Простий і смачний заварний шоколадний крем для торта
Зробити ваше випічку ще більш оригінальною допоможе шоколадний заварний крем. Ласощі підходить для просочення коржів і формування тортів. Спробуйте простий рецепт солодкої домашньої заготовки.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 800 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст. л.
- Молоко – 500 мл
- Цукор – 1 склянка
- Какао-порошок – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кава розчинна – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибокій металевої ємності змішуємо борошно, цукор і какао-порошок.
2. Молоко заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Вливаємо його до сухих інгредієнтів.
3. Збиваємо до однорідності.
4. Ставимо посуд з вмістом на помірний вогонь і відразу ж додаємо розчинну каву.
5. Перемішуємо масу і чекаємо легкого закипання. Після перших бульбашок зменшуємо вогонь.
6. Даємо вершкового масла трохи підтанути. Для зручності його можна розрізати на невеликі кубики.
7. Додаємо шматочки масла в крем.
8. Розмішуємо масу до однорідності. Приблизно 5-8 хвилин.
9. Знімаємо готове густе ласощі з плити, даємо йому трохи охолонути і використовуємо за призначенням.