1 літр кефіру з окропом

Для великої родини можна приготувати ароматні і поживні млинці. Оцініть детальний рецепт з окропом на один літр кефіру. Порадуйте рідних тонким і хрустким борошняним частуванням.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 1 л
  • Окріп – 500 мл
  • Борошно – 1 кг
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 80 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Літр кефіру виливаємо в глибоку миску. У рідкий продукт розбиваємо яйця, додаємо сіль з цукром.

2. Поступово додаємо борошно і відразу ж збиваємо вміст. Повинен вийти тягучий і ідеально гладкий продукт.

3. Далі в двох склянках окропу розмішуємо соду. Вливаємо інгредієнт в тісто. Слідом додаємо рослинне масло. Знову розмішуємо.

4. Добре прогріваємо сковороду на плиті. Вливаємо в неї тонкий шар тіста. Смажимо кожен млинець до яскравого рум’янцю з обох сторін.

5. Хрусткі заварні млинці в домашніх умовах готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Як приготувати ажурні заварні млинці на кефірі з содою?

Перевірений спосіб приготувати тонкі млинці з яскравим ажурним візерунком – на кефірі по заварному рецептом. Оцініть швидку і смачну кулінарну ідею. Готовий продукт можна використовувати для приготування закусок або просто подавати до чаю.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Кефір – 2 склянки
  • Вода – 250 мл
  • Борошно – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку тарілку. Посипаємо їх цукром і сіллю.

2. Поки збивати не потрібно. Наступним кроком просто вливаємо потрібну кількість кефіру.

3. Далі працюємо звичайним міксером або віночком. З’єднуємо продукти в однорідну рідку суміш.

4. Борошно просіваємо через дрібне сито. Додаємо сухий продукт в рідку основу.

5. Вимішуємо тісто, поки не розіб’ємо всі грудочки.

6. Тепер кип’ятимо воду і розмішуємо в ній соду. Це головний інгредієнт для отримання ажурного продукту.

7. Отриманий окріп відразу ж вливаємо в тісто. Також швидко і розмішуємо.

8. Вливаємо олію. Перемішуємо останній раз.

9. На плиті нагріваємо сковороду. Вливаємо в неї трохи тіста і починаємо обжарку.

10. Готуємо до яскравого рум’янцю з кожної сторони.
Ажурні млинці в домашніх умовах готові. Викладайте їх на тарілку і ставте на стіл.

Простий рецепт заварних млинчиків з дірочками без яєць

Якщо захотілося приготувати млинці і в будинку не знайшлося курячих яєць, не відкладайте підготовку. Здійснити кулінарну ідею допоможе простий заварний рецепт на кефірі. Беріть на замітку спосіб для отримання тонкого і хрусткого продукту.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кефір – 2 склянки
  • Окріп – 100 мл
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Кефір виливаємо в глибоку тарілку або миску.

2. Додаємо в кисломолочний продукт сіль. Кількість можна змінювати за смаком.

3. Слідом викладаємо соду.

4. Висипаємо потрібну кількість цукру.

5. Вливаємо трохи рослинного масла.

6. Просіваємо борошно сюди і починаємо замішувати продукти.

7. Кип’ятимо воду і вливаємо її в тісто тонким струменем. Відразу ж замішуємо. Повинен вийти рідкий і гладкий продукт.

8. Розігріваємо сковороду. Вливаємо на поверхню трохи тіста. Смажимо млинець з обох боків до рум’янцю.

9. Ароматні заварні млинці готові. Викладайте страву на тарілку і пригощайте їм рідних.

Як спекти тонкі млинці на кефірі та молоці з окропом?

Яскраві і апетитні домашні млинці можна приготувати одночасно на окропі, кефірі та молоці. Оригінальний рецепт дозволяє отримати хрустку і максимально насичений за смаком продукт.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 50 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Старанно збиваємо яйця з цукром і сіллю. Сухі продукти повинні розчинитися.

2. Тепер вливаємо кефір з молоком.

3. Відправляємо в рідкий продукт просіяне борошно. Починаємо вимішувати, утворюючи тягуче тісто.

4. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній соду. Відразу ж вливаємо суміш у борошняний продукт.

5. Слідом вливаємо олію. Знову перемішуємо для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

6. Нагріваємо сковороду і вливаємо в неї тонким шаром тісто.

7. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю і перевертаємо.

8. Тонкі заварні млинці готові. Доповнюйте їх іншими продуктами за смаком і подавайте до столу!

Мереживні млинці на кефірі з окропом без додавання соди

Домашні млинці з ефектним мереживним візерунком можна приготувати на кефірі і окропі без використання соди. Продукт вийде ароматним і хрустким. Просте частування обов’язково оцінять ваші близькі.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 30 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. З’єднуємо в сотейнику або невеликій металевій мисці курячі яйця і сіль. Збиваємо масу віночком.

2. Вливаємо в суміш кефір і продовжуємо розмішувати.

3. Ставимо посуд на плиту. Нагріваємо вміст до гарячого стану і постійно помішуємо. Вимикаємо вогонь.

4. У гарячу масу відразу ж просіваємо борошно.

5. Окремо кип’ятимо воду і розводимо в ній сіль. Залишаємо на кілька хвилин.

6. Повертаємося до тесту. Його слід гарненько розмішати до однорідності.

7. Потім вливаємо в нього воду з сіллю.

8. Додаємо в заготовку рослинне масло. Знову перемішуємо і залишаємо на столі на 10 хвилин.

9. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї трохи рідкого тесту.

10. Смажимо продукт по одній хвилині з кожної сторони.

11. Яскраві рум’яні млинці з дірочками викладайте на тарілку і подавайте до столу. Готово!

Тонкі ажурні млинці на прокисшем кефірі з окропом

Яскраві за смаком і зовнішнім виглядом млинці можна приготувати з окропу і кислого кефіру. Зіпсований кисломолочний продукт не обов’язково викидати. З нього виходить просте і зручне для смаження тісто.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • кислий Кефір – 300 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 40 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Вода – 150 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У велику глибоку тарілку розбиваємо два курячих яйця. Сюди ж додаємо сіль з цукром.

2. Збиваємо яєчну суміш до пишної піни і вливаємо в неї половину кислого кефіру.

3. Далі просіваємо борошно. Починаємо замішувати продукти для утворення однорідної маси.

4. Вливаємо залишився кефір в тісто.

5. Знову все перемішуємо до гладкої суміші.

6. Кип’ятимо воду і розводимо в ній соду.

7. Вливаємо в загальну масу воду і рослинну олію.

8. Вимішуємо гладку і рідку заготовку.

9. Прогріваємо сковороду і вливаємо в неї невелику кількість тіста.

10. Розподіляємо продукт за сковороді.

11. Готуємо на середньому вогні кілька хвилин.

12. Для перевертання зручно використовувати ніж, лопатку або вилку.

13. Обидві сторони повинні вийти хрусткими і з золотистим відтінком.

14. Домашні заварні млинці з кислого кефіру готові. Можна подавати до столу!