Жижиг галнаш – 5 рецептів чеченського національного страви з покроковими фото

Жижиг галнаш з кукурудзяним борошном

Жижиг галнаш з кукурудзяною мукою – якщо переводити на російську дослівно, то вийде «м’ясо галушки». Тепер все зрозуміло, чи не правда? У цьому рецепті для замісу тіста ми будемо використовувати кукурудзяне борошно. Цей рецепт дозволить насолодитися чудовим блюдом тим, хто не вживає глютен.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тушка куряча – 2 кг
  • Мука кукурудзяна – 0,5 кг
  • Вода питна – скільки буде потрібно.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне/вершкове – для смаження.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу тушку обмийте проточною водою, розріжте на частини. Перекладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть піну і додайте сіль, мелений перець, лавровий лист і головку ріпчастої цибулі.

Крок 2. Другу головку ріпчастої цибулі наріжте півкільцями або кубиками. У каструлю з товстим дном влийте трохи рослинного масла або покладіть вершкове, трохи стушкуйте цибулю. Далі викладіть в каструлю нарізану кубиками картоплю, тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 10 хвилин. Влийте бульйон і готуйте до м’якості картоплі, додайте сіль і спеції за смаком.

Крок 3. Кукурудзяне борошно просіяти разом з жменькою пшеничного.

Крок 4. Далі поступово додайте теплу воду і замішують тісто. Води може знадобитися різна кількість в залежності від клейкості борошна. При бажанні додайте щіпку солі. Готове тісто повинно бути м’яким, еластичним і добре тримати форму.

Крок 5. Тепер можна зліпити галушки. Отщипывайте від загального шматка тіста потроху і катайте руками невеличкі ковбаски.

Крок 6. Потім ковбаски злегка приплющивайте долонями. Варіть галушки у великій кількості води протягом 15 хвилин від моменту закипання.

Крок 7. На велике блюдо викладіть галушки. Варене м’ясо відокремте від кісток і розділіть на невеликі шматочки, додайте його на блюдо до галушок. Подавайте жижиг галнаш з картопляно-цибульним соусом і курячим бульйоном. Приємного апетиту!