Зелена аджика на зиму – 6 рецептів аджики по-абхазьки з покроковими фото

Зелена аджика без варіння

Зелена аджика без варіння має божевільним ароматом. Волоські горіхи додають оригінальності соусу і трохи пом’якшують гостроту. Заготівля цікавого соусу не забере багато часу. Буквально півгодини і зелена аджика готова. Гострий соус зігріває і доставляє масу вражень.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Зелений болгарський перець – 150 гр.
  • Гіркий перець стручковий – 150 гр.
  • Петрушка – 100 гр.
  • Сіль – 1-1,5 ч. л.
  • Кінза – 100 гр.
  • Часник – 80 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Коріандр – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для зеленої аджики без варіння. Гарненько обполіскуємо перець, петрушку і кінзу. Оглядаємо волоські горіхи, щоб в аджику не потрапили перетинки і шкаралупа. Горіхи вибираємо свіжі і обов’язково пробуємо, щоб не попалися прогірклі і не зіпсували закуску.

Крок 2. Очистивши перчик від насіння і перегородок, ріжемо на шматки, щоб зручно було перемелювати. Якщо подобається смак погостріше, в пекучому перці залишаємо насіння. Кількістю насіння регулюємо гостроту і доводимо до бажаного смаку.

Крок 3. Висушені листочки кінзи і петрушки обриваємо від жорстких гілочок. Різноманітність трав робить аджику яскравішою за смаком. Але можна використовувати лише одну з трав при необхідності. Рецепт підлаштовуємо під себе.

Крок 4. Перемелюємо оброблені складові і очищений часник. Для подрібнення використовуємо блендер або м’ясорубку. Щоб домогтися гладкості і більш ніжної текстури, при використанні м’ясорубки, перемелюємо суміш двічі.

Крок 5. Солимо перемелену суміш і присмачую прянощами. Придбати ароматні спеції можна в спеціалізованих крамницях. Прянощі додаємо поступово, щоб не переборщити. Пробуємо і при необхідності підсипаємо. Гарненько перемішавши, даємо трохи часу настоятися. Тим часом промиваємо банки і стерилізуємо їх.

Крок 6. Розподіляємо соус з простерилизованным баночках і переміщаємо в холод. Аджику використовуємо для додання простої домашньої їжі оригінальності. Пікантний соус добре поєднується з різноманітними продуктами – м’ясом, птахом або рибою. Приємного апетиту!