Желе з полуниці – ніжна і смачна солодкість, яка нагадує полуничне варення, але виходить більш ароматною і зберігає більше вітамінів. Зберігається така заготівля в прохолодному місці близько року.
Густе желе з полуниць на зиму з желатином
З додаванням желатину консистенція полуничного пюре набуває дуже ніжну форму, желе буквально тане в роті. Його можна використовувати в якості напівфабрикату для випічки або є вприкуску з чаєм або кавою, намазуючи на булку.
Інгредієнти на
8 порц.
- Полуниця 500 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Желатин 20 гр.
- Сік лимонний за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити густе желе з полуниць на зиму? Ягоди добре промити, щоб не було піску, і видалити плодоніжки.
- Перекласти полуницю в сотейник і засипати цукром. Нагрівати на слабкому вогні ягоди з цукром близько 10-15 хвилин. Спробувати масу, додати за смаком лимонний сік.
- полуничне варення Перекласти в блендер і пюрировать масу або використовувати занурювальний блендер. На це потрібно приблизно 3-5 хвилин. Після цього повернути пюре в сотейник і нагрівати ще протягом 5-7 хвилин.
- Поки полунична маса готується, желатин залити гарячою водою і, помішуючи, дати йому розчинитися, на що потрібно 5-7 хвилин.
- Розчинений желатин перелити до полуничної масі, перемішати і зняти сотейник з плити. Желе з полуниці розлити в банки, які попередньо потрібно стерилізувати, і закупорьте. Залиште їх у теплому місці до повного охолодження, а потім зберігайте на холоді.
Простий і смачний рецепт желе з полуниці з агар-агаром
Агар-агар дає желе незвичайний відтінок смаку, а також дозволяє полуничній желе зберігати форму: навіть при кімнатній температурі десерт не розтікається і залишається ніжним і смачним.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Агар-агар – 3 гр.
- Вода – 350 мл
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть, видаліть плодоніжки і добре промийте.
2. У каструлю засипте цукром полуницю.
3. Агар-агар залийте 250 мл холодної питної води.
4. Поставте каструлю з ягодами і цукром на вогонь, залийте 100 мл води і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
5. Процідіть сироп полуниця, ягоди приберіть. У сироп додайте агар-агар з водою і ще раз закип’ятити масу.
6. Полуничне желе розлийте у підготовлену порційний посуд і залишити в холоді, щоб десерт застиг. Подавайте, прикрасивши свіжими ягодами і листям базиліка.
Як заготовити желе з полуниць на зиму з пектином?
Пектин, дуже корисні для людини, а в поєднанні з ягодами полуниці є хорошим способом наситити організм корисними речовинами в холодну пору року. Желе з пектином можна використовувати для приготування пирогів та іншої випічки.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- фруктовий Пектин – 10 гр.
- Цукор-пісок – 330 гр.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Чебрець свіжий – 3 гілочки.
Процес приготування:
1. Полуницю добре промити від піску, перебрати і звільнити від плодоніжок і листочків. Великі ягоди можна розрізати навпіл.
2. Ягоди покласти в підходящу ємність, засипати пектин і нагрівати на середньому вогні 10 хвилин, поки полуниця не почне виділяти сік.
3. Додати до полуничної масі з пектином цукор, сік лимона і гілочки свіжого чебрецю. Продовжити нагрівати масу, перемішуючи, поки крупинки цукру повністю не розчиняться. Готувати близько 15 хвилин, щоб полунична маса загусла.
4. Готове полуничне желе розлити в чисті стерилізовані ємності і закрити.
5. Після повного застигання желе з полуниці з пектином слід зберігати в прохолодному місці.
Дуже смачне желе з полуниць на зиму з лимонною кислотою
Желе з полуниці з цукром може вийти приторно солодким, і щоб нейтралізувати зайву солодкість, використовується лимонна кислота. Вона підкреслює смак полуниці і надає желе легку кислинку.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Полуниця – 3 кг
- Цукор – пісок – 1,5 кг
- Лимонна кислота – за смаком.
- Вода – для приготування цукрового сиропу.
Процес приготування:
1. Полуницю перебираємо, миємо і видаляємо плодоніжки. Складаємо підготовлені ягоди в каструлю.
2. Засипаємо половиною цукру, а після того, як ягоди почнуть виділяти сік, додаємо решту цукру і готуємо на середньому вогні 15 хвилин, періодично знімаючи піну дерев’яною ложкою.
3. З їдальні ложки цукру і води заварюємо цукровий сироп, додаємо туди потрібну кількість лимонної кислоти і вливаємо сироп в ємність з полуничним желе. Добре розмішуємо.
4. Продовжуємо нагрівати масу на плиті ще 5 хвилин.
5. Розливаємо готове полуничне желе в чисті скляні банки, щільно закорковуємо і зберігати в холоді.
Покроковий рецепт желе з полуниць на зиму без желатину
Для приготування цього варіанту полуничного желе потрібні кислі яблука, які допоможуть нейтралізувати надмірну нудотність цукру і при цьому містять пектин, який допомагає консервувати десерт без додавання желатину.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Яблука кислі – 500 гр.
Процес приготування:
1. Полуницю перебрати, видалити плодоніжки. З яблук зняти шкірку, розрізати на часточки, очистити фрукти від насіння.
2. В окремій ємності пюрируйте ягоди, а потім за аналогією, але в іншому посуді, перетворіть часточки яблук в пюре.
3. Змішайте фруктове та ягідне пюре в одній каструлі, додайте цукор.
4. Нагрівайте масу на повільному вогні, регулярно помішуючи, поки вона не загусне.
5. Гаряче полуничне желе перекласти в чисті стерилізовані ємності і щільно закупорьте. Зберігайте десерт в прохолодному темному місці.
Густе желе з полуниці та червоної смородини на зиму
Цілі ягоди полуниці в желе з червоної смородини – легкий і яскравий десерт, який можна подавати до чаю під час зимових посиденьок біля каміна, або використовувати при подачі до млинців або сирників. Червона смородина додає полуниці свіжості і легку кислинку.
Час готування: 5 годин 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Смородина червона – 500 гр.
- Цукор – 300 гр.
Процес приготування:
1. Ягоди червоної смородини перебрати, видалити плодоніжки і зелені ягоди, промити, перетерти через сито, додати до пюре 1/3 цукру і прокип’ятити протягом декількох хвилин.
2. Полуницю промити, щоб на ягодах не залишалося піску, і в окремій ємності засипати рештою цукру, щоб ягоди пустили сік.
3. Через 5 годин сік, який виділила полуниця, злити, а ягоди поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
4. Ягоди полуниці залити смородиновим желе і всі разом готувати близько 5 хвилин.
5. Готове желе зі смородини й цілих ягід полуниці розкласти по чистих стерилізованим банкам і закупорити. Зберігати в темряві і прохолоді.