Рецепт малинового желе з пектином
Желе з малини на пектині виходить дуже ніжним, має густу мармеладну структуру. Пектин можна купити яблучний або цитрусовий, різниці ніякої немає.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 4.
Склад:
- Малина – 1,8 кг;
- Цукор-пісок – 1,2 кг;
- цукрова Пудра – 2 ст. л.;
- Пектин – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Малину, избавленную від сміття і плодоніжок, перебрати: відсортувати зелені, роздавлені або зіпсовані ягоди. Інше скласти у великий таз або каструлю з товстими стінками.
2. Засипати все цукром і прибрати на ніч у холодильник, щоб ягідний сік, що виділився і розчинив більшу частину цукрових кристалів.
3. Вранці додатково всю масу розім’яти виделкою або пластикової товкачем для приготування картопляного пюре.
4. Поставити каструлю на сильний вогонь і дати вмісту закипіти, не забуваючи помішувати. Після закипання зменшити вогонь до середнього і почати знімати піну.
5. На середньому вогні готувати желе 12 хв., поки маса не змінить колір на темний і глянцевий.
6. У чашці добре перемішати пудру і пектин. За 3 хв. до закінчення варіння всипати тонкою цівкою пектин, постійно заважаючи. Желе швидко стане густіти.
7. Заздалегідь промиті банки підготувати: обполоснути, простерилізувати. Кришки прокип’ятити 5 хв.
8. Розкласти густе желе відразу після приготування по банках і закатати.
9. Дати охолонути під теплою ковдрою протягом 1 доби. Унести зміни в підвал або комору, використовувати продукт протягом 1 року.
Приємного апетиту!