Швидкий і легкий рецепт бананового кексу без вершкового масла в духовці
Простий рецепт, за яким можна приготувати смачний банановий кекс навіть без вершкового масла. Готується швидко і легко – підійде навіть для недосвідченої господині або при нестачі часу.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Банан – 3 шт.
 - Борошно – 180 гр.
 - Цукор-пісок – 250 гр.
 - Сметана – 4 ст. л.
 - Масло рослинне – 8 ст. л.
 - Сода, погашена оцтом – 1 ч. л. на 2 ч. л. оцту.
 - Ванілін – 1 щіпка.
 - Яйця – 2 шт.
 - Горіхи волоські – 100 гр.
 
Процес приготування:
1. Банани розім’яти в пюре, змішати з борошном, цукром, сметаною і маслом.
2. В окремій ємності погасити соду оцтом і додати до тіста.
3. Ввести ванілін і яйця, добре перемішати.
4. Горіхи обсмажити на сухій сковороді, дрібно порубати і додати до тіста.
5. У форму, змащену маслом, викласти тісто і випікати при температурі 170 градусів 55-70 хвилин.
6. Дати повністю охолонути і подавати, прикрасивши дрібно нарубаними горіхами.












