Зелена аджика без варіння
Зелена аджика без варіння має божевільним ароматом. Волоські горіхи додають оригінальності соусу і трохи пом’якшують гостроту. Заготівля цікавого соусу не забере багато часу. Буквально півгодини і зелена аджика готова. Гострий соус зігріває і доставляє масу вражень.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Зелений болгарський перець – 150 гр.
- Гіркий перець стручковий – 150 гр.
- Петрушка – 100 гр.
- Сіль – 1-1,5 ч. л.
- Кінза – 100 гр.
- Часник – 80 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
- Волоські горіхи – 100 гр.
- Коріандр – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти для зеленої аджики без варіння. Гарненько обполіскуємо перець, петрушку і кінзу. Оглядаємо волоські горіхи, щоб в аджику не потрапили перетинки і шкаралупа. Горіхи вибираємо свіжі і обов’язково пробуємо, щоб не попалися прогірклі і не зіпсували закуску.
Крок 2. Очистивши перчик від насіння і перегородок, ріжемо на шматки, щоб зручно було перемелювати. Якщо подобається смак погостріше, в пекучому перці залишаємо насіння. Кількістю насіння регулюємо гостроту і доводимо до бажаного смаку.
Крок 3. Висушені листочки кінзи і петрушки обриваємо від жорстких гілочок. Різноманітність трав робить аджику яскравішою за смаком. Але можна використовувати лише одну з трав при необхідності. Рецепт підлаштовуємо під себе.
Крок 4. Перемелюємо оброблені складові і очищений часник. Для подрібнення використовуємо блендер або м’ясорубку. Щоб домогтися гладкості і більш ніжної текстури, при використанні м’ясорубки, перемелюємо суміш двічі.
Крок 5. Солимо перемелену суміш і присмачую прянощами. Придбати ароматні спеції можна в спеціалізованих крамницях. Прянощі додаємо поступово, щоб не переборщити. Пробуємо і при необхідності підсипаємо. Гарненько перемішавши, даємо трохи часу настоятися. Тим часом промиваємо банки і стерилізуємо їх.
Крок 6. Розподіляємо соус з простерилизованным баночках і переміщаємо в холод. Аджику використовуємо для додання простої домашньої їжі оригінальності. Пікантний соус добре поєднується з різноманітними продуктами – м’ясом, птахом або рибою. Приємного апетиту!