Заварний крем для торта класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний заварний шоколадний крем для торта

Зробити ваше випічку ще більш оригінальною допоможе шоколадний заварний крем. Ласощі підходить для просочення коржів і формування тортів. Спробуйте простий рецепт солодкої домашньої заготовки.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст. л.
  • Молоко – 500 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Какао-порошок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кава розчинна – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокій металевої ємності змішуємо борошно, цукор і какао-порошок.

2. Молоко заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Вливаємо його до сухих інгредієнтів.

3. Збиваємо до однорідності.

4. Ставимо посуд з вмістом на помірний вогонь і відразу ж додаємо розчинну каву.

5. Перемішуємо масу і чекаємо легкого закипання. Після перших бульбашок зменшуємо вогонь.

6. Даємо вершкового масла трохи підтанути. Для зручності його можна розрізати на невеликі кубики.

7. Додаємо шматочки масла в крем.

8. Розмішуємо масу до однорідності. Приблизно 5-8 хвилин.

9. Знімаємо готове густе ласощі з плити, даємо йому трохи охолонути і використовуємо за призначенням.