Ніжний і повітряний шоколадно-банановий кекс у духовці
Класичне поєднання шоколаду з бананом нікого не залишить байдужим. Яскравий смак і легкість приготування – і цей рецепт стане улюбленим навіть у недосвідченої господині.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Банан – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Какао-порошок – 2-3 ст. л.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
1. Збити міксером до однорідності розм’якшене вершкове масло, два яйця і півсклянки цукру.
2. З одного банана зробити пюре, другий нарізати шматочками.
3. Отримане пюре додати до яєчно-масляної суміші, потім туди ж додати борошно, соду і розпушувач.
4. Додати в тісто какао-порошок, і, постійно перемішуючи, влити рослинне масло.
5. У готове тісто покласти шматочки шоколаду і банана, ретельно перемішати.
6. Викласти тісто в підготовлену і змащену рослинним маслом форму, випікати 30-35 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.
7. Кекс остудити прямо у формі, в якій він готувався, потім нарізати шматочками і подавати, прикрасивши шоколадом.