Адигейський сир в домашніх умовах – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачний адигейський сир з молока з оцтом

Ніякої покупної сир не зрівняється зі смаком щойно приготованого домашнього адигейського сиру. За цим рецептом процес приготування сиру займе зовсім небагато часу, якщо не зважати на термін, який необхідний для стікання сироватки і відставання сиру.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Молоко – 4,5 л.
  • Оцет – 75 мл
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У каструлю з товстим дном влийте молоко, поставте на вогонь і доведіть його до кипіння.

2. Коли молоко почне закипати, всипте сіль і влийте оцет. Перемішайте і продовжуйте нагрівати, поки молоко не почне розшаровуватися.

3. Коли сироватка стане прозорою і набуває зеленуватий відтінок, вимкніть вогонь і викладіть сирну масу на марлю, складену в кілька разів.

4. Сирну масу відіжміть, прямо в марлі перекладіть її в підходящу за обсягом ємність, зверху встановіть вантаж. Залиште сир на 5-8 годин у холодильнику.

5. Сир вийміть з форми, наріжте і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!