Класичні турецькі булочки ачма в домашніх умовах
Приготувати м’які, ароматні і неймовірно смачні булочки родом з Туреччини дуже просто, потрібно лише слідувати рекомендаціям, наведеним у рецепті, і тоді впорається абсолютно кожен, і в результаті вийде прекрасне блюдо, яке підходить навіть для святкового столу.
Час готування – 2 ч. 5 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 15 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 5-6 ст.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Молоко (тепле) – 2 склянки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100-150 гр.
- Маслини (без кісточок) – 1 банку.
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо опару. У глибокій тарілці з’єднуємо склянку теплого молока, дріжджі, цукровий пісок – перемішуємо і ставимо в сторону на 20 хвилин.
2. Після закінчення часу опара збільшиться в кілька разів і підніметься.
3. Приготуємо тісто. В окрему ємність просіваємо одну склянку пшеничного борошна, додаємо опару, соняшникова олія, сіль і борошно. Замішуємо еластичне тісто і даємо 40 хвилин «відпочити» і «підрости».
4. В цей час за кожну маслину розрізаємо на 4 частини.
5. Тісто розкачуємо, звертаємо в рулет і ділимо на рівні шматочки. З кожної частини формуємо кулю.
6. Кожен кульку розгортаємо в коржик, промазуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо невеликою кількістю маслин.
7. Отриману корж згортаємо за типом рулетика і загортаємо в спіраль, з’єднуючи два краї.
8. Деко або форму для запікання устеляємо листом пергаментного паперу і викладаємо заготовки булочок, змащуємо збитим яйцем, посипаємо кунжутом і залишаємо ще на 20 хвилин. Після готуємо в духовій шафі приблизно 25 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!