Жижиг галнаш – 5 рецептів чеченського національного страви з покроковими фото

Жижиг галнаш з яловичиною

Жижиг галнаш з яловичиною – відмінне блюдо для всієї родини. Воно дуже живильне і містить тільки натуральні жири. У разі, якщо ви хочете внести смачне різноманітність у свій звичайний раціон харчування, то такий рецепт буде, як не можна до речі.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
  • Морква середня – 2 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошком – 7 шт.
  • Борошно пшеничне – скільки буде потрібно.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Бульйон – 1 склянка
  • Картопля невеликий – 9 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для варіння м’яса можна використовувати звичайну каструлю, мультиварку або скороварку, як вам більш зручно. У ємність для варіння покладіть яловичину, залийте її холодною водою, додайте моркву і одну цибулину, посоліть за смаком, додайте перець горошком і лавровий лист. Закрийте ємність кришкою і варіть до готовності м’яса.

Крок 2. Коли яловичина буде готова, перекладіть її в ємність, яка буде зберігати тепло. Бульйон процідіть і відлийте стакан для замісу тіста. З борошна, остиглого яловичого бульйону, курячого яйця і солі замісіть однорідне тісто, як на пельмені. Відставте тісто в сторону.

Крок 3. Картоплю почистіть, помийте і дрібно наріжте. Залийте картоплю холодною водою. Поставте його варитися. Коли картопля буде готова, злити основну частину води, залишивши трохи рідини на дні.

Крок 4. З тіста сформуйте широку смужку товщиною приблизно 1,5-2 сантиметри. Покладіть її на присипану борошном робочу поверхню. Наріжте її шматочками по 0,5-1 сантиметр шириною.

Крок 5. Кожен шматочок візьміть за краї і проверніть два рази, потім притисніть двома пальцями в центрі.

Крок 6. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і обсмажте на соняшниковій олії до м’якості і золотистого кольору.

Крок 7. Варену яловичину наріжте порційними шматками.

Крок 8. До вареної картоплі додайте трохи яловичого бульйону і пюрируйте його заглибним блендером, можна придушити його товкачиком. Маса повинна бути не надто густий, але не надто рідкою, щоб її можна було пити. У картопляну масу додати смажену цибулю і посоліть за смаком, додати подрібнений часник і зелень.

Крок 9. Галушки відваріть до готовності в підсоленій воді. Жижиг галнаш збирайте на широкому блюді. Викладіть спочатку галушки, залишаючи вільне місце в центрі, в нього помістіть піалу з картопляною масою, потім поверх галушок покладіть варену яловичину. Приємного апетиту!