Желе з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Желе з агрусу і червоної смородини

Всім добре знайомий смак дитинства – желе з червоної смородини та агрусу. Смачний кисло-солодкий домашній десерт, який містить величезну кількість вітамінів і корисних властивостей. Готується дуже легко і добре зберігається.

Склад:

  • Ягоди агрусу – 600-800 гр.
  • Ягоди червоної смородини – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг

Процес приготування:

1. Ягоди перебираємо від залишків гілочок і листя, промиваємо під проточною водою. З ягід агрусу видаляємо хвостики і квіткові зав’язі.

2. Всі ягоди пересипаємо у велику миску або каструлю, переминаем їх дерев’яним товкачем до утворення однорідної кашки.

3. Ягідну суміш протираємо через дрібне сито або віджимаємо через марлю. Макуха можна залишити для компоту, а віджатий сік перелити в каструлю, додаємо до нього цукор і перемішуємо.

4. Ставимо каструлю на плиту, на повільному вогні варимо сік з цукром 35-40 хвилин.

5. Банки і кришки до них стерилізуємо. Гаряче варення розливаємо по сухим банкам і герметично закрити.

Приємного апетиту!