Заварний крем для торта класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Швидкий рецепт заварного сметанного крему в домашніх умовах

Заварний крем – один з найбільш популярних добавок в домашні десерти. Заготовку можна зробити з сметани. Продукт вийде ніжним, в міру жирним і оригінальним за смаком.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сметана – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У глибокій каструлі змішуємо яйце, цукор і ванілін.

2. Збиваємо вміст віночка до розчинення цукру і появи невеликий пінки.

3. Вливаємо в яєчну суміш сметану, додаємо борошно.

4. Розмішуємо вміст до однорідності і ставимо каструлю на вогонь.

5. Варимо крем, помішуючи, до появи невеликих бульбашок.

6. Знімаємо масу з вогню і даємо їй охолонути до кімнатної температури. На цей час слід накрити каструлю харчовою плівкою.

7. Через деякий час крем стане ще більш густим. Розмішуємо його віночком.

8. Невеликими порціями додаємо в масу розтоплене вершкове масло. Збиваємо міксером до однорідного складу.

9. Заварний крем зі сметани готовий! Його можна наносити на коржі або використовувати як прикрасу для торта.