Ачма – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класичні турецькі булочки ачма в домашніх умовах

Приготувати м’які, ароматні і неймовірно смачні булочки родом з Туреччини дуже просто, потрібно лише слідувати рекомендаціям, наведеним у рецепті, і тоді впорається абсолютно кожен, і в результаті вийде прекрасне блюдо, яке підходить навіть для святкового столу.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 15 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 5-6 ст.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Молоко (тепле) – 2 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100-150 гр.
  • Маслини (без кісточок) – 1 банку.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо опару. У глибокій тарілці з’єднуємо склянку теплого молока, дріжджі, цукровий пісок – перемішуємо і ставимо в сторону на 20 хвилин.

2. Після закінчення часу опара збільшиться в кілька разів і підніметься.

3. Приготуємо тісто. В окрему ємність просіваємо одну склянку пшеничного борошна, додаємо опару, соняшникова олія, сіль і борошно. Замішуємо еластичне тісто і даємо 40 хвилин «відпочити» і «підрости».

4. В цей час за кожну маслину розрізаємо на 4 частини.

5. Тісто розкачуємо, звертаємо в рулет і ділимо на рівні шматочки. З кожної частини формуємо кулю.

6. Кожен кульку розгортаємо в коржик, промазуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо невеликою кількістю маслин.

7. Отриману корж згортаємо за типом рулетика і загортаємо в спіраль, з’єднуючи два краї.

8. Деко або форму для запікання устеляємо листом пергаментного паперу і викладаємо заготовки булочок, змащуємо збитим яйцем, посипаємо кунжутом і залишаємо ще на 20 хвилин. Після готуємо в духовій шафі приблизно 25 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!