М’яке і еластичне дріжджове тісто для піци в домашніх умовах
Піца з пишними рум’яними краями виходить із здобного тіста на дріжджах. М’який еластичний продукт легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 650 гр.
Склад:
- Борошно – 450 гр.
 - Молоко – 120 мл
 - Яйце – 1 шт.
 - Масло вершкове – 100 гр.
 - Вода – 2 ст. л.
 - Цукор – 1 ч. л.
 - Сіль – 0,5 ч. л.
 - Дріжджі свіжі – 15 гр.
 
Процес приготування:
1. Дріжджі розмішуємо в теплій воді і даємо їм настоятися 15 хвилин. Вливаємо в готову опару тепле молоко.
2. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до вмісту. Розмішуємо.
3. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
4. Просіваємо в масу борошно за допомогою сита, додаємо сіль і цукор. Починаємо розмішувати.
5. Коли вміст загусне, розминаємо його руками до утворення щільного еластичного кома.
6. Залишаємо здобне тісто для піци в теплому місці на годину. Готово, пишний продукт готовий до подальшого використання.












