Желе з агрусу і червоної смородини
Всім добре знайомий смак дитинства – желе з червоної смородини та агрусу. Смачний кисло-солодкий домашній десерт, який містить величезну кількість вітамінів і корисних властивостей. Готується дуже легко і добре зберігається.
Склад:
- Ягоди агрусу – 600-800 гр.
- Ягоди червоної смородини – 1 кг
- Цукровий пісок – 1 кг
Процес приготування:
1. Ягоди перебираємо від залишків гілочок і листя, промиваємо під проточною водою. З ягід агрусу видаляємо хвостики і квіткові зав’язі.
2. Всі ягоди пересипаємо у велику миску або каструлю, переминаем їх дерев’яним товкачем до утворення однорідної кашки.
3. Ягідну суміш протираємо через дрібне сито або віджимаємо через марлю. Макуха можна залишити для компоту, а віджатий сік перелити в каструлю, додаємо до нього цукор і перемішуємо.
4. Ставимо каструлю на плиту, на повільному вогні варимо сік з цукром 35-40 хвилин.
5. Банки і кришки до них стерилізуємо. Гаряче варення розливаємо по сухим банкам і герметично закрити.
Приємного апетиту!