Желе з малини на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково

Рецепт малинового желе з пектином

Желе з малини на пектині виходить дуже ніжним, має густу мармеладну структуру. Пектин можна купити яблучний або цитрусовий, різниці ніякої немає.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 4.

Склад:

  • Малина – 1,8 кг;
  • Цукор-пісок – 1,2 кг;
  • цукрова Пудра – 2 ст. л.;
  • Пектин – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Малину, избавленную від сміття і плодоніжок, перебрати: відсортувати зелені, роздавлені або зіпсовані ягоди. Інше скласти у великий таз або каструлю з товстими стінками.

2. Засипати все цукром і прибрати на ніч у холодильник, щоб ягідний сік, що виділився і розчинив більшу частину цукрових кристалів.

3. Вранці додатково всю масу розім’яти виделкою або пластикової товкачем для приготування картопляного пюре.

4. Поставити каструлю на сильний вогонь і дати вмісту закипіти, не забуваючи помішувати. Після закипання зменшити вогонь до середнього і почати знімати піну.

5. На середньому вогні готувати желе 12 хв., поки маса не змінить колір на темний і глянцевий.

6. У чашці добре перемішати пудру і пектин. За 3 хв. до закінчення варіння всипати тонкою цівкою пектин, постійно заважаючи. Желе швидко стане густіти.

7. Заздалегідь промиті банки підготувати: обполоснути, простерилізувати. Кришки прокип’ятити 5 хв.

8. Розкласти густе желе відразу після приготування по банках і закатати.

9. Дати охолонути під теплою ковдрою протягом 1 доби. Унести зміни в підвал або комору, використовувати продукт протягом 1 року.

Приємного апетиту!