Жульєн з куркою та грибами в духовці класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Жульєн з куркою, грибами та соусом бешамель у духовці

Жульєн з куркою, грибами та соусом бешамель у духовці – це найніжніша гаряча страва з ароматним соусом. Жульєн ідеально підходить для святкового застілля, так як подається зазвичай порційно, а також його легко можна приготувати на сімейну вечерю.

Час приготування: 65 хв.

Час приготування: 35 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 100 гр.
  • Горіх мускатний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Чорнослив – 100 г.
  • Молоко – 1 ст.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець білий мелений – 2 щіпки.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе наріжте дрібними кубиками.

Крок 2. Далі обсмажте куряче філе на олії до готовності. Наприкінці обсмажування посоліть до смаку.

Крок 3. Обидва види грибів наріжте тонкими часточками. Обсмажте їх на олії з білим меленим перцем.

Крок 4. Смажене куряче філе розкладіть за формами.

Крок 5. Наступним шаром покладіть смажені грибочки.

Крок 6. Тепер необхідно приготувати соус Бешамель. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте на ньому муку|борошно| до золотистого кольору.

Крок 7. Влийте на сковорідку молоко і томіть соус до загусання, посоліть його і приправте мускатним меленим горіхом.

Крок 8. Залийте курку та гриби отриманим соусом і відправте формочки в духовку.

Крок 9. Запікайте жульєн з куркою, грибами та соусом бешамель протягом півгодини при 180 градусах. Подавайте блюдо у теплому вигляді, прикрасьте його свіжою зеленню. Смачного!