Баклажани з фаршем, сиром і помідорами в духовці
Щоб всі інгредієнти встигли запектися вчасно, необхідно нарізати баклажани скибочками середньої товщини. Плоди чудово поєднуються з м’ясом, в результаті виходить чудове блюдо, яке ще називають баклажанами по-французьки.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 12.
Склад:
- Баклажан – 3-4 шт.
- Фарш свинячий – 400 гр.
- Помідор – 3-4 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Заздалегідь ретельно вимиті баклажани викладаємо на обробну дошку і видаляємо плодоніжки по черзі у кожного плоду. Потім нарізаємо вздовж осі скибочками.
2. Розміщуємо скибочки рядами на робочій поверхні столу і протикаємо їх виделкою в різних місцях. Посипаємо скибочки сіллю.
3. Викладаємо свинячий фарш в ємність. Додаємо в нього сіль і перець за смаком. Перемішуємо інгредієнти.
4. Викладаємо фарш на кожну скибочку не дуже товстим шаром. Допомагаємо собі ложкою.
5. Настав час підготувати томати. Спочатку вимиваємо їх, а потім нарізаємо кружечками. Викладаємо їх поверх фаршу. Посипаємо невеликою кількістю солі.
6. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів кілька хвилин. За цей час потрібно встигнути змастити деко олією і викласти на нього баклажани. Відправляємо блюдо всередину духовки на 30 хвилин.
7. За 10 хвилин до повної готовності страви натираємо на крупній тертці сир і посипаємо їм баклажани. Залишаємо заготовки в духовці 5 хвилин, щоб сир розплавився і покрив начинку з помідорами золотистою скоринкою.
Приємного апетиту!