Азу з свинини – 7 рецептів азу по-татарськи з солоними огірками з покроковими фото

Що являє собою страву з цікавою назвою «азу»? Азу – це наваристое і дуже ситна страва, яке прийшло до нас з татарської кухні і досить швидко набрала популярність. Для приготування даного страви, використовується різне м’ясо: починаючи від баранини і закінчуючи свининою. Але якщо баранина – це продукт «на любителя», то про свинину цього не скажеш, завдяки чому, своєрідне рагу з цим м’ясом доводиться по смаку багатьом і закохує в себе з першого вилки.

Азу з свинини з солоними огірками – класичний рецепт

З таких простих компонентів, як свинина, овочі, солоні огірки і томатна паста можна з легкістю приготувати неймовірно ароматне і смачне блюдо, яке наситить всю вашу сім’ю на довгі години і наповнить енергією.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Огірки солоні 7 шт.
  • Часник 7 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Зелень 1 пучок
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Приправи ½ ст. л.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класичне азу з свинини по татарськи з солоними огірками готується дуже просто. У сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо свинину, попередньо нарізану кубиками середнього розміру.
  2. Коли м’ясо трохи побіліє, відправляємо до нього ріпчасту цибулю, порізану півкільцями – тушкуємо до прозорості овоча.
  3. В ту ж посуд додаємо кубики помідорів і томатну пасту, розведену в невеликій кількості води.
  4. Слідом закидаємо солоні огірочки, дрібно нарізані або подрібнені за допомогою терки, сіль, лавровий лист і ваші улюблені спеції.
  5. Заливаємо вміст сковороди водою таким чином, щоб рідина покривала всі компоненти. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою протягом 40-50 хвилин.
  6. В цей час очищаємо і нарізаємо картоплю великими шматками і обсмажуємо на невеликій кількості олії до легкої рум’яності.
  7. До моменту, коли свинина розм’якшиться – перекладаємо картопляні шматочки і часник, пропущений через прес в посуд до азу. Доводимо до готовності картоплі (близько 15 хвилин), знімаємо з вогню і засипаємо дрібно нашатковану зелень.
  8. Розкладаємо страву по глибоких тарілках і за бажанням доповнюємо сметаною. Приємного апетиту!

Азу з свинини з картоплею по-татарськи

Азу, приготоване в мультиварці – це неймовірно смачне і соковите блюдо зі свинини і овочів, приправлене маленькими шматочками солоних огірків, часником і вершковим маслом. При готуванні в електричній печі, компоненти максимально просочуються смаками і ароматами один одного.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 2 ч. 05 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Свинина – 250-300 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – ½ шт.
  • Перець болгарський жовтий – ½ шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Вода – 360 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочок свинини промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників, нарізаємо шматочками товщиною до одного сантиметра.

Крок 2. В чаші розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо м’ясо протягом 15 хвилин в режимі «Випічка».

Крок 3. За 5 хвилин до закінчення програми, додаємо до свинини подрібнену цибулю з морквою.

Крок 4. Засипаємо до мультиварку півкільця солоних огірків і продовжуємо режим на 10 хвилин.

Крок 5. Слідом додаємо болгарський перець, нарізаний соломкою, кубиками помідори і томатну пасту – перемішуємо.

Крок 6. 2 зубки часнику ріжемо пластинами і засипаємо до інших компонентів.

Крок 7. Заливаємо вміст чаші водою, закриваємо кришкою і тушкуємо півтори години.

Крок 8. Очищену картоплю ріжемо на великі сегменти і обсмажуємо на краплі олії до напівготовності.

Крок 9. За 30 хвилин до закінчення програми грубки, в чашу перекладаємо картоплю, додаємо залишки часнику, вершкове масло, лавр і ваші улюблені спеції – акуратно перемішуємо і доводимо до готовності. Після закінчення програми, наполягаємо ще 10 хвилин для більш насиченого аромату і смаку. Приємного апетиту!

Азу з свинини з підливою на сковороді

Здавалося б, що цікаве і оригінальне можна приготувати з свинини і овочів? А можна приготувати класику татарської кухні – азу з м’ясом, яке славиться своїм пікантним смаком і ароматом, який надає страві часник і спеції.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 700 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 4-5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Свинину нарізаємо смужками і обсмажуємо на розігрітій олії до зміни кольору.

Крок 2. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Аналогічним способом подрібнюємо огірочки. Кубики солоних огірків відправляємо до м’яса і тушкуємо 7-10 хвилин.

Крок 3. Після, додаємо в сковорідку томатну пасту, розведену водою і приправлену сіллю, спеціями і подрібненим часником. Слідом пересипаємо моркву і цибулю – перемішуємо і готуємо протягом 20 хвилин.

Крок 4. Очищену картоплю ріжемо на соломку і перекладаємо до свинини з овочами, заливаємо всі продукти склянкою гарячої або теплої води. На повільному вогні тушкуємо інгредієнти до м’якості картоплі і м’яса.

Крок 5. Готове азу наполягаємо під кришкою 10-15 хвилин, і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати азу з свинини в мультиварці?

Нарізаємо м’ясо і овочі, тушкуємо до готовності в мультиварці і смачний і ароматний вечеря в татарському стилі на вашому столі! Свинина з шматочками солоних огірків, цибулі та моркви – це чудове поєднання, яке відмінно підходить для сімейної вечері або обіду.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Зелень (подрібнена) – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі прямо в чаші.

Крок 2. У режимі «смаження» підрум’янюємо шматочки свинини і злегка солимо.

Крок 3. Як тільки м’ясо придбає золотавий відтінок – засипаємо дрібно нарізану цибулю.

Крок 4. Приблизно через 5 хвилин додаємо дрібно нарізану моркву (використання терки не рекомендується).

Крок 5. Як тільки овочі стануть м’якими, відправляємо в чашу часник, пропущений через прес і кілька солоних огірків, порізаних кубиками.

Крок 6. Через кілька хвилин додаємо пасту з томатів, перемішуємо і тушкуємо все разом 2-3 хвилини.

Крок 7. Не гаючи часу, очищаємо і ріжемо картоплю на такі ж шматочки, як і інші овочі – обсмажуємо на олії до напівготовності, не забувши посолити.

Крок 8. В мультиварку перекладаємо картопляні шматочки, заливаємо все склянкою води і приправляємо сіллю, листям лавра, зеленню і улюбленими спеціями. Акуратно перемішуємо і готуємо на програмі «гасіння» 15-20 хвилин.

Крок 9. Ароматна страва з легкою кислинкою огірків подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Простий рецепт азу з свинини без солоних огірків

Приготуємо не зовсім класичне і оригінальне азу на основі свинини, болгарського перцю і кабачка. Готову страву дуже нагадує наваристое рагу, завдяки своїй яскравій підливці і неймовірно ніжного м’яса, яке розходиться по волокнах і просто тане в роті.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • М’якоть свинини – 350 гр.
  • Перець болгарський червоний – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кабачок – ½ шт.
  • Сметана – 100 мл
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ріжемо на досить великі сегменти.

Крок 2. У сковороді розігріваємо олію і смажимо свинину протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3. Після закінчення часу, доповнюємо м’ясо півкільцями цибулі і подрібненим часником.

Крок 4. Болгарський перець вичищаємо від насіння і білих перегородок, нарізаємо смужками і відправляємо в сковороду.

Крок 5. Через 10 хвилин засипаємо кубики кабачка і продовжуємо обжарку.

Крок 6. Ще через 7 хвилин заправляємо свинину з овочами соусом (сметана + майонез, + тепла вода), посипаємо спеціями і солимо – гарненько перемішуємо і доводимо до готовності протягом 5-6 хвилин на мінімальному вогні під кришкою. Після зняття з плити, підсипаємо дрібно нарубану зелень.

Крок 7. Яскраве і неймовірно смачне блюдо розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт азу з свинини в духовці в горщиках

Овочі, свинина та ловлення в горщиках в духовій шафі – такі прості продукти і процес приготування, подарують вам шалено смачний і ароматний вечеря або обід на татарський штиб. Ніжне і тане в роті м’ясо з картоплею і солоними огірками – це саме те блюдо, рецептом якого проситимуть поділитися.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Соус томатний – 5 ст. л.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Імбир сухий мелений – 2-3 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок свинини обполіскуємо під водою, обсушуємо і ріжемо на шматочки середнього розміру.

Крок 2.У сковорідці розігріваємо трохи олії і смажимо м’ясо до напівготовності.

Крок 3. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тоненькими півкільцями, обсмажуємо на олії до прозорості.

Крок 4. Солоні огірочки ріжемо кубиками.

Крок 5. В горщики насипаємо за невеликий жмені подрібнених огірків.

Крок 6. Зверху кладемо м’ясо.

Крок 7. І кільця очищеної моркви.

Крок 8. Бульби картоплі нарізаємо шматочками приблизно такого ж розміру, як і свинина – кладемо на моркву. Останнім шаром викладаємо соус, 2-3 ложки холодної води і трохи пасерованої цибулі. Накриваємо горщики кришкою і ставимо в холодну духовку. Тушкуємо азу протягом 90 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Страва виймаємо з печі через півтори години, злегка охолодити при кімнатній температурі і насолоджуємося ніжним смаком. Приємного апетиту!

Азу з свинини з томатною пастою

При додаванні пасти з томатів в будь-яку страву, страва миттєво стає яскравим, а його смак і аромат більш насиченими. Овочі зі свининою відмінно поєднуються з червоним соусом, а він, у свою чергу, чудово доповнює основні компоненти, що входить до складу азу.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Огірки солоні (великі) – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Зелень – ½ пучка
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковороді з товстим дном і високими бортиками добре розігріваємо олію і обсмажуємо свинину, попередньо нарізану шматочками. Коли м’ясо придбає золотавий відтінок, додаємо цибульні півкільця або пір’я, смажимо 2 хвилини на помірному вогні.

Крок 2. Посипаємо компоненти сіллю, меленим перцем і придатними спеціями, які вам подобаються. Також в сковороду додаємо томатну пасту, перемішуємо і продовжуємо готування на мінімальному вогні.

Крок 3. Через 3-4 хвилини доповнюємо м’ясо з цибулею брусочками солоних огірків.

Крок 4. Заливаємо майбутнє азу теплою водою (можна використовувати бульйон) таким чином, щоб рідина повністю покривала інгредієнти. Закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин.

Крок 5. Тим часом, в іншій жароміцної посуді з маслом починаємо обсмажувати картоплю, нарізану соломкою. Смажимо до утворення скоринки, у нас немає завдання, повністю приготувати овочеву соломку.

Крок 6. Перекладаємо рум’яну картоплю до інших тушкованим продуктів, трохи підсолюємо, акуратно перемішуємо і продовжуємо тушкувати до готовності (10-15 хвилин).

Крок 7. За пару хвилин до зняття з плити, доповнюємо азу подрібненим часником і зеленню. Приємного апетиту!