Антрекот – добірне м’ясо, яке зрізають між ребрами і хребтом тварини. Такий шматок виходить соковитим і смачним. Його використовують у багатьох кухнях світу для створення вишуканих страв. Пропонуємо вам 7 перевірених кулінарних рецептів свинячого антрекота з покроковими фотографіями.
Соковитий антрекот з свинини в духовці
Щоб свинячий антрекот вийшов ще більш соковитим, готуйте його за особливим рецептом. Кулінарна ідея нікого не залишить байдужим. Ситна страва підходить як для домашнього вечері, так і для святкового столу.
Інгредієнти на
3 порц.
- Антрекот свинячий 1 кг
- Сало свинне 100 гр.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Соус соєвий 120 мл
- Часник 4 зуб.
- Спеції для свинини за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати антрекот з свинини? Свинячу міжреберну частина ділимо рівними по товщині шматками. Їх гарненько натираємо сіллю і спеціями.
- У невеликій тарілці змішуємо гірчицю, соєвий соус і подрібнені зубчики часнику.
- Заливаємо м’ясо сумішшю і залишаємо його маринуватися на годину.
- Сало нарізаємо тонкими шматочками. Їх ми додаємо з м’ясо. У свинині можна зробити надрізи і розмістити шматочки сала там.
- Замариноване м’ясо загортаємо в рукав для запікання. Готуємо страву 40 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
- Соковитий антрекот готовий. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!
Смачний антрекот з свинини на сковороді
Соковите м’ясне блюдо для вашого столу – свинячий антрекот. Порадуйте себе і близьких поживним і неймовірно смачним продуктом. Використовуйте кулінарну ідею для швидкого обіду або вечері.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Антрекот свинячий – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Міжреберну частину свинини ділимо на кілька рівних по товщині стейків. Промиваємо їх, а після натираємо сіллю і перцем.
2. Далі кожен шматочок змащуємо оливковою олією з допомогою спеціального пензлика. Залишаємо ненадовго маринуватися.
3. Підготовлену свинину викладаємо на добре прогріту сковороду.
4. Смажимо продукт до готовності з обох сторін. На це піде приблизно 10 хвилин. М’ясо вийде з хорошою просмажуванням, але при цьому соковитим.
5. Антрекот з свинини готовий. Подавайте апетитне м’ясо разом зі свіжими овочами!
Як приготувати антрекот з свинини на кісточці?
Соковиту і смачну частину свинини можна приготувати для яскравого сімейного вечері. Оцініть простий кулінарний рецепт м’ясного блюда. Ваші домашні або гості точно не залишаться байдужими.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Антрекот свинячий на кісточці – 3 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Міжреберну частина гарненько промиваємо під водою.
2. Далі свинину на кістки натираємо сіллю й усіма спеціями. Рекомендується використовувати мелений перець, прованські трави.
3. Перекладаємо м’ясні шматки в розігріту з рослинною олією сковороду.
4. Швидко обсмажуємо шматочки до золотистої скоринки, після зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою близько 15-20 хвилин.
5. Соковитий антрекот готовий. Подавайте до столу з соусом або свіжими овочами!
Шашлик з антрекота свинини на мангалі
Яскрава ідея для сімейного пікніка – шашлик зі свинячого антрекота на багатті. Блюдо вийде соковитим, рум’яним і неймовірно ароматним. Подавайте до столу з соліннями, свіжими овочами або соусами.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Антрекот свинячий – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Кріп сушений – 0,5 ч. л.
- Насіння гірчиці – за смаком.
Процес приготування:
1. Шматки старанно промиваємо під водою і даємо їм обсохнути.
2. В окремій тарілці змішуємо сіль та інші спеції: мелений перець, хмелі-сунелі, сушений кріп і базилік, насіння гірчиці.
3. Отриманою сумішшю старанно натираємо свинину.
4. Викладаємо м’ясні шматки у велику каструлю і залишаємо маринуватися на кілька годин.
5. Розпалюємо вогнище, встановлюємо решітку і кладемо на неї свинину, коли наблизяться вугілля. Готуємо на мангалі до повної готовності і появи яскравого рум’янцю.
6. Запашний і рум’яний антрекот на багатті готовий! Подавайте до столу з овочами і зеленню.
М’який і ніжний антрекот з свинини у фользі
Яскравий за смаком і соковитий антрекот можна запекти в духовці у фользі. Такий спосіб дозволить зберегти всі поживні властивості і аромат страви. Подавайте до вечері в колі сім’ї.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Антрекот свинячий – 0,6 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Помідори – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Невеликий шматок міжреберної частини свинини ділимо на дві частини.
2. Кожен шматочок м’яса поливаємо рослинним маслом, натираємо сіллю, меленим перцем і коріандром.
3. Відрізаємо два шари фольги. На них кладемо свинину.
4. М’ясо щільно обгортаємо матеріалом.
5. Відправляємо заготовку на деко.
6. Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Через деякий час розкриваємо фольгу.
7. На м’ясо кладемо тертий сир і тонкі кружечки помідора.
8. Випікаємо ще 10 хвилин.
9. Соковитий і ароматний антрекот готовий. Подавайте його до столу!
Як запекти антрекот з свинини з картоплею в духовці?
Яскраве блюдо для сімейного столу – свинячий антрекот з картоплею в духовці. Частування вийде неймовірно соковитим і ароматним. Порадуйте своїх домашніх або гостей з допомогою простого рецепту.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Антрекот свинячий – 1 кг
- Картопля – 0,7 кг
- Трави прованські – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкова – 60 мл
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Очищаємо картоплю, ріжемо його середніми шматками, а після розмішуємо з оливковою олією, сіллю, прованськими травами і меленим перцем.
2. Міжреберну частину свинини промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.
3. Далі шматок розбираємо на рівні частини. Проводимо ножем між ребер.
4. Викладаємо заготовку у велику миску.
5. Посипаємо сіллю і спеціями. Перемішуємо.
6. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо сюди свинину.
7. Швидко підрум’янюємо м’ясо з обох сторін.
8. Картоплю розподіляємо по листу і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Після на картоплю кладемо м’ясо. Випікаємо страву ще 20 хвилин.
10. Можна прикрити фольгою для більш соковитого результату.
11. Апетитний антрекот з картоплею готовий. Можна подавати до столу!
Соковитий антрекот з свинини з помідорами
Яскраве і смачне рішення для вашого столу – свинячий антрекот з помідорами. М’ясний продукт вийде соковитим і дуже ніжним. Подавайте цікаве частування з овочами або іншими гарнірами.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Антрекот свинячий – 0,8 кг
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Горіх волоський – 20 гр.
- мигдальний Горіх – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо міжреберну частина і розбираємо її рівними по товщині шматками. Кожен акуратно розрізаємо не до кінця і натираємо сіллю з меленим перцем.
2. У блендері подрібнюємо два види горіхів: волоський і мигдальний.
3. Промиті помідори ріжемо часточками. Два шматочка м’яса кладемо, один на одного, по центру розміщуємо овоч і подрібнені горіхи.
4. Верхній шматок м’яса акуратно згортаємо в рулет. На решту край кладемо ще помідори і горіхи.
5. Знову звертаємо. Повинно вийти 2 міні-рулетика.
6. Зібраний продукт відправляємо на деко з фольгою. Посипаємо частування сиром і випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Оригінальне м’ясне блюдо для вашого столу готово!