Жижиг галнаш з куркою
Жижиг галнаш з куркою – дуже смачна страва з незвичайною подачею. Також воно відрізняється особливою поживністю. Жижиг галнаш часто готують саме на велику компанію і по особливих випадках. Беріть на замітку і обов’язково спробуйте приготувати самі.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Тушка куряча – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль поварена – за смаком.
- Лист лавровий – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. З курячої тушки зніміть шкіру і покладіть тушку в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і поставте варитися.
Крок 2. Коли курка звариться, вийміть її з бульйону, остудити. Потім відокремте м’ясо від кісточок.
Крок 3. У миску просіяти борошно пшеничне.
Крок 4. До борошна додати сіль, воду і куряче яйце. Замісіть однорідне м’яке тісто для галушок.
Крок 5. З отриманого тіста скачайте ковбаску, покладіть її на присипаний борошном стіл, наріжте невеликими відрізками.
Крок 6. Кожен шматочок тіста розплющить пальцями і прокатите по столу, щоб вийшли заготовки у вигляді черепашок.
Крок 7. Курячий бульйон розділіть на дві частини, трохи рідини відлийте для приготування соусу.
Крок 8. У каструлю з великою кількістю бульйону, кладемо «черепашки» і варимо 20 хвилин.
Крок 9. Для соусу видавити через прес три зубчики часнику, додайте до маси сіль і мелений перець. Отриману суміш залийте, відлитим для соусу, курячим бульйоном.
Крок 10. Все готово, можна подавати жижиг галнаш на стіл. На тарілку викладіть галушки, зверху розкладіть куряче м’ясо і подавайте з часниковим соусом. Приємного апетиту!