Зелена аджика на зиму – 6 рецептів аджики по-абхазьки з покроковими фото

Аджика з зелених помідорів

Аджика з зелених помідорів готується дуже просто. Соус не вимагає термічної обробки. Заготівля аджики не обтяжить вас. Складнощі з виконанням точно не виникне. Запашна гостра заправка підходить до м’яса і птиці, додає їжі різноманітність. Навіть пісна їжа з зеленої аджикою заграє новими фарбами.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Зелений гострий перець – 2 шт.
  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Сіль – 50 гр.
  • Корінь хрону – 150 гр.
  • Часник – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед, промиваємо зелений гострий перець і зелені томати. Витираємо овочі рушником. Зрізаємо місця кріплення до гілок. Ділимо на шматки. Очищаємо часник і корінь хрону. Обполіскуємо кріп. Перемелюємо продукти через дрібну сітку м’ясорубки.

Крок 2. До змеленим компонентів вводимо сіль та цукровий пісок. Розмішуємо і даємо постояти.

Крок 3. Поки кристали розчиняються, добре промиваємо баночки і кришки. Помістивши в духову шафу, прогріваємо при 100 градусах.

Крок 4. Продезінфіковані судини наповнюємо зеленої аджикою і загвинчуємо кришками. Сиру аджику потрібно зберігати в холоді.

Крок 5. Використовуємо соус на свій розсуд. Приємного апетиту!