Зелена цибуля в пакети для заморозки на зиму
Зелений лук в пакети для заморозки на зиму добре зберігається, так як пакети майже герметично закриваються і зелень не стикається з повітрям. Для цього способу зберігання зелений лук дрібно нарізається, попередньо протягом 1-2 годин підморожувалася і потім розкладається по зіп-пакетів.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: за бажанням.
Склад:
- Зелена цибуля – будь-яка кількість.
Процес приготування:
Крок 1. Стебла свіжого зеленого лука з пір’ям почистити, видалити коріння і цибулю промити під проточною водою.
Крок 2. Потім серветкою прибрати зайву вологу і нашаткувати цибулю невеликими шматочками. Для заморозки підходять як зелені пір’я, так і білі черешки.
Крок 3. Нарізку цибулі рівним шаром розкласти на деко або піддон і помістити на 1-1,5 години в морозилку, щоб шматочки стали твердими.
Крок 4. Цей нюанс не дозволити шматочках смерзнуться, і ви зможете зручно відокремити потрібну для страви порцію замороженого лука.
Крок 5. Підморожений зелений лук розкласти по зіп-пакетах, видалити повітря і пакети закрити застібками.
Крок 6. Приготований зелений лук у пакетах відразу перекласти в морозилку для остаточної заморозки. Вдалих заготовок!