Смачний жульєн з куркою і грибами з вершками в горщиках
Жюльєн в горщиках – неймовірно ніжне блюдо. Особливо смачним виходить, якщо використовувати лісові гриби, причому можна брати не тільки свіжі, але й сушені. Вони надають страві дуже яскравий аромат.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Курка (філе) – 200 гр.
- лісові Гриби (свіжі або сушені) – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо відварюється в підсоленій воді. Краще готувати його на слабкому вогні, щоб зберегти соковитість. Після охолодження філе краще порвати на волокна.
2. Сухі гриби замочити в гарячій воді, свіжі промити, нарізати їх тоненькою соломкою і обсмажити на суміші рослинного і вершкового масел.
3. Цибулина подрібнюється півкільцями і додати до грибів. Важливо готувати тільки до того моменту, як цибуля стане прозорим. Сильно засмажену цибулю може надати страві гіркоти. В грибну масу покласти курочку, посолити і додати перець, виходячи з власних уподобань.
4. Окремо обсмажити на сухій сковороді борошно, щоб вона потемніла, а потім додати туди трохи вершкового масла і сметани. Все ретельно перемішується і готується на слабкому вогні, поки не закипить. Соус доводиться до смаку за допомогою солі і перцю.
5. В горщики викладають курино-грибну суміш, заливають сметанним соусом, а зверху кладуть тертий сир. Жюльєн запікають 25 хвилин, встановивши нагрів духовки на 180 градусів. Повинно вийти соковите м’ясо з грибами в ніжному соусі під сирною скоринкою.