Бананові кекси – 10 найбільш смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Ніжний і повітряний шоколадно-банановий кекс у духовці

Класичне поєднання шоколаду з бананом нікого не залишить байдужим. Яскравий смак і легкість приготування – і цей рецепт стане улюбленим навіть у недосвідченої господині.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Банан – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Какао-порошок – 2-3 ст. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

1. Збити міксером до однорідності розм’якшене вершкове масло, два яйця і півсклянки цукру.

2. З одного банана зробити пюре, другий нарізати шматочками.

3. Отримане пюре додати до яєчно-масляної суміші, потім туди ж додати борошно, соду і розпушувач.

4. Додати в тісто какао-порошок, і, постійно перемішуючи, влити рослинне масло.

5. У готове тісто покласти шматочки шоколаду і банана, ретельно перемішати.

6. Викласти тісто в підготовлену і змащену рослинним маслом форму, випікати 30-35 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.

7. Кекс остудити прямо у формі, в якій він готувався, потім нарізати шматочками і подавати, прикрасивши шоколадом.