Як правильно приготувати антрекот на мангалі?
Приготувати апетитний і рум’яний антрекот з яловичини можливо не тільки в домашніх умовах, на сковороді або в духовці, але і на мангалі. М’ясо, пожаренное на вогні, набуває неповторний аромат і смак серпанок, що робить його, ще смачніше.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Антрекоти яловичі – 700-800 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо. Яловичину гарненько обполіскуємо під струменем води і даємо трохи часу, щоб стекла зайва рідина. Після, залишаємо шматки на півгодини при кімнатній температурі.
2. Через 30 хвилин старанно натираем кожен антрекот сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
3. Крім спецій, яловичину присмачую невеликою кількістю олії і викладаємо на розігріту решітку.
4. Обсмажуємо яловичину з двох боків до утворення коричневої скоринки, це займе близько 2-3 хвилин.
5. Завдяки тому, що антрекот – це товстий і широкий шматок м’яса обсмажуємо ще й з боків, нарізка дозволяє.
6. Гаряче м’ясо нарізаємо великими пластинами і подаємо з молодим печеною картоплею і свіжими овочами. Приємного апетиту!