Жульєн з куркою і грибами на сковорідці – 6 рецептів з покроковими фото

Жюльєн з куркою і грибами – блюдо, яке можна подавати в якості гарячої закуски або як основне, і являє собою шматочки м’яса і скибочки грибів у вершковому, молочному або сметанному соусі. Зазвичай жюльєн запікається в духовці, однак, його з успіхом можна зробити на сковороді.

Класичний рецепт жульєна з куркою і грибами на сковорідці

Якщо готувати по класиці, треба взяти м’ясо, гриби (печериці або лісові) і обов’язково вершки середньої жирності, а для того, щоб надати жульєна більш апетитний вигляд і яскравий смак, зверху блюдо неодмінно посипають сиром – його потрібно попередньо натерти.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 200 гр.
  • Борошно пшеничне 1.5 ст. л.
  • Вершки 150 мл 20%
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Печериці свіжі 4 шт.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Прованські трави за смаком
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний жульєн з куркою і грибами на сковорідці? Філе курки позбавляється від плівок і нарізається, щоб вийшли тонкі скибочки. М’ясні шматочки обсмажуються з невеликою кількістю соняшникової, ріпакової або будь-якого іншого рослинного масла.
  2. Печериці або інші гриби подрібнюємо пропорційно м’яса і обсмажуємо, але окремо.
  3. У глибоку сковороду, де буде готуватися жульєн, треба покласти нарізану, дуже дрібно, цибулю. Після того, як він трохи підрум’яниться, додати туди ж шматочки курки і печериць.
  4. У мисочці змішайте вершки з борошном, переконатися, що суміш стала однорідною і не містить грудочок, посолити, використовувати мелений перець і додати прованські трави. Акуратно влити суміш до піджарки з м’яса з грибами. Туди ж додається масло, і всі разом готується на слабкому вогні 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати.
  5. В кінці приготування жульєн посипається сиром, накривається кришкою і залишається нудитися при дуже слабкому нагріванні 8 хвилин, поки сир не розтане. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.

Жульєн з куркою, грибами і сметаною на сковороді

Швидкий рецепт ароматної і ситного жульєна, який підійде для тих, хто не хоче витрачати багато часу на приготування, і тих, хто не володіє глибокими знаннями в кулінарії, але бажає здивувати домочадців.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Гриби свіжі – 300 гр.
  • Курка варена (філе) – 250 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Молоко – ½ склянки
  • Сметана – ½ склянки

Процес приготування:

1. Попередньо відварене куряче м’ясо злегка остудіть після варіння і наріжте дрібними кубиками.

2. Так само поступите з грибами та цибулею: вони повинні бути нарізані так, щоб основні інгредієнти в жюльена були одного розміру. Обсмажте нарізані інгредієнти. Використовуйте потрібну кількість рослинної олії, перцю і солі.

3. М’яке вершкове масло потрібно потримати в глибокій сковороді, щоб розтануло, всипати в нього борошно, добре перемішати масу, а потім борошно має смажитися ще одну хвилину. Після цього потроху вливається півсклянки молока (необхідно постійно помішувати соус), а слідом додається сметана. Приправте сіллю і перцем і прогрівайте ще пару хвилин.

4. У соус опускаються шматочки печериць і м’яса, додається тертий сир, і страва добре перемішується.

5. Блюдо залишають під кришкою і варять близько 6 хвилин, а потім подають гарячим, розподіливши по окремих тарілках на порції і прикрасивши свіжою рубаною зеленню.

Простий і швидкий рецепт жульєна з куркою, грибами та вершками на сковороді

Рецепт смачної страви з мінімальної кількості інгредієнтів. Вершки для такого жульєна краще взяти пожирніше: тоді смак соусу буде більш ніжним, а м’ясо більш соковитим.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Курка варена (філе) – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Вершки 25-20% – 300 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе курки відварюється, потім після того, як охолоне, нарізати дуже дрібно.

2. З печериць зняти шкірку і подрібнити їх, а потім обсмажити у глибокій сковороді.

3. Очищений і нарізаний максимально дрібно цибулю висипати до смажених грибів, довести до смаку, додавши сіль і мелений перець. Викласти до печерицям і луку м’ясні шматочки, прогріти пару хвилин і зняти з плити.

4. У сотейнику обсмажити борошно, щоб вона стала злегка золотавою, тонкою цівкою влити вершки і швидко перемішати, щоб соус вийшов однорідним. Посолити, додати перець і прокип’ятити кілька хвилин.

5. Залити соусом курино-грибну масу, посипати попередньо натертим сиром і залишити на маленькому вогні на 5 хвилин, щоб маса загусла, а сир розплавився. Подавати окремими порціями. Приємного апетиту!

Смачний жульєн з куркою, грибами, молоком і сиром на сковороді

Вершковий соус для жульєна з куркою і грибами можна приготувати і на молоці: він виходить не таким жирним і підходить для тих, хто стежить за вагою і не хоче переїдати, однак чекає на вечерю смачне і корисне блюдо.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Курка філе – 500 гр.
  • Сметана 20% — 150 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Шампіньйони – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло – для смаження.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Зелень рубана – для прикраси.

Процес приготування:

1. З грибів зняти шкірочку і нарізати скибочками товщиною в кілька міліметрів.

2. Цибулину очистити і дрібно порубати.

3. Гриби обсмажити з невеликою кількістю рослинної олії, потім додати туди ж цибулю. Солити під час приготування продукт не треба, інакше він виділить занадто багато рідини, а гриби і цибулю повинні придбати золотисту скоринку і злегка підсушений вигляд.

4. Куряче м’ясо нарізати дрібними кубиками, обсмажити з додаванням вершкового масла, всипати борошно і добре перемішати. Дочекатися, коли мука стане світло-золотистої.

5. В одній глибокій сковороді з’єднати м’ясо з борошном, гриби і цибулю, додати молоко і сметану, швидко перемішати і готувати при слабкому нагріванні 15 хвилин.

6. Зверху посипати тертим сиром, накрити кришкою і дати постояти ще 5 хвилин, щоб сир почав плавитися. Подавати порційно з рубаною зеленню.

Як приготувати жульєн з куркою, грибами і картоплею на сковороді?

Жюльєн можна приготувати і з відварною картоплею, так страва буде більш ситним і більше підходить для основної подачі. Його можна приготувати як до вечері, так і в якості частування для сімейного торжества.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Картопля відварна – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Курка (філе) – 200 гр.
  • Печериці консервовані – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Картоплю нарізати кубиком, куряче філе – смужками.

2. У глибокій сковороді обсмажити з невеликою кількістю олії подрібнену цибулю, потім додати туди ж скибочки курки.

3. Рідина з печериць злити, викласти їх до м’яса і цибулі, готувати кілька хвилин, поки зайва волога не випарується.

4. Окремо на сухій сковорідці борошно прогріти, поки вона не придбає кремовий відтінок. Влити тонкою цівкою в борошно молоко, швидко перемішуючи, і готувати кілька хвилин.

5. Перелити соус до м’яса та грибів, додати вершки, зелень, часник в гранулах, сіль і перець. Всипати кубики відвареної картоплі. Готувати все разом 5 хвилин.

6. Посипати тертим сиром жюльен і потримати під кришкою кілька хвилин. Подавати гарячим.

Жульєн з куркою, грибами і майонезом на сковороді

В цьому рецепті замість вершкового соусу бешамель використовують майонез і сметану. Важливо пам’ятати, що майонез вже містить сіль, тому потрібно акуратно доводити страву до смаку і не боятися його пробувати в процесі готування.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Курка (філе) – 300 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 75 гр.
  • Сметана – 75 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищені гриби і цибулю дрібно нарізати.

2. М’ясо відварити в злегка підсоленій воді протягом 10 хвилин, потім охолодити і нарізати кубиками або брусочками.

3. Обсмажити цибулю і гриби з додаванням невеликої кількості масла, випарити виділяється з печериць рідину і підсушити їх.

4. Додати до цибулі і грибів нарізану курку, готувати все разом ще 2 хвилини, а потім влити майонез і сметану. Добре перемішати, довести до смаку, додавши сіль і чорний перець.

5. Зверху рівномірно розподілити тертий сир товстим шаром, накрити кришкою і готувати жюльєн ще 5 хвилин. Потім подавати порційно, прикрасивши порізаною зеленню.