Жижиг галнаш – 5 рецептів чеченського національного страви з покроковими фото

Жижиг галнаш з куркою

Жижиг галнаш з куркою – дуже смачна страва з незвичайною подачею. Також воно відрізняється особливою поживністю. Жижиг галнаш часто готують саме на велику компанію і по особливих випадках. Беріть на замітку і обов’язково спробуйте приготувати самі.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Тушка куряча – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. З курячої тушки зніміть шкіру і покладіть тушку в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і поставте варитися.

Крок 2. Коли курка звариться, вийміть її з бульйону, остудити. Потім відокремте м’ясо від кісточок.

Крок 3. У миску просіяти борошно пшеничне.

Крок 4. До борошна додати сіль, воду і куряче яйце. Замісіть однорідне м’яке тісто для галушок.

Крок 5. З отриманого тіста скачайте ковбаску, покладіть її на присипаний борошном стіл, наріжте невеликими відрізками.

Крок 6. Кожен шматочок тіста розплющить пальцями і прокатите по столу, щоб вийшли заготовки у вигляді черепашок.

Крок 7. Курячий бульйон розділіть на дві частини, трохи рідини відлийте для приготування соусу.

Крок 8. У каструлю з великою кількістю бульйону, кладемо «черепашки» і варимо 20 хвилин.

Крок 9. Для соусу видавити через прес три зубчики часнику, додайте до маси сіль і мелений перець. Отриману суміш залийте, відлитим для соусу, курячим бульйоном.

Крок 10. Все готово, можна подавати жижиг галнаш на стіл. На тарілку викладіть галушки, зверху розкладіть куряче м’ясо і подавайте з часниковим соусом. Приємного апетиту!