Жижиг галнаш з кукурудзяним борошном
Жижиг галнаш з кукурудзяною мукою – якщо переводити на російську дослівно, то вийде «м’ясо галушки». Тепер все зрозуміло, чи не правда? У цьому рецепті для замісу тіста ми будемо використовувати кукурудзяне борошно. Цей рецепт дозволить насолодитися чудовим блюдом тим, хто не вживає глютен.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Тушка куряча – 2 кг
- Мука кукурудзяна – 0,5 кг
- Вода питна – скільки буде потрібно.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне/вершкове – для смаження.
- Картопля – 3-4 шт.
- Борошно пшеничне – 1 жменя.
Процес приготування:
Крок 1. Курячу тушку обмийте проточною водою, розріжте на частини. Перекладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть піну і додайте сіль, мелений перець, лавровий лист і головку ріпчастої цибулі.
Крок 2. Другу головку ріпчастої цибулі наріжте півкільцями або кубиками. У каструлю з товстим дном влийте трохи рослинного масла або покладіть вершкове, трохи стушкуйте цибулю. Далі викладіть в каструлю нарізану кубиками картоплю, тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 10 хвилин. Влийте бульйон і готуйте до м’якості картоплі, додайте сіль і спеції за смаком.
Крок 3. Кукурудзяне борошно просіяти разом з жменькою пшеничного.
Крок 4. Далі поступово додайте теплу воду і замішують тісто. Води може знадобитися різна кількість в залежності від клейкості борошна. При бажанні додайте щіпку солі. Готове тісто повинно бути м’яким, еластичним і добре тримати форму.
Крок 5. Тепер можна зліпити галушки. Отщипывайте від загального шматка тіста потроху і катайте руками невеличкі ковбаски.
Крок 6. Потім ковбаски злегка приплющивайте долонями. Варіть галушки у великій кількості води протягом 15 хвилин від моменту закипання.
Крок 7. На велике блюдо викладіть галушки. Варене м’ясо відокремте від кісток і розділіть на невеликі шматочки, додайте його на блюдо до галушок. Подавайте жижиг галнаш з картопляно-цибульним соусом і курячим бульйоном. Приємного апетиту!