Швидкий рецепт заварного сметанного крему в домашніх умовах
Заварний крем – один з найбільш популярних добавок в домашні десерти. Заготовку можна зробити з сметани. Продукт вийде ніжним, в міру жирним і оригінальним за смаком.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
- Сметана – 300 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У глибокій каструлі змішуємо яйце, цукор і ванілін.
2. Збиваємо вміст віночка до розчинення цукру і появи невеликий пінки.
3. Вливаємо в яєчну суміш сметану, додаємо борошно.
4. Розмішуємо вміст до однорідності і ставимо каструлю на вогонь.
5. Варимо крем, помішуючи, до появи невеликих бульбашок.
6. Знімаємо масу з вогню і даємо їй охолонути до кімнатної температури. На цей час слід накрити каструлю харчовою плівкою.
7. Через деякий час крем стане ще більш густим. Розмішуємо його віночком.
8. Невеликими порціями додаємо в масу розтоплене вершкове масло. Збиваємо міксером до однорідного складу.
9. Заварний крем зі сметани готовий! Його можна наносити на коржі або використовувати як прикрасу для торта.